M4NIEK Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 (edytowane) Jakiś czas temu rodzice podpisali umowę z Netią na świadczenie usługi telefonicznej oraz internetowej. Promocja dotyczyła telefonu wraz z internetem w przystępnej cenie oraz dodatkowo 6 miesięcy za 1+1zł ale do rzeczy... Awarii uległy obydwie usługi, co zostało zgłoszone kilka razy. Internetowa usługa została przywrócona, zaś po braku telefonicznej przez ok. 1,5 miesiąca postanowili zerwać umowę również na internet, ponieważ działał z przerwami i miał duże "pingi". Netia naliczyła opłatę za zerwanie umowy na świadczenie usługi internetowej, bo nie było podstaw do jej zerwania. Według mnie bezprawnie, ponieważ była była to promocja wiązana, a zastosowanie w tym przypadku ma art. 393 i 395 KC :icon_question: ...chcąc zamówić usługę u innego dostawcy w pakiecie również będę miał taniej. Jeśli jest ktoś zorientowany w temacie to proszę o pomoc. Edytowane 2 Grudnia 2010 przez M4NIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxrider Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Z netią to są same problemy. Dodatkowo mają taki burdel u siebie, że sami nie wiedzą na czym stoją. Popraw podtytuł, bo trochę kłuje w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emir_cbr Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Miuałem kiedyś podobny przypadek. Chciałem mieć intrnet, TP - odmówiła - nie ma łączy czy coś tam. Telefon do Netii - oczywiście nie ma problemyu, podłączymy. Przysłali umowę, czekam tydz. na podłączenie - NIC, czekam m-c - NIC. Po m-cu przyszedł już pierwszy rachunek za internet, którego nie miałem. I tak chyba ze 3 rachunki mi przysyłali za kolejne m-ce, oczywiście internetu dalej nie było. Jakoś udało mi się z tego wykręcić. Chyba pisma pisałem jedno za drugim, telefonów kupe wykonałem, ale się udało. I teraz mówię: jak najdalej od Netii, jak dzwoni ich przedstawiciel to mówię prosto z mostu: nie chcę mieć nic do czynienia z Netią. A Ty może spróbuj naświetlić sprawę jakiemuś kierownikowi z Neti, może On inaczej na to spojrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Miuałem kiedyś podobny przypadek Chciałem mieć intrnet, TP - odmówiła - nie ma łączy czy coś tam. Telefon do Netii - oczywiście nie ma problemyu, podłączymy. Przysłali umowę, czekam tydz. na podłączenie - NIC, czekam m-c - NIC. Po m-cu przyszedł już pierwszy rachunek za internet, którego nie miałem. I tak chyba ze 3 rachunki mi przysyłali za kolejne m-ce, oczywiście internetu dalej nie było. Jakoś udało mi się z tego wykręcić. Chyba pisma pisałem jedno za drugim, telefonów kupe wykonałem, ale się udało. I teraz mówię: jak najdalej od Netii, jak dzwoni ich przedstawiciel to mówię prosto z mostu: nie chcę mieć nic do czynienia z Netią. A Ty może spróbuj naświetlić sprawę jakiemuś kierownikowi z Neti, może On inaczej na to spojrzy. Też pisałem już kilka odwołań i nic. Połączyć się z jakimś kierownikiem? To raczej nie możliwe, też próbowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zadzwoń do twojego UOKiK . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Lepiej od razu idz do UKE zlozyc skarge na operatora. UOKiK niewiele moze poradzic i tak odesle Cie do UKE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Skoro zerwaliście umowę, a Netia naliczyła wam bezzasadnie kary umowne to cierpliwie czekajcie. "Piłeczka" jest po stronie Netii - jak pozwą was do sądu, to będziecie wykazywać, że kara została naliczona niesłusznie, bo nie rozpatrzono waszych reklamacji. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Dziękuję wszystkim za rady, Netia konsumenta olewała ale wystarczyło postępowanie mediacyjne wszczęte przez UKE i naliczoną opłatę anulowała :) Reklamy mają niezłe lecz osobiście odradzam korzystania z ich usług, szkoda zdrowia :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Under Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 A Ja nie mam żadnych problemów z netią. Jestem już ich klientem przez 4 lata i nie zamierzam się z nimi rozstawać. Nie mam większego wyboru, TP? TP to chłam najgorsze gówno !. W poniedziałek znów przedłużam umowe na kolejne 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 TP, Netia - jeden syf. Dopóki wszystko działa jest ok, jednak jeśli jest jakakolwiek awaria, lub np. zmiana prędkości internetu to zaczynają się problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 TP, Netia - jeden syf. Dopóki wszystko działa jest ok, jednak jeśli jest jakakolwiek awaria, lub np. zmiana prędkości internetu to zaczynają się problemy. Dokładnie, a jak jeszcze dochodzi opcja Neti na łączach TP to już masakra, ja osobiście żałuje że moja matka przeszła z TP do Neti. od momentu podpisania umowy pojawiły się problemy i niejasności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi