Motocyklistaa Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Witam. Kupiłem nowy tłok wossnera do kxf 250. W komplecie był tłok, sworzeń, zawleczki, pierścień kompresyjny z literką N, i pierścień olejowy składający się z 2 cienkich pierścionków oraz "sprężynki. Moje pytanie dotyczy pierścionka olejowego, jak go założyć? Nie ma na jego elementach żadnych oznaczeń tak jak w przypadku pierścienia kompresyjnego, pierścionki są tylko pokryte warstwą teflonu z obydwóch stron. Z tego co wyczytałem pierścień kompresyjny zamontować literka N do góry, tak będzie dobrze? Słyszałem również że w 4t zamki pierścieni należy zamontować pod odpowiednimi kątami... Kompresyjny zamkiem w stronę wydechu, zaś sprężynkę w stronę gaźnika... Jak ocenić stan zaworów oraz ich gniazd? Czy są jakieś profilaktyczne zabiegi które czynni się podczas zdejmowania głowicy, np. polerowanie przylgni ...? Kupiłem nowe uszczelki pod głowice i cylinder, czy należy dać cieniutką warstewkę silikonu, czy wystarczy dokręcić śruby z odpowiednim momentem? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 żadnego silikonu pod głowice, odpowiedni moment i tyle....silikon może wydmuchać i poleci w kanały wodne albo po prostu zrobi sie przednmuch Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Żadnego sylikonu, czysta uszczelka i powierzchnie. Reszte odpowiedzi znajdziesz w serwisówce. Jeśli masz moto z okresu 03-05 to te informacje znajdziesz takze w serwisówce do suzuki rmz 250 z przedziału 03-06. To tak jak byś miał problem z serwisówka kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Zawory wstępnie sprawdzisz wlewając do kanału dolotowego płyn typu benzyna. Przy zamkniętych zaworach nie ma prawa nic przeciekać. Z kanałami wydechowymi to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motocyklistaa Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Dzieki wielkie, tylko jeszcze co z tym tłokiem i pierścieniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 (edytowane) W serwisówce będziesz miał opisane jak ustawić zamki w pierscieniach Add 23.03.11 http://chomikuj.pl/majster128 tu znajdziesz serwisówke do moto Edytowane 23 Marca 2011 przez bananek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 jeśli chodzi o pierścienie olejowe to nie ma znaczenia który pójdzie gdzie i którą stroną do góry. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motocyklistaa Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Dzwoniłem dziś do Polskiego przedstawiciela Wossnera. Także nie posiadają informacji co do montowania pierścienia olejowego, i jest to dla nich duży problem gdyz dużo ludzi o to pyta. Dzięki wielkie za link do manuala. A posiada może ktoś manuala do 09r? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Pierscien olejowy tego typu ustawiasz tak ze zamki obu pierscieni i sprezyny miedzy nimi rozstawione sa co 120 stopni.Konce sprezyny nie nachodza na siebie.Wg instrukcji WISECO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi