enduromaster Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 nie rozłącza bo masz zapewne wytarty kosz , jedynie możesz wygładzić ranty albo szukać drugiego w lepszym stanie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 a czy jeszcze może byc przyczyną ze nie ma jednej śruby na wale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_ 1988 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 na jakim wale nie masz śruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Sluchaj, zrob zdjecie tego sprzegla w dobrej jakosci. Zrob tez zdjecie tarcz i przekladek oraz kosza sprzeglowego, glownie w tym miejscu gdzie tarcze stykaja sie z nim. Napewno pomozemy. Klamka sprzegla ma opor podczas wciskania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Kolega marcinktm odezwał się do mnie na gg, z rozmowy wynikło że sprzęgło się ślizga tzn wrzuca bieg, puszcza sprzęgło i dalej stoi. Ta brakująca śruba domyślam się znajduje się na docisku sprzęgła. Ogólnie dochodzę do wniosku że brak należytej siły na docisku oraz brak oleju w silniku zabiły to sprzęgło i jedynie wymiana oraz doprowadzenie reszty elementów to odpowiedniego stanu (wszystkie śruby) rozwiążą problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_ 1988 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 moim zdaniem jak by jednej śruby nie było to sprzęgło by w jakimś stopniu działało tylko przy wciśnięciu sprzęgła i wrzuceniu na bieg by lekko ciągnęło jak mu się ślizga sprzęgło to tarcze są zjechane albo sprężyny dociskowe miałem taka opcje w crossie że był zerwany gwint i jednej śruby nie miałem sprzęgło działało tylko ciągnęło przy ruszaniu z 1 biegu jeszcze dodam jak nie ma jednej śruby w docisku kosza sprzęgłowego siła docisku idzie na jedna stronę i dlatego sprzęgło ciągnie tak jak mówiłem jak się ślizga sprzęgło to wina tarcz albo sprężyn dociskowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Ja je*ię, co za koleś :D Nie ma oleju, jakieś śruby na wale i dziwi się że mu motorek nie bangla :D Że wam się chce na takie posty odpisywać w ogóle :D Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_ 1988 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 marcinktm najlepsza opcja będzie żebyś zaprowadził go gdzieś do mechanika za zweryfikowanie usterki nie weźmie wielkich pieniędzy bo jak sie słabo znasz na mechanice i działaniu sprzęgła to wątpię ze ktoś ci pisząc coś pomoże bo każdy pisze co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 słuchajcie wyczytałem w Google ze mogło sie jeszcze zapowietrzyć sprzęgło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_ 1988 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 oddaj lepiej ten motor do mechanika to moja taka dobra rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 słuchajcie wyczytałem w Google ze mogło sie jeszcze zapowietrzyć sprzęgło Tylko jeden taki tyci szczególik o którym zapomniałeś poinformować wujka gugle,tj rok produkcji. Twoje moto jak sam napisałeś to 87r, a hydrauliczne sprzęgło ktm wprowadził bodajże w 98 roku więc nie ma co Ci się tam zapowietrzyć Jedyna słuszna rada , to rada gruby_ 1988, ewidentnie widać że masz znikome pojęcie o mechanice więc lepiej oddaj to komuś kto się będzie na tym znał zanim do końca załatwisz moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_ 1988 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 kupiłeś sobie bardzo drogi motor w naprawie zapewne cylinder jest na nikasilu a kosz sprzęgłowy aluminiowy ja teraz z kumplem robię przygotowania do nowego sezonu i trochę dłubie przy swoim sprzęcie jak mieszkasz blisko Sochaczewa to wpadnij do mnie to bym zobaczył co da się z tą twoją pszczółkom zrobić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 słuchajcie ale jak mam zgaszony motocykl to nie mogę sprawdzić czy sprzęgło ciągnie , teraz nie zapalam bo ma przyjechać do mnie znajomy i zobaczyć co z tym zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 słuchajcie ale jak mam zgaszony motocykl to nie mogę sprawdzić czy sprzęgło ciągnie , teraz nie zapalam bo ma przyjechać do mnie znajomy i zobaczyć co z tym zrobi można sprawdzić tylko po prostu nie potrafisz Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zapinasz 1 bieg i przód tył motorkiem i wyczujesz czy motor ma opory czy poprostu sie ślizga na biegu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi