Skocz do zawartości

Cross , Enduro , co wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny temat rzeka, widze, że nie dogadacie sie tutaj. Jestem zdania które przedstawiłem w poprzednim moim poście. Nie sztuką jest przekręcenie manetki, do 250cc trzeba ogarniac temat i tyle.

Edytowane przez Kamsel

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

nie planuje przytyć ; D Ale wydaje mi się , ze w tym wieku w rok mogę np. podrosnąć z 10cm. co za tym idzie waga też się zmieni nie :D

A może zwiększy się siła przyciągania ziemskiego??w takim razie brałbym TYLKO I WYŁĄCZNIE CR 500

Sory ziomek ale jutro mam egzamin humanistyczny , mat-przyr jest dopiero w środe więc się jeszcze nad tym nie zastanawiałem ... :laugh: A co ty tak z tą Honda CR 500 ? zakochałeś się w niej czy co ? :D Po za tym co ty się tak uwziołeś gościu ? :D Coś nie w paski ? :D Jakbyś w końcu zauważył ja naipierw spytałem czy sprzęt tego typu nadawałby się do endurzenia nie powiedziałem nic , że planuje go kupić ; ) Radzę ogarnąć temat z lekka ; )

Dobra spadam na motox-a bo tutaj z niektórymi ciężko się dogadać ; )

3majscie się nq ; )

Sory ziomek ale jutro mam egzamin humanistyczny , mat-przyr jest dopiero w środe więc się jeszcze nad tym nie zastanawiałem ... :laugh: A co ty tak z tą Honda CR 500 ? zakochałeś się w niej czy co ? :D Po za tym co ty się tak uwziołeś gościu ? :D Coś nie w paski ? :D Jakbyś w końcu zauważył ja naipierw spytałem czy sprzęt tego typu nadawałby się do endurzenia nie powiedziałem nic , że planuje go kupić ; ) Radzę ogarnąć temat z lekka ; )

Dobra spadam na motox-a bo tutaj z niektórymi ciężko się dogadać ; )

3majscie się nq ; )

A idź na motox-a, tam Ci wszyscy przyklasną że ćwiartka będzie idealna i setę zamęczysz w lesie. Ba nawet Ci nie którzy 300 poleca bo mniej pali od ćwiartki albo nawet jakieś dobite 450 w 4t bo akurat ktoś się będzie paździerza pozbywał z podwórka. Kiedyś forum motox-a było warte uwagi bo wypowiadali się tam czołowi zawodnicy i trenerzy z Polski jak i Polacy latający w mistrzostwach Niemiec, Anglii czy Czech. Teraz tam jest dno stworzone przez dzieciarnie, nie wiem czy zliczysz 10 osób tam ogarniających temat dalej niż kawałek lasu przy domu... ale twój wybór

ja tam wiem ze suzuki robi dobre szosowce wszelkiej masci , nigdy w zyciu nie kupie z tej firmy zadnego enduro/crossa :icon_eek: :buttrock: cena mowi sama za siebie...

niby tanie są ??szefie litości.........dr 350 zadbany kosztuje tyle co xr600 więc uważam że jest srednio tani.....drz jest tańszy od xr650r, ale kosztuje mniej więcej tyle samo co wuery, ceerefy, nawet jest droższy od exc 520.....

Ach, wiec to by wyjaśniało twoją ostatnią fascynację drzetami :icon_mrgreen:

Pochwal się, co to za kozę kupiłeś i czemu zdradziłeś dwusówa? :icon_razz:

drz jak drz one wszystkie są takie same, żółte :D

09042011p.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

jak widać jest równie niski co mój składak a dla mnie to plus bo jak dotykam ziemi nogami to pewniej sie czuje i agresywniej jeżdżę, i szybciej sie uczę....crm 125 jest od niego wyższa co widać na focie a kumplowa dt 125 (obok której stoi kumpel)jest podobnego wzrostu

doszedłem do wniosku że zarówno exc 520 za ostry, jak i xr650R..........pozatym xr650r ma kopniak a ja kopał 4T po glebie nie będe i tyle :D

pomijając że mocy ma od cholery, ciężko mu odkręcić do oporu nawet na prostej, to ma fantastyczną charakterystykę silnika i zestopniowanie skrzyni, na 2 biegu można prawie stanąć w miejscu bez wciskania sprzęgła, a jak dodasz gazu to i tak pojedzie nawet powiedziałbym wystrzeli :D

narazie ciężko coś więcej powiedzieć, jego zakup zrujnował mój budżet za bardzo nie mam na paliwo(a wypada jeszcze jak najszybciej olej zmienić i do zaworów zajrzeć) i mało jeżdżę, myślę że po miesiącu czy tam dwóch wyjdę na prostą to wtedy, jak zrobię troche km to wypowiem sie co i jak narazie 30km offroadu pykło i rewelacja :D narazie to czasami moc trochę przeszkadza, i bardzo agresywna reakcja na gaz, ale wszystko do ogarnięcia aczkolwiek uważam że jest bardzo mocny i nierozumiem ludzi któzy piszą że drz400E jest słaby...

Edytowane przez michoa

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

A nie masz przypadkiem sprężyny poluznionej? Z tego co pamietam to drz niski nie jest. Z tym dotykaniem nogami, to daj se spokój, podnos dupę, ciezar na tył i ognien, a nie jakies podpórki :icon_mrgreen:

No to zobaczysz jak się'fajnie'zawory ustawia płytkami...

Gratuluję zakupu.

Edytowane przez jjank

to ja powiem od siebie jezdziłem 125 enduro teraz mam dt ale w sm i 250 exc kumpla. 250 to jest koza nawet fajna ale ze sam chce kupic to mam dylemat exc 125 czy 250. na 125 nie mam sie jak przejechać ale chyba skłaniał bym sie w strone 125 mimo ze 250cc ogarniałem. potrzebuje czegos lekkkiego po sobie przez rozne poskakac lubie i elementy trialu bym wypróbował co myślicie brać 125 czy 250?

aha po przesiadce z mniejszego moto nawet na 125 na początku powiem Ci ze myslałem ze są słabsze i kilka dni minelo zanim na pelna garsc odkrecalem. takze pokory kolego i nie czytaj for tylko kupuj i dochodz do wnioskow sam :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...