zosia_ Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 (edytowane) Rozrusznik nie był rozbierany, nie było powodu.Był wyciągniety z motocykla jak się okazało, ze jest problem, sprawdzony bezpośrednio i znowu zamontowany w motocyklu. Nie pomogło. Edytowane 20 Marca 2011 przez zosia_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 (edytowane) Trzeba by zdjąć pokrywę sprzęgła i się przyjrzeć. Poluźnij rozrusznik i poruszaj nim trochę, być może nie jest idealnie w osi i nie zazębia za każdym razem. Sprawdź czy koło zębate bendixa pracuje płynnie i luźno, bez zacięć i ciasnych miejsc. Warto by sprawdzić czy oś koła zębate rozrusznika jest prosta. Edytowane 21 Marca 2011 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Nie da się rozrusznikiem poruszać na boki.Ma swoje ustalenia .A rozrusznik jest taki sam jak w TC .Wymieniałem pasy ostatnio w dwóch Elektrach i nie było z tym problemu.Trzeba sprawdzić czy wszystkie elementy wyrzutnika są zmontowane w odpowiedniej kolejności. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 miałem podobny problem we fiacie tipo :bigrazz: - nie spinało koła zębatego rozrusznika z kołem zamachowym przeczyszczenie i przesmarowanie ośki po której przesuwa się koło zębate rozrusznika załatwiło sprawę Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Pod łbem śruby skręcającej zębatkę rozrusznika jest podkładka zabezpieczająca.Może przy montażu nie siadła na swoje miejsca i blokuje wyrzut zębatki,bo ośka wchodzi w dekiel ,osłonę łańcucha sprzęgłowego. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zosia_ Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 (edytowane) Trzeba by zdjąć pokrywę sprzęgła i się przyjrzeć. Poluźnij rozrusznik i poruszaj nim trochę, być może nie jest idealnie w osi i nie zazębia za każdym razem. Sprawdź czy koło zębate bendixa pracuje płynnie i luźno, bez zacięć i ciasnych miejsc. Warto by sprawdzić czy oś koła zębate rozrusznika jest prosta. Pokrywa była zdjęta od razu i stąd widać, że nie zazębia się za kazdym razem. Czasem wyłazi daleko jak trzeba i trafia na zęby a czasem za mało i się kręci jałowo. Wygląda, że wszystko jest proste. Trzeba sprawdzić czy wszystkie elementy wyrzutnika są zmontowane w odpowiedniej kolejności. No własnie, tomamy wątpliwości. Może tam czegoś brakuje albo coś nie tak zmontowane. Niby ta podkładka pod śrubą wskakuje na swoje miejsce ale moze tam gdziś czegoś jednak brakuje? Jak to zprawdzić ? Nie znalezliśmy w serwisówce dokładnego rozrysowania tego elementu. Jest to grześ do obejżenia?Po założeniu pokrywy jest jeszcze gorzej (rzadziej trafia). Edytowane 21 Marca 2011 przez zosia_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Rzuć okiem tutaj, szału schemat nie robi ale może się przyda.http://www.bikebandit.com/1998-harley-davidson-flhr/o/m1018#sch157831 Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zosia_ Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Dzięki Gurim :) No i chyba sprawa się wyjaśniła. Zginęła ta mała sprężynka (na rys nr 405). Będziemy ją mieć za kilka dni, wtedy się zobaczy czy już wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 no to mechanikowi naleza sie slowa uznania za rzetelnosc wykonanej uslugi :icon_mrgreen: Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 No to mechanik ma po premii w tym miesiącu. :icon_twisted: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zosia_ Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Maszyna odpalona, wszystko gra :buttrock: :icon_biggrin: Mechanikowi pogroziłam palcem i dostał naganę wzrokową :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flstc1340 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Maszyna odpalona, wszystko gra :buttrock: :icon_biggrin: Mechanikowi pogroziłam palcem i dostał naganę wzrokową :rolleyes: no to chyba ma/miał pełne gacie :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zosia_ Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Nie wiesz jak boli moja nagana wzrokowa :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 (edytowane) Jeśli chłop jest ambitny to karę i tak ma niesamowitą. Nic tak nie boli ambitnego mechanika jak mechaniczna porażka. Niby to motocykl a nie samochód więc gość miał prawo nie znać na wylot tego mechanizmu, ale jednak wyjąć części i włożyć je spowrotem na swoje miejsce nie jest aż tak wielką sztuką. Tak czy inaczej, na pewno najadł się wstydu. A koledzy już do końca życia będą mu wspominać jak to szefowej Harrego popsuł. :icon_twisted: PS.Upewnij się że łańcuch sprzęgłowy masz odpowiednio naciągnięty, może nie miał pod ręką danych o luzie łańcucha i zrobił "na oko". Edytowane 30 Marca 2011 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zosia_ Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 PS.Upewnij się że łańcuch sprzęgłowy masz odpowiednio naciągnięty, może nie miał pod ręką danych o luzie łańcucha i zrobił "na oko". Weż mnie nie strasz :icon_eek: Dzisiaj jeżdziłam i wszystko było ok, chyba bym poczuła, gdyby nie był własciwie naciągnięty ? Hehe, a wstydu się najadł, to prawda ;) Teraz przy każdej okazji jest pytany, czy sprawdził spręzynkę :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi