Milek Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 No właśnie, poleciałem od razu do sklepu kupic jak przeczytałem i więcej info. o niej macie na ścigacz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthos Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) Witam,mam yamahe yzf-r125 od konca maja, zrobilem nia 2100 km i poki co jest ok. Co do wygladu to na dlugosc jest praktycznie taka sama jak r6, na szerokosc, troche wezsza, bo jak wiadomo silnik jest mniejszy. Jadac na niej ma sie wrazenie jazdy jak na motorze z duza pojemnoscia (nie mowie tu o przyspieszeniach), wlasnie dzieki wielkosci i obudowaniu plastikami. Co do parametrow technicznych jazdy, wiec: predkosc max: 135 (przy 135 km/h czyt. 10500 obr/min ucina sie wtrysk) wiec 134km/h, mysle ze gdyby nie blokada doszlaby bezproblemu do 140 bo czuc ze ma ochote isc. przyspieszenia: do 100 km/h idzie jak po masle, moznaby nawet powiedziec do 110 km/h, potem wszystko zalezy od warunkow jazdy stabilnosc: naprawde ok, opony to michelin, trzeba ok 10 min na dobre rozgrzanie , trzymaja sie bardzo dobrze komfort: z tym moze byc roznie, w zaleznosci od wzrostu osoby prowadzacej. Ja mam 185 cm wzrostu i jest ok, natomiat mam znajomego co mierzy 169 i ma problem na skrzyzowaniach, bowiem motocykl jest wysoko ustawiony Podsumowujac, uwazam , ze motor jest warty swojej ceny, mi udalo sie go kupic za 3690 euro. Nie chcialbym porownywac CBR contra YZR poniewaz dyskusje tego typu nie maja sensu i jest ich sporo w internecie, ale jezdzilem wczesniej na CBR i moge powiedziec, ze na YZR jazda jest przyjemniejsza i bezpieczniejsza poniewaz ta yamaha trzyma sie lepiej drogi. o tego mozna dopisac spalanie, gdzie w przypadku yamahy zamyka sie na 2.5 L/100 - 2.7 L/100. Ponizej zdjecia: http://img58.imageshack.us/img58/6303/05062008001tb2.jpg http://img385.imageshack.us/img385/9899/05062008lw5.jpg Edytowane 13 Lipca 2008 przez barthos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdenek117 Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Ja mam jeszcze bardziej szczegółowe pytanie odnośnie przyśpieszania. Jak jest z ruszaniem spod świateł? Czyli przyśpieszenie 0-60km/h. I jak jest z jazdą w korkach (a raczej przez korki), są jakieś problemy z przemykaniem się między samochodami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3ss Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 jak bylem mlodszy to sie nsr podniecalem :D tzr mi sei nie podobalo.. cbr zrobili.. z wygladu nie za ciekawa.. a ta r125 naprawde super motorek... dobrze ze mam juz ten okres za soba bo napewno bym na nia zachorowal :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paru94 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witam jestem tu nowy na forum ;)Więc sprawa wygląda tak: od 4 lat jeżdze skuterem, zwykły chińczyk, w październiku zrobiłem prawko A1 i postanowiłem kupić R125. Zastanawiam się czy wybrać nowy model czy kupić używke. Na używke mam ok. 9 tys, natomiast nówke bym kupił w ratach 3x33%, wiem że jako pierwszy motor nie zawsze lepiej nowy ale prosze doradźcie. Cytuj MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE! Patrz w lusterka. Spójrz dwa razy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damka Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Lepiej kupić używany moim zdaniem, z małym przebiegiem. Te motorki są jeszcze całkiem nowe i nie dojechane, a nie będziesz, aż tak mocno stratny na tym zakupie. Przy kupnie nowego jesteś można by powiedzieć 15% do tyłu na starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy96 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 nom jak trafisz na dobra okazje to kupuj ale jak nie to lepiej dobrze sprawdź co kupujesz bo możesz sie przejechać i to ostro mzoe kiedyś sie spotkamy :P :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teliber Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Ja również poleciłbym używkę. Tylko nie ma co się napalać na jeden egzemplarz. Sprawdź sobie jeszcze honde CBR 125 żebyś poźniej nie żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paru94 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 wiem wiem patrzyłem na nią ale jej rozmiar..to jest minus. Cytuj MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE! Patrz w lusterka. Spójrz dwa razy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy96 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 nom według mnie też honda 125 nie jest zbyt fajna, Jest troche mala i przypomina rower ja moge ci jeszcze powiedziec ze kawasaki ninjia 250r jest fajna ale to juz jest moto 250ccm :) lub aprilla rs 125 :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paru94 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 no tak o hondzie mam takie samo zdanie, kawasaki wiem widzialem ale 250... a co do aprilki no to spalanie...to mnie nie przekonuje. Cytuj MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE! Patrz w lusterka. Spójrz dwa razy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy96 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Według mnie powinieneś wziąć yamahe r125 ponieważ spala 2.5l/100 o ile pamietam brzmi lepiej od 2 suwów fajnie wygląda nie powala osiagami jedzie prawie 130 km/h ale zawsze mozna zrobić tuning ja planuje za rok albo ta yamahe albo kawasaki albo ale to najmniej prawdopodobne zx6r lub jakas inna 600 :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paru94 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 no tak ja to wiem :D ale w temacie poruszylem sprawe nówka czy używka ;p Cytuj MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE! Patrz w lusterka. Spójrz dwa razy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 i tak nie pojezdzisz tym dluzej jak 2 lata, wielkich przebiegow takimi pizdzikami sie nie robi wiec zdecydowanie uzywka. czy akurat yamaha? to juz kwestia gustu bo wszystkie beda jezdzic podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy96 Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 zgadzam sie z rozkiem bo i tak pojezdzisz z rok max 2 lata i ci sie znudzi i bedziesz szukał mocniejszych motocyklow :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi