LukaszMag Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 (edytowane) Witam serdecznie! Jako, że to mój pierwszy post na tym forum pozwolę sobie krótko się przedstawić. Nazywam się Łukasz i jestem z Białegostoku. Głównie pasjonuję się ciężkimi motocyklami radzieckimi, ale japończyk chyba też źle u mnie nie ma. Aktualnie jeżdżę Banditem N 600 z 2003r., w kawałkach mam wczesną M-72. Wcześniej przetrawiłem kilka innych rusków. Na dniach brat kupił Suzuki GSX 400 E z 1986r. Silnik i skrzynia /w niemalowane odpukać/ na razie nie szwankują. Kłopot natomiast jest z zawieszeniem. Jest ono znacznie wysłużone i potrafi dobić na wyboju. Poradźcie proszę, czy można gdzieś kupić same sprężyny przodu /nie chodzi mi o progresywne, tylko jakieś zwykłe/ i amortyzatory tyłu. Jako, że lubię trochę pokombinować zastanawiałem się nad przypasowaniem tylnych amortyzatorów z Jawy 350 czy MZ ETZ. Co myślicie o takim patencie? Muszę jeszcze tylko sprawdzić długość. Czy są jakieś firmy dorabiające amortyzatory? Serdecznie dzięki za wszelkie odpowiedzi oraz sugestie! Pozdrawiam, Łukasz Edytowane 8 Marca 2011 przez LukaszMag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Sprawdz najpierw czy jest olej w lagach. Jesli nie to do wymiany uszczelniacze i olej. Tylny tez mogl pasc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Amorki od Jawy czy Mż możesz sobie zamontować w...fotelu bujanym, pod warunkiem że nie będziesz na nim siadał bo się popsują. :banghead: Lepiej już jeździć na zużytych oryginalnych niż fabrycznie-zjebanych Jawowskich/MZ. :icon_evil: Porządne i dobre cenowo sprężyny i amortyzatory znajdziesz pod ta nazwą:http://www.hagon-shocks.co.uk/ W przednim zawiasie zmień uszczelniacze, nalej markowy olej 10W lub 15W, poskładaj i jeździj. Tylne amorki kup na Allegro z podobnego motocykla. Odpuść sobie montaż części z Jawy/MZ bo to niebezpieczne. Te elementy nie spełniają nawet norm z czasów ludzi pierwotnych... Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 (edytowane) Tutaj pomagamy naprawiać motocykle a nie z SHL robić R1(tudzież odwrotnie).Już chcesz wymieniać sprężyny jak nawet nie podałeś czy mieszczą się w wymiarach serwisowych czy nie.Poproś forumowych kolegów o serwisówkę w odpowiednim dziale i wtedy zacznij działać. Edytowane 9 Marca 2011 przez _Monter_ Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszMag Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Witam ponownie! Dziękuję za odpowiedzi! Serwisówkę mam, także jakoś poradzimy. Rozbiorę zawieszenie i wtedy czas pokaże w jakim dokładnie jest stanie i czego potrzebuje do prawidłowego działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Do prawidłowego działania potrzebuje prawidłowej naprawy, ot co. Uszczelniacze, porządny olej i będzie git. Więc ruszaj do boju! Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 I na pewno tuleje tez trzeba zmienic.Inaczej przod bedzie mial luzy co wplynie na jakosc prowadzenia sie moto.Rowniez przy okazji wymiany tylnych amorow radze zmienic lozyska wahacza na nowe - bedzie inny motocykl w jezdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi