_Monter_ Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 To znaczy, że pompka na to nie pozwala. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Ale czemu? Dobra poprubuje jeszcze coś kombinować! dźięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 No przeciez ci powiedzieli tylko nieprecyzyjnie :)To sprawa pompy, a wlasciwie otworka wyrownujacego cisnienie, umiejscowionego kolo duzego otworu laczacego zbiornik plynu hamulcowego z pompa.Jest prawdopodobnie zapchany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 tak dla jasności w tym modelu zbiornik na płyn jest odlany w całosci z pompą! Jest jeden otwór w tym miejscu co chodzi tłoczek który prowadzi jakimś kanałem do 3 otworków które sa jakby fabrycznie przez jakieś klapki zamykane? ale to jest tak mikroskopijne ze mogę się mylić:) dźięki za porady jakoś bedzie chyba że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zauważyłem jeszcze że mam krzywą tarcze hamulcową! Więc chyba to jest wina blokowania się koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zauważyłem jeszcze że mam krzywą tarcze hamulcową! Więc chyba to jest wina blokowania się koła?Gdyby pompa była sprawna to krzywa tarcz mocniej by odepchnęła klocki i mógłyś za pierwszym naciśnięciem hebla nie uzyskać efektu hamowania lecz dopiero po drugim naciśnięciu, czyli po tzw. pompowaniu.Jednakże napewno nie jest to powód blokowania się hebla. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zauważyłem jeszcze że mam krzywą tarcze hamulcową! Więc chyba to jest wina blokowania się koła? Krzywa tarcza powoduje podczas jazdy całkowity zanik hamulca a nie jego blokowanie.Zmyślasz nowe problemy aby zaistnieć lub masz totalnie zaniedbanego złoma.Adam pisze Ci o sprawdzeniu drożności otworu w pompie a Ty robisz mu wykład o konstrukcyjnych szczegółach Twojej pompy.W celu sprawdzenia nie musisz demontować pompy tylko po odkręceniu zacisku rozpychasz klocki na maksymalną szerokość kontrolując jednocześnie czy przybywa płynu w zbiorniczku. Prawie każda pompa nożnego hamulca jest sterowana pośrednim popychaczem na którym masz śrubę regulacyjną i może popychacz jest za długi ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 "Krzywa tarcza powoduje podczas jazdy całkowity zanik hamulca a nie jego blokowanie." A to coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 "Krzywa tarcza powoduje podczas jazdy całkowity zanik hamulca a nie jego blokowanie." A to coś nowego. I cóż Cię tak zdziwiło?Młody jeszcze jesteś i masz wirtualny motocykl jeżeli nie znasz zasad działania jego podzespołów.Rozwiń Twoją myśl może trochę się wspólnie pośmiejemy. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 "I cóż Cię tak zdziwiło?" ten całkowity brak hamulców.Słyszałem, że może obcierać, klamka może być bardziej miękka niż zwykle, może nie dać się do końca odpowietrzyć, ale o całkowitym braku hamulców jeszcze nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 "I cóż Cię tak zdziwiło?" ten całkowity brak hamulców.Słyszałem, że może obcierać, klamka może być bardziej miękka niż zwykle, może nie dać się do końca odpowietrzyć, ale o całkowitym braku hamulców jeszcze nie słyszałem. Jeżeli nie słyszałeś to teraz przeczytałeś i obyś nie przeżył tego osobiście bo zostawia niezapomniane wrażenia :icon_biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 "Jeżeli nie słyszałeś to teraz przeczytałeś i obyś nie przeżył tego osobiście bo zostawia niezapomniane wrażenia :icon_biggrin: " Normalnie to chyba mi musisz opisać bo jakoś tego nie ogarniam. Czyli chcesz powiedzieć, że lekko krzywa tacza całkowicie przeszkodzi w zaciśnięciu się klocków na niej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 "Jeżeli nie słyszałeś to teraz przeczytałeś i obyś nie przeżył tego osobiście bo zostawia niezapomniane wrażenia :icon_biggrin: " Normalnie to chyba mi musisz opisać bo jakoś tego nie ogarniam. Czyli chcesz powiedzieć, że lekko krzywa tacza całkowicie przeszkodzi w zaciśnięciu się klocków na niej??? a co znaczy lekko?Krzywa to krzywa :icon_biggrin:Widziałeś kiedyś krzywą prostą? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Nie ma znaczenia czy jest odlany w całości czy nie - jak jest zapchany to jest zapchany i tyle. Rozbierz pompkę na śrubki pierwsze wszystko DOKŁADNIE oczyść i złóż - musi działać. Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 "Jeżeli nie słyszałeś to teraz przeczytałeś i obyś nie przeżył tego osobiście bo zostawia niezapomniane wrażenia :icon_biggrin: " Normalnie to chyba mi musisz opisać bo jakoś tego nie ogarniam. Czyli chcesz powiedzieć, że lekko krzywa tacza całkowicie przeszkodzi w zaciśnięciu się klocków na niej??? http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/141479-suzuki-gsx-r-1000-k7/ Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi