Bimbak Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 (edytowane) Normalne ... ale tylko do pewnego stopnia. Po prostu opór jaki daje koło w powietrzu jest zwyczajnie za mały by rozkleić zwarte ze sobą tarcze sprzęgła. Spróbuj odpalić na wyrzuconym wyższym biegu. Wtedy moment potrzebny do ruszenia kołem jest odpowiednio wiekszy, ale nadal niewiele. Jak moto nie ciągnie na postoju to spoko. Ostatecznie do wymiany mogą być sprężyny w koszu a sprzęgło do regulacji. Edytowane 13 Lipca 2018 przez Bimbak Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Nie no na postoju jest ok ale mam wrażenie że jest większe jeeeb przy wrzucaniu jedynki. W torowej 600 koło potrafi się zatrzymać do zera jak złapie za sprzęgło. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Pojeździć spokojnie, rozgrzać dobrze silnik i powinno w sumie ustępować. Jak nie ustępuje to może być, że już sprężyny są poniżej tolerancji, albo tarcze z przekładkami poprzypalane i posklejane i warto się nad tym już pochylić. Mimo wszystko jest to bardzo płynne i zależy często też od samego motocykla. Bez rozbierania ciężko defintywnie rozstrzygać, a z drugiej strony rozbierać tylko z ciekawości chyba nie warto ;)Na forum trudno nam będzie ocenić czy to już problem czy nie. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Jaki olej ?Mnie Mobil 1 ( 15W50 ) tak sklejal sprzeglo w Suzuki ze dopiero po 10 min jazdy mozna bylo wrzucac biegi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Valvoline 10w50. W 600 mam ten sam olej i jest ok. Ale dzisiaj rozebrane sprzęgło i widać że sprężyny mają już dość a dodatkowo linka pod tą osłoną gumową przy sprzęgle puściła na 3 zwojach. Czyli też śmietnik. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Czyli to sprawa linki.Kazde pekniecie powoduje jej wydluzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi