gustafsson Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam, Mój plecaczek chciałby otwarty kask (agv new bali) na nakeda, myślicie żeby ulec i zezwolić, czy stanowczo domagać się integrala? Jeżdżę z przepisowymi prędkościami. W otwartym nigdy nie jeździłem stąd nie wiem czy warto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Niedobry pomysł. Moja luba to miała i bardzo szybko zrezygnowała. To jest dobre na skuter, ale na moto prędkości zdejmują go z głowy, i nie kryje dobrze uszu. Integral jest o wiele lepszy. Zresztą - podjedź do sklepu, zostaw kasę w zastaw, weź lubą na przejażdżkę, poleć ze 140 i sam zobaczysz. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gustafsson Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Niedobry pomysł. Moja luba to miała i bardzo szybko zrezygnowała. To jest dobre na skuter, ale na moto prędkości zdejmują go z głowy, i nie kryje dobrze uszu. Integral jest o wiele lepszy. Zresztą - podjedź do sklepu, zostaw kasę w zastaw, weź lubą na przejażdżkę, poleć ze 140 i sam zobaczysz. Właściwie to nie jeżdżę szybko (zwłaszcza z plecaczkiem) moje max to 100-110 (proszę się nie śmiać) a typowe to 70-80 (no teraz już możecie się śmiać :) ) czy przy tej prędkości nadal będzie go ściągało z głowy? Ważną przesłanką ZA jest to że można ...wąchać zapachy z pól, łąk.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gienek ST Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Moze nie jezdzisz szybko ,ale nie zapominaj o innych ktorzy sie z nikim nie licza. Jezeli uwazasz ze 70-80 km/h to mala szybkosc , to widac ze jeszcze nie miales gleby i rzycze Tobie zebys nigdy nie misial na wlasnej skorze tego doswiadczyc. Ja powiem tak-tylko i wylacznie (Integral,albo Szczekowiec) wszystko inne to :lapad: "Akty X" ale wybor nalezy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gru Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 (edytowane) moje max to 100-110 ... a typowe to 70-80 w takim razie smialo moze tylko radzilbym model z dluzsza szyba, owady mniej "atakuja" ;) moze zaszalej i kup jej i otwarty na upaly i integrala na chlodniejsze dni? edit: Jezeli uwazasz ze 70-80 km/h to mala szybkosc , to widac ze jeszcze nie miales gleby... moze w ogole sprzedac moto, a najlepiej nie wychodzic z domu bo tak bezpieczniej? mam 2 kaski, w szczekowcu czuje sie odizolowany, jezdze szybciej i ogolnie bardziej nastawiam sie na "walke z osobowkami", w otwartym wrecz przeciwnie, pelny "Dalajlama" - 8 dych, wachanie kwiatkow, milosc i banan na gebie :) Edytowane 21 Grudnia 2010 przez gru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 moze w ogole sprzedac moto, a najlepiej nie wychodzic z domu bo tak bezpieczniej? mam 2 kaski, w szczekowcu czuje sie odizolowany, jezdze szybciej i ogolnie bardziej nastawiam sie na "walke z osobowkami", w otwartym wrecz przeciwnie, pelny "Dalajlama" - 8 dych, wachanie kwiatkow, milosc i banan na gebie :) W otwartym przy glebie banan może szybko zniknąć :icon_eek: Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gru Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 (edytowane) W otwartym przy glebie banan może szybko zniknąć :icon_eek: za to w szczekowym podnosisz sie, otrzepujesz i jedziesz dalej? ok, ok, wiem o co Ci chodzi, masz racje, klocil sie nie bede Edytowane 21 Grudnia 2010 przez gru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 (edytowane) za to w szczekowym podnosisz sie, otrzepujesz i jedziesz dalej? Może niedosłownie, ale w znacznie większej ilości przypadków nie musisz zbierać szczęki ani zębów.... Osobiście nie mam pojęcia dlaczego ludzie kupują takie kaski... po co je produkują? dla wroga bym nie polecił a co dopiero dla kobiety czy siebie. Edytowane 21 Grudnia 2010 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 8 dych, wachanie kwiatkow, milosc i banan na gebie :) ...w razie W - banan opcjonalnie od ucha do ucha, jak szczęka zostanie na asfalcie. właśnie w krakowie w ub. oku gość tak skończył, sam mu krew oddawałem. spokojny ponoć, w średnim wieku, jechał "tylko" kawą er6. nie zawinił, wymusili Gustafsson, pokaż dziewczynie raport hurta: wynika z niego, że 1/3 (sic!) uderzeń idzie na szczękę. niech się zastanowi, co z nią będzie w jecie jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkiel Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 A może zamiast otwartego lepiej kupić szczękowy. W zależności od sytuacji może sobie wąchać kwiatki lub opuścić przyłbicę i cieszyć się większym bezpieczeństwem :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gustafsson Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Minus otwartego - mniejsze bezpieczeństwo (kurcze, jeśli nie są bezpieczne to po co je robią..) Minus integrala - dyskomfort w upały i zdarte gardło od przekrzykiwania silnika (wiem bezpieczny wariant ale dla mojej pasażerki ważny jest kontakt z naturą podróżując moto..) Minus szczękowca - waga (plecaczek nie ma szyi Pudziana) czyli generalnie ...chyba ten otwarty będę musiał spróbować jej wyperswadować na rzecz integrala (już to widzę..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Robią bo ludzie kupują. Jak luba nie chce sobie gardła zdzierać to zainwestuj w intercom. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Minus szczękowca - waga (plecaczek nie ma szyi Pudziana) Bez przesady. Da radę. czyli generalnie ...chyba ten otwarty będę musiał spróbować jej wyperswadować na rzecz integrala (już to widzę..) No i bardzo dobrze :clap: A co do tych prędkości; Nie Ty jeden tak jeździsz. Śmiać to się raczej można z tych opowieści jak to ludziska śmiagają po naszych cudownych drogach ze średnimi prędkościami 160 km/h. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Jak dostanie kamyczkiem, albo jakimś owadem po twarzy to od razu sama odłoży go na półkę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkiel Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Co do masy kasku szczękowego to nie przesadzajmy. Kask tego typu waży ok 1600g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi