Skocz do zawartości

Wasza opinia. Typowy turystyk

Rekomendowane odpowiedzi

Szukaj Trampka z dwiema tarczami z przodu. I sugeruje przegladac forum TA, dosc czesto forumowicze swoje sprzety sprzedaja a wg mnie najlepiej nabyc sprzet od osoby sprawdzonej, identyfikowalnej i dbajacej o to, zeby ze swojej geby dupy nie zrobic.. :icon_mrgreen:

Przez moja wies biegnie droga gminna gruntowa :icon_mrgreen:

BTW: Jezdzilem juz czopkiem, jezdze na zmiane turystycznym enduro i turystykiem na asfalt, i po PL enduro typu Trampek, Afryka, Viadro, GS, V-strom etc. jest najlepsze, najbardziej uniwersalne i wygodne. Jezdzic mozna wszystkim, ale po co sie meczyc..? :icon_mrgreen:

.... właśnie tyłek i kręgosłup ma się jeden...

Kirk , sorry ale uśmiałem się do łez z ogłoszenia trampka którego link zapodałeś :D szkoda że sprzedający nie doliczył jeszcze kosztów paliwa , które wypalił w czasie użytkowania moto , opłat za parkingi i ceny hamburgerów które zjadł pdczas podróży na tym trampku :icon_mrgreen: Niestety tak już jest , że użytkowanie każdego pojazdu wiąże się z kosztami , a wliczanie ich w cenę sprzedaży to nieudolna próba odzyskania pienięDzy przeznaczonych na sprawianie sobie dobrze...transalp z 89 roku za 7 kzł??!! Zastanów się!jako zabytek jeszcze zbyt mało warty , jako użytkowy-można znależć duużo lepiej.

dzięki za rady :biggrin:

chcialem znac waszą opinie hehehe co do tego ogloszenia

pisalem kiedys ze 12 tys na motocykl chcialbym przeznaczyc ale potem obudziliscie mnie ze ubranie oplaty ewentualny serwis i wyjdzie duzo drożej

Więc może szukac Tansalpa 600 z roku powiedzmy 1996

ceny są 7,500 do 8,000 a można i taniej

wtedy moge sobie kupic np nowe opony łańcuch jakis serwis jakiś ciuch

Chce kupic moto juz w polsce zarejestrowane i w miare przetestowane przez poprzednika który go używal do turystyki

Jak radzicie zarejestruje sie na forum trampka i tam będę szukał moto dla siebie :)

Chce kupic moto juz w polsce zarejestrowane i w miare przetestowane przez poprzednika który go używal do turystyki

Jak radzicie zarejestruje sie na forum trampka i tam będę szukał moto dla siebie :)

No to ma swoje plusy i minusy. Znajomy szukał moto dla siebie, ale w niemcowni. Cena? podobna, nawet ciut droższa, ale kupił super zadbane i pewne. No ale to też nie reguła. Myśle, że od prywatnego właściciela w Niemczech jest większa szansa na znalezienie dobrego egzemplarza niż od prywatnego w Polsce.

No to ma swoje plusy i minusy. Znajomy szukał moto dla siebie, ale w niemcowni. Cena? podobna, nawet ciut droższa, ale kupił super zadbane i pewne. No ale to też nie reguła. Myśle, że od prywatnego właściciela w Niemczech jest większa szansa na znalezienie dobrego egzemplarza niż od prywatnego w Polsce.

Generalnie ceny w Niemczech są wyższe. Natomiast łatwiej znaleźć tam moto z pewną historią i pewnym przebiegiem.

"Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts

Póki jeszcze zakup nie doszedł do skutku poczytaj sobie także więcej o DL 650. Uważam iż może być poważną konkurencją dla TransAlpa. O wygodzie w trasie wraz z plecaczkiem i kuferkami mogę zapewnić osobiście choć sam jeżdżę 1000cem. Ale budową to one się nie różnią za wiele. Delikatny szuterek już przerabiałem i także nie było większych problemów lecz dodam jeszcze iż nie jest to motor na poważniejsze wypady terenowe.

DLa 650 chwalą, ale nie chwalą tam wydechu, dzięki któremu trzeba troche kombinować z kuframi,żeby to symetrycznie wyglądało. Niektórzy montują jeden mniejszy, drugi większy. Propo właściwości Afryki w terenie to daje rady, znajomi kumpla byli w parę moto na Bajkale, głównie XTki,ale jechała jedna Afika i gość mówił, że przydałoby się żeby była lżejsza, niemniej jednak dawał rade jak trza.

DLa 650 chwalą, ale nie chwalą tam wydechu, dzięki któremu trzeba troche kombinować z kuframi,żeby to symetrycznie wyglądało.

Pierwszy raz widzę taką opinię, wielu posiadaczy DL 650 montuje w miejscu "brakującej rury" dodatkowy "kuferek" (taka szczelna rura). Z symetrią nie ma najmniejszego problemu no przynajmniej jak dla mnie :cool:

Widzicie panowie jest 2.30 a ja czytam różne fora motocyklowe

Od dwóch dni przyszła mi myśl do głowy że może jednak NAKED

Trafiła sie okazja znajoy znajomego sprzedaje Hornetke (2001) bo kupił latem pojezdził troche i wstawił do garazu bo o mały włos by sie zabił i nie chce juz motocykla. (Koleś nie ma prawka ale przecież to drobnostka :) ) Jutro jadę z ciekawości obejrzeć maszynę.

Oczywiście zaraz poczytałem o Hornecie. Forum hornet club --> rejestracja--> czytam

I wychodzi że nie jest fajnie.

Przy dłuższej trasie prawie wszyscy narzekają że tyłek boli że plecy itd itp

że nie ma owiewek i że na pierwsze moto za mocny i że tylko do miasta pozycja za kierą kijowa, rąk nie czują.... w podróż mało ładowny a w dwie osoby to koszmar

Różne opinie

O tramku to czytałem najwyżej że w dwie osoby może byc mało mocy

Już nie wspomnę o środowisku

Na forum Transalpa fajne zdjęcia spokojni ludzie na poziomie

Tam troszkę gorzej to wypada. Więcej młodzieży po świeżo zdanych egzaminach i tylko szybciej szybciej byle na jedno

I wróciłem z dalekiej podróży z powrotem do przemyśleń o Trampku

Mam na oku ładnego z 92r z forum

Pieniądze dobre i zostanie na sprzęt opłaty i sporo wachy

Ma 90 tys przejechane

Mam pytanie to dużo na taki motor?

Jaki przebieg to już dużo na taki motor?

ten przebieg może być prawdziwy. wszystkie 15-20 letnie sprzęty z niby 30kkm to przekręt... licznika. i wtedy już nie wiesz, czy ma 90 czy 190 :P

w przypadku motocykla ważniejszy jest stan techniczny niż rocznik czy licznik. jak z forum trampka, a gość ma tam trochę postów (udziela się i jest znany), to w zasadzie można wierzyć, że złomu nie sprzedaje. komfortowa sytuacja w porównaniu z zakupem z ogłoszenia

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Rozważ jeszcze Hondę NTV - jest dużo tańsza od trampka i dużo bardziej niezawodna, silnik ten sam ale za to wał kardana.

PS. Honda Devilka ma oznaczenie NT i jest to to samo co NTV'ka tylko, że z owiewkami. Myślę, że golas na pierwszy moto jest lepszy bo w razie packi na parkingu masz mniejsze straty a co za tym idzie mniejsze koszty ;)

• 2 tygodnie później...

a nie myslales o xtz 750 supertenere ? albo Triumph Tiger 955i

Edytowane przez Nitomen

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/