DirtyCat Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witam serdecznie, przymierzam się do kupna jakiegoś lepszego klucza do kół, nie chcę wydać dużej kasy lecz nie zamierzam znowu słono płacić za pomoc drogową. Ostatnim razem, gdy wymieniałem koło na drodze wygiąłem a następnie złamałem zwykły klucz teleskopowy (za jakieś 30-40 zł). Co byście powiedzieli na to: http://www.centrumkolorow.pl//index.php?products=product&prod_id=1336 Ceny tego klucza wahają się od 105 do 149 zł, na allegro ok 110 zł jeśli ktoś ma inną propozycję to chętnie zobaczę. Pozdrawiam i dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 A w jakim motocyklu koło wymieniasz na drodze?Po za tym klucz 17 raczej do tego się nie przyda. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agent 303 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Po co grzechotka w takim kluczu ? użyjesz go 2-3 razy w roku więc za grzechotkę tylko przepłacisz. Polecam wejść do sklepu z narzędziami i tam ci doradzą co ci potrzeba i będziesz miał wybór. Dziwna rzecz się dzieje, niedługo ktoś będzie pytał na forum jakie majtki ma założyć. Takiego typu rzeczy szuka się po sklepach nie widzę innego bardziej sensownego rozwiązania. Może chcesz żeby sklepu ci poszukać w lublinie żebyś się daremno nie trudził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtyCat Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) W tym przypadku chodzi mi o klucz do samochodu. Sorry za brak precyzji w pytaniu.agent 303 forum jest po to by pytać o opinie, jak nie masz zdania o tym kluczu bo go nie używałeś to nie pisz o poszukiwaniu komuś sklepu w Lublinie, dobrze wiem gdzie i co znajdę. Pozatykam klucza nie zamierzam kupować w sklepie a przez internet bo wyjdzie mi to taniej i to o wiele taniej. Wolę sam dokonać decyzji posłuchać opinii forumowiczów a nie kupić wciśnięty mi kit przez sprzedawcę, który i tak mi wszystko zachwali, że super fajne po prostu musi pan to mieć. Edytowane 18 Kwietnia 2011 przez DirtyCat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0minik Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Dziwna rzecz się dzieje, niedługo ktoś będzie pytał na forum jakie majtki ma założyć. ... Tak a Ty Agent 303 jak zwykle będziesz bezsensownie odpowiadał żeby nabić sobie liczbę postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) Fajny wynalazek.Ja kiedyś jak miałem mocną potrzebę to odkręcałem zwykłą grzechotką (dobrej jakości, nie jakiś chiński wynalazek) i nic się nie stało.Chyba zwykła porządna grzechotka zrobi lepszą robotę, wydają mi się solidniejsze niż to co proponujesz.Jeżeli planujesz odkręcać koła w busie lub w ciężarówce to nie polecam takiego klucza bo "zmielisz mechanizm w środku" - w takim przypadku to lepiej kupić porządny klucz do kół w jakąś przedłużkę.A jak w osobówce to może za mocno miałeś dokręcone koła, kilka razy przerabiałem połamane klucze, na szczęście zawsze był pod ręką drugi.Jak ci np. przy zmianie kół mocno przykręcą bo np. mają ustawione na dostawczaka to każdy klucz połamiesz, poza tym trzeba tego pilnować bo kilka razy za mocno dokręcisz i wyrabiają się śruby i gniazda. Edytowane 18 Kwietnia 2011 przez Lord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agent 303 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) Dziwna rzecz się dzieje, niedługo ktoś będzie pytał na forum jakie majtki ma założyć. ... Tak a Ty Agent 303 jak zwykle będziesz bezsensownie odpowiadał żeby nabić sobie liczbę postów No tak twoja była sensowna. Jeśli chcesz coś mówić o mojej bezsensowności to powiedz o co dokładnie chodzi a nie rzucasz hasło. dobra wali mnie to i będę omijał takie tematy Edytowane 18 Kwietnia 2011 przez agent 303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElwisDB Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Tani i niezawodny sposób - dobra nasadka spawana do pręta. Dosłownie niezniszczalny, a kosztuje jakoś 30zł. I w razie czego może służyć do samoobrony :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 kup tani okolo 100zl klucz dynamometryczny plus dluzsza nasadke do twojego rozmiaru sruby i tyle. dokrecasz dymanym zeby nie byla za mocno i nim odkrecasz proste. ja w aucie 90nm dokrecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narzędziowy Bandit Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Witam serdecznie, przymierzam się do kupna jakiegoś lepszego klucza do kół, nie chcę wydać dużej kasy lecz nie zamierzam znowu słono płacić za pomoc drogową. Ostatnim razem, gdy wymieniałem koło na drodze wygiąłem a następnie złamałem zwykły klucz teleskopowy (za jakieś 30-40 zł). Co byście powiedzieli na to: http://www.centrumkolorow.pl//index.php?products=product&prod_id=1336 Ceny tego klucza wahają się od 105 do 149 zł, na allegro ok 110 zł jeśli ktoś ma inną propozycję to chętnie zobaczę. Pozdrawiam i dziękuję za rady. http://www.narzedziowy.pl/wyszukiwanie_klucze+nasadowe_s.html klucze nasadkowe, niewielki koszthttp://www.narzedziowy.pl/wyszukiwanie_zestaw+klucze_s.html i zestawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Klucz tego typu kupilem kiedys koledze do Laguny. Ma regulowana dlugosc ramienia i w momencie gdzie oryginalny klucz reno sie polamal, ten zdal egzamin na 5. http://allegro.pl/klucz-teleskopowy-do-kol-17-19-21-23-tani-i1878305859.html Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar1367 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Klucz tego typu kupilem kiedys koledze do Laguny. Ma regulowana dlugosc ramienia i w momencie gdzie oryginalny klucz reno sie polamal, ten zdal egzamin na 5. http://allegro.pl/klucz-teleskopowy-do-kol-17-19-21-23-tani-i1878305859.html PzdrSam używam podobnego klucza z powodzeniem od kilku lat(tzn jezdzi ze mną bo kapcia dawno nie miałem)niedrogi poręczny z przedłużką w sam raz do osobówki.Chyba że potrzebujesz profi sprzęta do warsztatu to szukaj innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Też używałem takiego klucza teleskopowego i nie moge narzekać, kilka razy odkręcałem śruby gdzie oryginalny sie powyginał a ten dał rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 tylko ma jedną wadę, bardzo łatwo uszkodzić nim gniazdo śruby :icon_mrgreen: od siebie polecam http://allegro.pl/pokretlo-uchylne-z-przeg-1-2-457-mm-yt-1242-yat-i1897055836.html nie tylko do kół się przyda Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
straycat Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 tylko ma jedną wadę, bardzo łatwo uszkodzić nim gniazdo śruby :icon_mrgreen: od siebie polecam http://allegro.pl/pokretlo-uchylne-z-przeg-1-2-457-mm-yt-1242-yat-i1897055836.html nie tylko do kół się przyda a ja polecam unikac wszelkich narzedzi z logo yato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi