Szoti Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Jak juz pewnie wiecie jestem w trakcie remontu crki dziś przyszły łożyska na wał a ja nie moge wyjąć starych z karterów; / dorobilem wybijak i delikatnie pukałem ale swierdziłem ze puknąć sie można w głowę to nie ma sęsu bo pęknie karter i będzie stypa. łożyska niechcą drg nać z miejsc (nie są wklejone) macie jakiś pomysł na wyciągnięcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid991 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 spróbuj rozgrzać kartery na kuchence elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Palnik na gaz techniczny (propan butan) lub kartery na piec. Pamiętaj aby grzać w koło łożyska, a nie łożysko, chyba że położysz na piec. Wyjdą bez większego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 a może być palnik gazowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Tak. Tylko nie palnik acetylowotlenowy bo wyjaraż dziurę na wylot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 zwykła butla turystyczna będzie ok : } a pytanie jeszcze mam jak będzie gorące to trzeba będzie mocno bić w łożysko ? zeby wylazło? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Nadaje się. Z reguły nie, aczkolwiek to zależy jak mocno siedzą w gniazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 aha no okej jutro po szkole będe działał ;D dzięki: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejdzik Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Na ciepło powinny wejsc i wyjsc po dotknieciu młotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Na prasę z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 dobra ide wyjmować jak nie wyjdzie to prasa. potem napisze co i jak SUKCES ! xD podkrzałem i delikatnie młotczkiem Pyk.. i wylazło :)) dziękuje za poradę !! :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Wszystkie lozyska w silniku powinno sie instalowac metoda na cieplo. Same zalety : - lozyska nie trzeba wbijac, wchodzi same. - nie wyrabiaja sie gniazda lozyska - nie potrzeba mlotka i przecinaka :D Ja z reguly posluguje sie opalarka do okien, zdaje egzamin bezproblemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz_MX Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 (edytowane) Ja jeszcze dodam, że łożyska należy przed montażem schłodzić w zamrażarce. Podobnie uszczelniacze. Naturalnie miejsce osadzenia łożyska należy podgrzać. Po montażu zaleca się pozostawić element, by materiał powrócił do temperatury pokojowej (brak efektu obrócenia się łożyska). Pozdrawiam. Edytowane 19 Grudnia 2010 przez Mateusz_MX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Mozna to stosowac, dodatkowy plus tej metody jest taki, ze jest wieksza tolerancja montazowa czesci. Dodatkowym plusem dla montazu uszczelniaczy na cieplo(podgrzewany gniazdo, nie uszczelniacz) jest taki, ze zewnetrzna czesc uszczelniacza "lekko sie zgrzewa" i dokladniej uszczelnia gniazdo uszczelniacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi