Skocz do zawartości

Felga przednia w MZ - kupić stalową czy aluminiową?????

SOWA
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam taki problem:

Muszę wymienić przednią obręcz w MZ ETZ 251 - stara nie nadaje się do użytku

i tu pytanie:

czy wziąć stalową (mogę ją qpić u mnie w mieście)

czy aluminiową (kemot, lub wilmat)

ceny są zbliżone, z tym, że do aluminiowej dochodzi jeszcze przesyłka.

stalowa jest cięższa, a przód w etz jest lekki, więc chyba lepiej by było, ale znowu koroduje

aluminiowa nie koroduje, ale jest lżejsza i o wiele bardziej podatna na zgięcia.

Co robić??????????????????

witam...

Na poczatek małe pytanie ..jaka masz felge na tyle masz alumuminiową to według mnie lepiej by było kupić właśnie taką.. a jeżeli stalową to staolwa....Ale według mnie lepsz by była aluminiowa fajny efekt jak sie jaą wypoleruje no i w przeciwieństwie do stalowej nie rdzewiej :buttrock: ;)

Ja JAk bym bral to bym sie kierowal tym Co mAM na tyle i bral wlasnie taką!!!!

Ale Alu. Jest lepsza :buttrock:!!!

Pozdro!!!!1

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

Akurat w MZ te obręcze aluminiowe są denne. Praktycznie nie ma MZ z idelanie prostą przednią felgą. Ja też mysle powoli o wymianie obręczy i na 100% kupiłbym stalową. O rdzewieniu nie ma mowy, o ile chrom jest dobrze połozony. (pisząc o korozji chyba nie mysleliście o gołej stalowej obręczy :? )Jeśli ktoś ma jeszcze opory to niech sobie obejrzy jak wyglądają obręcze kół w Jawach i CZtach, a potem dla porównania w MZ. Jedyna niekorzyśc to zwiększenie masy nieresorowanej, ale nie jest to aż tak wielka zmiana żeby ręce załamywać. Stalowa zdecydowanie

ja taz mysle ze stalowa-jak sie w dziure wpakowalem to aluminowa pogiela sie jak puszka po piwie :roll: ale... ....jesli masz z tylu alu to kup do kompletu 503390794 < gosc nazywa sie piotr i ma cale kola do wyboru do koloru w zajebistym stanie, przynajmniej tak mowi ale jak z nim gadalem to ma pojecie o MZ

Usługi IT - www.tricori.com

a ja mam aluski :mrgreen: mimo wybojów wielu na terenie gdzie smigam drogi osiedlowe dobity troche asfalt a nie oszvczędzam sprzeta smigam z 60 po osiedlowej gdzie trzeba 3 razy mniej :) no ale kit nic sie im nie stało ostatnio patrzyłem czy sie cos nie podeformowały centrowały itp ale wszystko gut takze i aluski złe nie są :mrgreen: 8)

zalezy gdzie swoje cuda ciagacie a raczej one Was :D ja lubie dobry asfalt a nie szutry z dziurami na szutry i lasy gdzie jest pełno wertepów to Stalowe moze i lepsze ale na normalne w miarę równe szosy to alusy starczą moja MZ ma je od nowości a są jak nówki mimo wielu lat jedzienia jak narazie moja MZ ma nakrecone ponad 25 tysiaczków a koła stan idealny niemalze bicie nie przekracza 1 mm ostatnio sprawdzałęm takze nie gadajcie ze takie te Alu sa złe bo na asfalt i równe polne drogi spokojnie dadzą sobie razde. dlatego crossy mają zwykle stalowe ze jezdzą bo bardzo dziwnym terenie typu błoto doły góry skakanie no tam tzreba stali. Pozdrawiam Ryśka i M@łpę :mrgreen: :)

Krzychu dzieki za pozdrowienia a co to felg to ja mam aluminiowe i przodnia nie wyglada cudownie ale da sie jezdic i nie ma zadnych złych skutków podczas jazdy czyli nie jest jeszcze tak zła n ale jak bym wymieniał to brał bym stalowa. Moja maszyne wcale nie uzywam w trudnym terenie głuwnie po polskim asfalcie, ja tez mam moje felgi od nowosci czyli od 87r i jeszcze daja rade chociaz maja troszeczke ranty pokrzywione.

pozdrawiam wszystkich