Lidkus Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Siemanko, mam mozliwosc zamiany za swojego zzr 600 na zx9r. Link zx9r http://allegro.pl/show_item.php?item=1327561776 . Pytanie do was czy ktos ogladal ten motocykl? Albo bedzie mogl przy okazji go obejrzec? Mam ok 600km w jedna strone wiec nie chcialbym zmarnowac 200zl na wyjazd na darmo. Dzieki chlopaki pzdr! Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Niezły składak. Ale prawie za darmo. Jak serce zdrowe i w miarę prosty to brać :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 ten model mial tendencje do pekania ram , ponoc, choc kolesiowi pekala w roczniku 98, pekniecie w polowie dlugosci baku od gory w dol jakies 10mm a od str wewnetrznej jakies 20 mm , koles nawet chcial to robic bo "dziewiątka"ładna była ale "na szczęście" skończyla tak http://www.bikepics.com/pictures/1221306/ i poszla do handlarza ... Pzdr. Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Siemanko, mam mozliwosc zamiany za swojego zzr 600 na zx9r. Link zx9r http://allegro.pl/show_item.php?item=1327561776 . Pytanie do was czy ktos ogladal ten motocykl? Albo bedzie mogl przy okazji go obejrzec? Mam ok 600km w jedna strone wiec nie chcialbym zmarnowac 200zl na wyjazd na darmo. Dzieki chlopaki pzdr! Jeśli ZZR masz w ładnym stanie i jeździ to ja bym się w tamtą kawę nie pchał... Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytexo Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Pękanie ram występowało w ZX6 w ZX9 nie było występowało specjalnie, lecz jeśli chcesz go używać do ostrego pałowania to daj sobie spokój (słabe smarowanie silnika, zacierające się panewki - znam to z autopsji) lecz jeśli chcesz go używać do szybkiej jazdy czy tzw. "szybkiej turystyki" to polecam, motocykl wygodny, jeden z ostatnich wygodnych moto dla naprawdę wysokich gości a i w dobrych rękach pośmigasz nim na kolanie, egzemplarz za 6 tyś prosty, nie dymiący na niebiesko i bez stuków w rozrządzie - czemu nie, tylko zaznaczam że towar nie jest tak chodliwy podczas sprzedarzy więc czasem trzeba uzbroić się w cierpliwość lub poprostu zejść z ceny... POZDRO Cytuj LAKIERNICTWO MOTOCYKLOWE - 889 423 626 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Pękanie ram występowało w ZX6 w ZX9 nie było występowało specjalnie Nieźle namieszałeś. Gdybym nie był takim leniem, poszukałbym archiwalnego ŚM, zeskanował i raz na zawsze rozwiał wątpliwości pękających ram w konkretnych rocznikach ZX-9R. Czy ktoś z Was pamięta artykuł? Ziomek wziął kredyt na marzenie, a po jakimś czasie rama sobie pękła... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Czy ktoś z Was pamięta artykuł? Ziomek wziął kredyt na marzenie, a po jakimś czasie rama sobie pękła... :wink: Że też nie miał na co tego kredytu wydać. Mój znajomy kupił też zx9 i nie na kredyt i też mu ramka pękła. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 ostatnio ogladalem ladnie swiezo zespawana rame kumpla mojego kumpla w rsv4 factory , hmmm :icon_mrgreen: sie tak stresujecie tymi ramami jak sprzet pewnie walony 2x w sezonie :eek: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Nieźle namieszałeś. Gdybym nie był takim leniem, poszukałbym archiwalnego ŚM, zeskanował i raz na zawsze rozwiał wątpliwości pękających ram w konkretnych rocznikach ZX-9R. Czy ktoś z Was pamięta artykuł? Ziomek wziął kredyt na marzenie, a po jakimś czasie rama sobie pękła... No mam ten egzemplarz na półce (nr ze stycznia 2004)i tam jest mowa o 6tce nindży... :biggrin: zrobić skan? :) Miałem do czynienia z 3ma zx9r i były katowane na maxa i w żadnym nie było problemów z ramą! Spidi z SP, który tu na FM też się wypowiadał na temat tej maszyny nie miał z nią problemów... tzn. z ramą nie miał problemów :) a miała więcej w pionie najechane niż na 2 kołach... Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ramy pękają w zx6r, zx9r na pocieszenie mogę dodać że motocykle które widziałem z pękniętymi rami to też: - 636 -f4 -f4i -gsr - gsxr po 2004 - r1 -zx10r I zapewne w w wielu innych których nie widziałem. Można wysnuć tezę że we wszystkich nowych motocyklach przyostrym traktowaniu pęka rama. Jeśli chodzi o dziewiątkę to bodajże coś po 2002 roku poprawili. Ja jednak bym się nie przejmował i jeśli jeszcze nie jest popękana to brał sprzęt. A w razie W. Wspawuje się wzmocnienia i rama robi się mocniejsza niż przy wyjeździe z fabryki. ( no i trochę cięższa :P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 No mam ten egzemplarz na półce (nr ze stycznia 2004)i tam jest mowa o 6tce nindży... :biggrin: zrobić skan? :) Miałem do czynienia z 3ma zx9r i były katowane na maxa i w żadnym nie było problemów z ramą! Spidi z SP, który tu na FM też się wypowiadał na temat tej maszyny nie miał z nią problemów... tzn. z ramą nie miał problemów :) a miała więcej w pionie najechane niż na 2 kołach... Może coś pomyliłem z tym ŚM. Mniejsza z tym. Problem był znany i dotyczył ZX-9R. Widziałem tylko na zdjęciach, czytałem w internecie i gazetach :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Ramy pękają w zx6r, zx9r na pocieszenie mogę dodać że motocykle które widziałem z pękniętymi rami to też: - 636 -f4 -f4i -gsr - gsxr po 2004 - r1 -zx10r I ja widzialem 900/929/954/1000rr gsxr600/750/1000, i wielu innych, ludzie niepojmuja ze jak motocykl ma zawias na upsie to cos musi gdzies pierdolnac wiec pozostaje rama ( mowie tu o dzwonie) bo od stania jeszcze zadnemu niepekla :icon_mrgreen: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Moje przypadki zwykle popękały właśnie bez dzwonu:P dzisiaj robią ramy z gównolitu i trzeba się z tym pogodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 No niestety. Nie chciało się jeździć czołgami? :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 ludzie niepojmuja ze jak motocykl ma zawias na upsie to cos musi gdzies pierdolnac wiec pozostaje rama Co ma rodzaj przedniego zawieszenia do słabego/wadliwego materiału wykonania ramy? Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi