Macjek Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Cześć! Moto gaśnie gdy włączam światła (przekręcam kluczyk jeden stopień dalej). Gdy próbuję odpalać na światłach - nie chce kręcić rozrusznikiem. Światła mogę włączyć podczas jazdy ale i tu czasem potrafi zgasnąć. Gdy silnik gaśnie, działa to jak odcięcie zapłonu - muszę go znowu włączyć, żeby odpalić moto. Gdy gaśnie podczas jazdy - hamuje silnikiem do zatrzymania, tj. silnik nie odpala napędzany kołem. Akumulator jest nowy, ładowanie poprawne. Dzisiaj przeleciałem styki przy światłąch, bezpieczniki i klemy WD-40 w nadziei, że będzie OK i jutro mam zamiar dojechać do pracy na światłach... Jakieś pomysły skąd taki problem? Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Rozumiem, że światła włączasz stacyjką - jak tak to może tu szukaj problemu. Może stacyjkę masz do wymiany, albo jakieś styki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 brak masy - musisz ją poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Gdzie ladowanie jest poprawne jesli silnik ci gasnie na swiatlach ???Jak mierzyles to ladowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Zrób pomiary według procedury i podaj rezultaty.KLIK Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agent 303 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Sprawdź do tego lampę, może masz przebicie na przewodzie.Wd-40 to nie jest dobry pomysł bo jak zaschnie to robi się z niego izolator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi