toowdie Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 PAcjent: Suzuki TL1000 na wtrysku. Motocykl jeździł ok, niestety głowice szlag trafił i trzeba było ją zmieniać - głowica nie była planowana ale w 100% prosta. Po złożeniu wszytkiego z serwisówką, wymianie świec i ustawieniu zaworow po odpaleniu kopci nie przepaloną wachą i to dość znacznie. Wszystkie kostki i podciśnienia posprawdzane i poprowadzone zgodnie z serwisówką. Rozrząd dobrze ustawiony. Aku na czas naprawy było odpięte. Kombinuję już jak koń pod górę i jeśli będzie trzeba to wezmę te moto do suzuki na interfejs ale wolałbym tego uniknąć. Czy ktoś już się spotkał z taką sytuacją? Ew. gdzie szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian155 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Wtryskiwacze nie leją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 (edytowane) a nie chodzi przypadkiem na jednym garze? Edytowane 12 Stycznia 2011 przez baba_zanetti Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Pracuje na 2 cylindrach, dla pewności jeszcze kupię nowe świec bo te mogą robić psikusa, ale wątpię. Nie znam się jakoś bardzo na układach wtryskowych więc zastanawiam się czy przy awarii mogło coś coś w ECU namieszać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieciu7 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Ja mam podobny problem z gsx1400 i mam pytanko na jaki kolor ci kopci? Czy motocykl pracuje tak jak powinien przy tym tylko kopci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 toowdie, wymień paliwo i świece, bo a nóz pomoże, ja nadal podejrzewam że on chodzi na jednym garnku, a drugi sprawia tylko pozory (obydwie rury gorące?). Oczywiście warto zmierzyć ciśnienie sprężania. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 tak, obie gorące - fakt, o paliwie nie pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 no to muka, myślałem ze to nieprzepalone paliwo jest z niepracującego gara. Od stania motocykl raczej sie nie psuje. Podłączenie pod komputer niewiele Ci pomoże, to taki prosty uklad, że niemalże nie ma sie tam co popsuć z elektroniki. To jest Ska czy Rka w ogóle? Jeśli motocykl zostawia czarne chmury to może to być problem z MAP sensorem. Wężyków podciśnień jest tam sporo, można np. odwrotnie założyć zaworek jednokierunkowy na wężyku. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Miałem takie same objawy przy przestawionym o jeden ząb rozrządzie w VFR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Na zimnym tez dymi czy tylko na rozgrzanym na czarno zadymia? pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 wali na siwo - nie jest to ani płyn ani olej. Na zimnym i rozgrzanym jest tak samo. Podciśnienia i kostki posprawdzalem z serwisówką. Po awarii głowicy właściciel jeszcze chwile jechał tym motocyklem więc sie zastanawiam na ile to jest możliwe że nieprzepalona waha zebrała się w kolektorze i powoli się wypala w tłumiku (są przeloty). Szczególnie czasu w tym tygodniu nie miałem, wiec na nowych świecach jeszcze motocykla nie sprawdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 wali na siwo - nie jest to ani płyn ani olej. Na zimnym i rozgrzanym jest tak samo. Podciśnienia i kostki posprawdzalem z serwisówką. Po awarii głowicy właściciel jeszcze chwile jechał tym motocyklem więc sie zastanawiam na ile to jest możliwe że nieprzepalona waha zebrała się w kolektorze i powoli się wypala w tłumiku (są przeloty). Szczególnie czasu w tym tygodniu nie miałem, wiec na nowych świecach jeszcze motocykla nie sprawdziłem. moim zdaniem to nie paliwo skoro na siwo i niezaleznie od temp silnika, mysle, ze konsumuje plyn chlodniczy i olej... pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 S czy R w roczniku 1997 wersji S występował jakiś problem z zalewaniem jednego cylindra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 S czy R w roczniku 1997 wersji S występował jakiś problem z zalewaniem jednego cylindra S czy R te silniki zawsze przydymiaja na czarno jak sie im ostro odkreci ale nie w tym rzecz gdy kopci na siwo poza tym jak Toowdie pisze, wczesniej przed ingerencja w silnik bylo OK pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 nie kojarzę żeby mój przydymiał, raczej mój nie dymi, za to moj bandit byly 600 podymial w okolicy czerwonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi