Januszm Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Dziekuje.filipr ja to taki troche "skrzywiony jestem" na punkcie jakosci materialow wnetrza, po tym jak jezdzilem BMW 7. Szukalem samochodu z przebiegiem maksymalnym do 60 000 tys mil (okolo 100 000 km) nie starszego niz 2009 r. Lexusa widzialem z przebiegiem 54 000 mil z 2009 r. Skora byla prawie biala w srodku, kolor byl starty na drzwiach kierowcy oraz siedzeniu.Calosc wygladala jakos tak odpustowo.Insignia 2010 r. przebieg 43 000 mil, porysowany lakier na progu od strony kierowcy, wnetrze jeszcze nie wytarte ale np. szkielka licznikow juz porysowane.Citroen C5 najbardziej mnie rozczarowal, widzialem kilka i w wielu egzemplarzach srebrne wstawki na desce i kierownicy byly porysowane.Honda Accord 2010 r. przebieg 23 000 mil nic nie zniszczone, jednak jakosc plastikow i tapicerki bardzo tandetna, faktem, ze byla to wersja podstawowa. Mazda 6 wygladala ladnie w srodku, jakos plastikow bez zastrzezen, jednak samochod byl z 2010 r i mial przebieg tylko 57 000 mil, po otworzeniu maski ukazal sie mym oczom nalot rdzy na wszystkich elementach metalowych oraz powierzchniowo utlenione aluminium. Taki Rekin jak na zdjeciu, to pierwsze auto, w ktorym przekroczylem magiczne 200 km/h :) PozdrawiamJanuszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Normalnie jestem w szoku, ten samochod ma silnik chyba nie od BMW. Na dluzszej trasie, jadac drogami lokalnymi z mnostwem rond, swiatel, sporych gorek i dosc duzego natezenia ruchu, komputer pokazal spalanie 7,5 litra :icon_eek: Dodam, ze nie jechalem oszczednie, to nie byl "Rajd o Kropelce", dosc czesto wykorzystywalem przy rozpedzaniu te 170 KM :) Jak na BMW to bardzo malo :D Pozdrawiam Januszm PS jeszcze klima chodzila caly czas. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 komputer w BMW pokazuje jedno , a dystrybutor paliwa drugie :D Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 ta e21 to z silnikiem r6?Z tego co mi wiadomo w tych modelach występowały dwa rodzaje silników 2.0 R4 i był właśnie wspomniany R6ja miałem taka 318 a później 323i :biggrin: jak na tamte czasy i tamte samochody normalnie zaginała czasoprzestrzeń :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 komputer w BMW pokazuje jedno , a dystrybutor paliwa drugie :D To mozliwe, gdy wlasciciel / ajent stacji majstrowal przy dystrybutorze ;) Mierzylem spalanie poprzez dotankowywanie do pelna.Po miescie 9,4 lSrednie 8,3 lTrasa 6,7 l Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 To mozliwe, gdy wlasciciel / ajent stacji majstrowal przy dystrybutorze ;) Mierzylem spalanie poprzez dotankowywanie do pelna.Po miescie 9,4 lSrednie 8,3 lTrasa 6,7 l Oj nie zgodzę się. Dokładność w realnym zużyciu a wskazaniach komputera jest różna w zależności od samochodu. Najdokładniejsze jakie spotkałem to około 0,1l/100km różnicy między tym co wlałem a tym co pokazał komputer. W skrajnym przypadku w toyocie różnice dochodziły do 1,5l/100km. Teraz jak sprawdzałem to kilkukrotnie w Insignii wychodzi różnica około 0,5l/100km. Niemożliwe żeby w całym kraju majstrowali przy dystrybutorach :)No i oczywiście na zachodzie Europy zawsze spalanie spada.... cud? :) Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 No i oczywiście na zachodzie Europy zawsze spalanie spada.... cud? :) Pozdr.F. Może inna kultura na drodze i lepsza infrastruktura ma wpływ na niższe spalanie? jak z kumplem bytowaliśmy w austrii to nam spalanie diametralnie wzrosło, a to dlatego że lepsze drogi i częstsza jazda na bucie w ziemi nie mówiąc o autobhanach gdzie 100 konne gówno żarło nam 18 litrów :D daleki dojazd do pracy był a czas cenniejszy od piniądza :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Oj nie zgodzę się. Dokładność w realnym zużyciu a wskazaniach komputera jest różna w zależności od samochodu. Najdokładniejsze jakie spotkałem to około 0,1l/100km różnicy między tym co wlałem a tym co pokazał komputer. W skrajnym przypadku w toyocie różnice dochodziły do 1,5l/100km. Teraz jak sprawdzałem to kilkukrotnie w Insignii wychodzi różnica około 0,5l/100km. Niemożliwe żeby w całym kraju majstrowali przy dystrybutorach :)No i oczywiście na zachodzie Europy zawsze spalanie spada.... cud? :) Pozdr.F. Z tymi komputerami w autach, to faktycznie roznie jest. W Peugeocie blad wynosil nawet 1,5 l, komp zawyzal spalanie. Teraz w BMW blad wynosi nie wiecej niz 0,1 l. Spalanie mierzylem tak, ze np. srednie, ktore podalem wyszlo po wyjezdzeniu prawie calego baku i ponownym jego zatankowaniu do pelna.Jesli jezdzi sie rozsadnie, mozna bez praoblemu na zachodzie uzyskac mniejsze spalanie, chodzby poprzez jednostajna jazde autostrada na tempomacie. PozdrawiamJanuszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 nie wiem jak to wygląda akurat w BMW ale np w całym VW audi itp można za pomocą komputera serwisowego zmieniać (do chyba 30% w górę i w dół ) wskazania komputera pokładowego w celu "urealnienia" jego wskazań . więc już producent przewidział że z ta dokładnością wskazań komp pokładowego rożnie bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 nie wiem jak to wygląda akurat w BMW ale np w całym VW audi itp można za pomocą komputera serwisowego zmieniać (do chyba 30% w górę i w dół ) wskazania komputera pokładowego w celu "urealnienia" jego wskazań . więc już producent przewidział że z ta dokładnością wskazań komp pokładowego rożnie bywa Mozliwe, nie upieram sie, ze komputer pokazywac blednie moze spalanie, podalem przyklad Peugeota, ktory temu dowodzi. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Siema ! Ma Ktoś z Was doświadczenie z 730d e38 ? Chodzi mi o spalanie, awaryjność, korozję i koszty utrzymania, precyzja skrzyni automatycznej (manual prawie nie występuje) czy auto nadaje się do codziennego użytkowania. Nie ukrywam, że mój "Łoś" (s80 2.5d) mnie już trochę nudzi po 3,5 roku śmigania i prawie 90 000km choć nic mu nie brakuje :) Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azbest Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Robert "Frog" Nogal lubi BMW ;)Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pluto Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Siema ! Ma Ktoś z Was doświadczenie z 730d e38 ? Chodzi mi o spalanie, awaryjność, korozję i koszty utrzymania, precyzja skrzyni automatycznej (manual prawie nie występuje) czy auto nadaje się do codziennego użytkowania. Nie ukrywam, że mój "Łoś" (s80 2.5d) mnie już trochę nudzi po 3,5 roku śmigania i prawie 90 000km choć nic mu nie brakuje :)Poszperaj na forach 7er tam złapiesz najwięcej informacji i najlepiej tam zapytać (chociaż temat powinien już być wałkowany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 No i stało się! Jestem posiadaczem czarnej e38 730d z 2001r , auto doinwestowane ale niestety wizualnie bardzo zaniedbane, pierwszy raz kupiłem samochód z myślą o lakierowaniu całości no i teraz bujam się po lakiernikach i wybrać nie potrafię ale mam nadzieję, że już niedługo "7" będzie zrobione na cacy. Pzdr. Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pluto Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Autko fajne tylko w utrzymaniu może być droższe bo im wyższy model tym droższe części i serwis:/ Ale frajda z wygodnej jazdy to zrekompensuje. Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi