Limo Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Ja W KONCU nie musze uchylac szybki w korkach czy na swiatlach. Senk ju mister Arai :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytexo Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Przy dobrym AntyFog'u szybka daje rade. Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez Tytexo Cytuj LAKIERNICTWO MOTOCYKLOWE - 889 423 626 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 widzę, że wszyscy w miarę podobną praktykę mają- ja tak samo,w korku przy upale szybka leci do góry, lecz jak tylko zaczynam przyspieszać to ręka leci automatycznie żeby ją zamknąć. Dużo tutaj zależy od kasku i tego jak jest wentylowany. Ja zwyczajnie nie potrzebuję mieć uchylonej szybki, bo mam dobry przewiew łepetyny zapewniony ;) A co do owiewki- latając naked'em wszystko przyjmuje się "na klate" :D taki urok sprzęta ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek660 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 wczoraj zamknkieta szybka uratowala mi pewnie nie tyle co zycie a zdrowie. jechalem wczoraj z predkoscia okolo 130km/h. scigalem sie :icon_mrgreen: . no wiec tak jade a tu pach chrabaszcz. malym owadem on nie jest wiec gdyby uderzyl mi w twarz to byloby sine. a jesli stracilbym rownowage to byc moze skonczylo by sie to baaardzo zle Cytuj Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgar Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Ja dwa dni temu jadąc w mieście może 40km/h dostałem w wizjer sporym kamieniem. Najprawdopodobniej musiał strzelić spod opony jakiegoś katamaranu. Wizjer do wymiany, także polecam domykać wizjer bo może uratować zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Przy dobrym AntyFog'u szybka daje rade.Ja nie mam antyfoga ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 a co do wszlekiej maści latającego ustrojstwa- mi kiedyś pszczoła dostała się pod rękaw kurtki, no i niefortunnie skończyło się ukąszeniem- nie za sympatycznie,ale na szczęście nerwy na wodzy i spokojny zjazd na pobocze, bez panicznego szarpania kierownicą :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurbassteck Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Z racji, że w moim jest dość głośno przy uchylonej szybce, jeżdżę z zamkniętą, ewentualnie przy mniejszych prędkościach otwieram na jeden ząbek.Kiedyś mi się coś rozbiło na szybce do tego stopnia, że miałem całą szybkę w tym ustrojstwie :) Cytuj www.jerzysowajr.weebly.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Otwieram tylko na stacji benzynowej, w cieplejsze i w nocy jezdze w goglach. Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachub48 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 do prędkości 20km/h otwarta szybka, tak samo w korkach. Powyżej tej prędkości tak do 40-50 otwarta na jeden ząbek, ponieważ kilka razy zdarzyło mi się, że z jakiegoś robala dostałem przy otwartej, raz nawet z jakiejś pszczoły czy innego podobnego robala w oko, także nie było to przyjemne uczucie. od ok 50 zamykam szybkę. Cytuj Jawa Robby 50 ==> Yamaha XT 600E ==> Honda CB 900F Hornet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachub48 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 LWG to jakie miasto?5 sekund szukania w googlach :icon_mrgreen: http://www.samosia.pl/pokaz/730884/co_oznacza_lwg_taki_komentarz_dostalem_i_nie_wiem_o_co_chodzi_wazne Cytuj Jawa Robby 50 ==> Yamaha XT 600E ==> Honda CB 900F Hornet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Nienawidze zamknietej szybki. Na miescie do 60-80 otwarta calkiem - tzn. chwile po ruszeniu, ale w korku otwarta nonstop chyba ze jazda szybsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krempy Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Bez sensu...Dlaczego wszędzie szukasz miodu w dupie w sytuacjach oczywistych?Lewa w górę - Źle? Może powinno być coś innego. Założymy kolejny temat na "pozdrowienie" motocyklistów. Wiem, zminusujecie, takie życie. G3d - ja mam zupełnie podobnie, tylko ze u mnie oczy łzawią przy takim wietrze, wiec ja sobie okularki przeciwsłoneczne zakładam i jest git :) Cytuj Naciskam starter... Jeszcze kominiarka, rękawice, kask. Ruszam, opada zmęczenie i złość.Zostawiam za sobą świat pełen zawiści, krzywd, raniących niedomówień...Bo Moja ulubiona pozycja? To pozycja za kierownicą motocykla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 do 100 zawsze otwarta szyba, no chyba że jest poniżej 15 stopni - ale ja mam zawsze okulary na oczach....Bez szyby fajniej :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krempy Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Miód w dupie to nie jest oczywista sytuacja, no chyba że lubisz perwere.Młody a dlaczego trzeba machać lewą?Bo w prawej trzyma się manetę, Cytuj Naciskam starter... Jeszcze kominiarka, rękawice, kask. Ruszam, opada zmęczenie i złość.Zostawiam za sobą świat pełen zawiści, krzywd, raniących niedomówień...Bo Moja ulubiona pozycja? To pozycja za kierownicą motocykla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi