kr1985 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Witam. Mam taki oo problem po odpaleniu motocykla bez ssania obroty od razu wpadaja na około 2,5 do 3,5 tyś i tak są cały czas nie ważne czy jest to na zimnym czy na ciepłym motocyklu ponadto obroty te nie spadaja same ni8gdy tylko wtedy kiedy trzymam hamulec i puszczam sprzegło na jedynce i motor sie dławi. kreciłem juz srubka od wolnych obrotów ale to w ogole nie pomaga b o albo jest n wysokich obrotach albo spada całkiem ponizej 1 tys i motor gaśnie. czy ktos mi moze pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 masz zawieszone ssanie Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr1985 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 A co o dokładnie znaczy? bo linka od ssania reaguje jak ją podciagne obroty idą wyżej a jak opuszcze na zimnym a obroty nagle spadna to gaśnie. Bo zauważyłem ze chwilami ma jakieś odchyły i przz chwile utrrzymuje normalne obroty a potem wraca do wysokich. ktoś mi powiedział ze to mogą być jakieś sprężyny w gażniku jest to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Moze byc tak ze ssanie nie zamyka sie dokladnie i dalej saczy paliwo - stad wyzsze obroty.Jesli nie bardzo dajesz sobie rade z mechanika to proponuje serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr1985 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Wiesz z mechaniką sobie radze nie ma większych problemów. czyli najpierw zobacze ssanie oki. a co do ej teori ze sprezynami jakimis to może tak byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Twoja kwestia o sprezynach przekonuje mnie ze jest odwrotnie niz piszesz, tzn ze pojecia nie masz o budowie tych gaznikow, dlatego sugerowalbym serwis.Sprezyny w tych gaznikach wspolpracuja z przepustnicami podcisnieniowymi i praktycznie nie widzialem w ciagu 30 lat zeby ktoras z nich ulegla jakiemus uszkodzeniu, a nawet gdyby tak sie stalo to dalej nie ma to wplywu na za wysokie wolne obroty.Twoj problem moze powodowac nieszczelnosc w ukladzie dolotowym typu pekniecie lacznikow gumowych na ktorym montowane sa gazniki, albo zbyt duza ilosc paliwa dostarczonego np przez niedomkniety uklad ssania.Moze na poczatek wykrec swiece i daj ich zdjecia, tak zeby bylo widac elektrody i porcelanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 ktoś mi powiedział ze to mogą być jakieś sprężyny w gażniku jest to możliwe? Sprężyny masz tylko na ośkach przepustnic i przy membranach. Jedne jak i drugie mają to do siebie (przynajmniej w tym układzie pracy), że działają tylko w jedną stronę. Nawet jeśli byłby tam syf to i tak by dążyły do ZAMKNIĘCIA przepustnic i spadku obrotów a nie jej otwarcia - nie ma opcji falowania. wyjmij i wyczyść gaźniory a będzie dobrze. Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr1985 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 To że zadałem pytanie czy są sprężyny nie od razu musi znaczyć ze cos jest z moja mechanika nie tak. poprostu nie spotkałem sie z takimi sprężynami w gażniku wiec pytam bo moze tu sa jakies cudowne rozwiązania. oki popatrze czy nie ciagnie lewego powietrza rozbiore gaznik i zobaczymy dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr1985 Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 a mam takie pytanie czy gażnik od motoru yamaha yzf 1000 thunderace bedzie pasował do yzf 750 r? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr1985 Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 pomożecie panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 http://www.motorcyclespecs.co.za/model/yamaha/yamaha_yzf750r%2093.htm http://www.motorcyclespecs.co.za/model/yamaha/yamaha_yzf100r_99.htm Raczej nie podpasują Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi