Skocz do zawartości

Używane przewody hamulcowe w stalowym oplocie.

faza20
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja latam na używanych ściągniętych z włoskiego skutera - dałem 60zł. Do tej pory żyje. Kupuj i ciesz się jazdą.

A jak kupicie motocykl z już założonymi przewodami to też wymieniacie? Przecież to taka sama sytuacja a jakoś nie słyszałem aby ktoś zaraz po zakupie wymieniał oploty.

Edytowane przez heniek128

Ja latam na używanych ściągniętych z włoskiego skutera - dałem 60zł. Do tej pory żyje. Kupuj i ciesz się jazdą.

A jak kupicie motocykl z już założonymi przewodami to też wymieniacie? Przecież to taka sama sytuacja a jakoś nie słyszałem aby ktoś zaraz po zakupie wymieniał oploty.

Ja wymieniam, podobnie jak olej, klocki, robię generalny przegląd sprzętu nawet jeśli moto ma rok-dwa lata. Po prostu to ja a nie ktoś inny będzie tym jeździł i wolę mieć pewność że wszystko jest tak ogarnięte jak być powinno.

download.png

Gdyby mi się trafiła teraz okazja na przewody używki na pewno bym kupił, chyba, że odłożył bym trochę kasy i kupił sobie jak Dr.Artur mówi pod kolor moto.

Ale jak nie patrzysz na wygląd tylko funkcjonalność to bierz.

Sprzedający podesłał mi kilka dodatkowych fotek przewodów.

Foto1 , Foto2 , Foto3

Oraz określił je jako noszące normalne ślady użytkowania i sprawne w 100%.

Miał kiedyś ktoś do czynienia z przewodami firmy "EARL'S"?

Zastanawia mnie jeszcze jedno. W tej chwili jeden przewód idzie od pompy do prawego zacisku a drugi od prawego zacisku do lewego. A tu mamy 2 przewody o podobnej długości.

Czy będzie trzeba dokupić jakieś dodatkowe śruby mocujące, czy wystarczy dać tą od prawego zacisku (gdzie w tej chwili zamontowane są 2 końcówki przewodów) do pompy a tą od pompy (gdzie w tej chwili jest jedna końcówka przewodu) dać do prawego zacisku?

Jeśli dojdą jakieś dodatkowe koszty przy montażu tych używek to chyba już nie warto nimi zawracać sobie głowy.

Dziękuję wszystkim za opinie, zarówno te "ZA" jak i "PRZECIW".

Edytowane przez faza20

• 3 miesiące temu...

Witajcie, mam pytanie, co sądzicie o tych przewodach hamulcowych -> http://owiewki24.pl/UKLAD_HAMULCOWY-k133-0--default.html

czy lepiej dołożyć i kupić HEL'a? wkońcu to połowa ceny HEL'a

mam jeszcze takie zapytanie, jaki układ przewodów wybrać przy przednim hamulcu gdzie są dwa zaciski:

- dwa osobne przewody które łączą się przy pompie

- czy jeden dłuższy i drugi krótszy które łączą się przy zacisku?

są jakieś różnice w użytkowaniu tych dwóch poszczególnych układów?

Miał kiedyś ktoś do czynienia z przewodami firmy "EARL'S"?

Sam ich nie używałem ale wiem że w UK bardzo wiele osób je używa i chwalą sobie. Szczególnie w różnych streefighterach, samoróbkach i innych customach, prawie każdy idzie do Earl`s po przewody na wymiar robione.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

• 2 tygodnie później...

ta firma owiewki24 ciagnie towary z PRC i to po prostu tani produkt. czy sprawdzony i pewny to nie wiem ale za hella lucasa czy goodrige nie zapłacisz majątku a przynajmniej wiesz ze masz markowy produkt i sie nie stresujesz podczas jazdy.

MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy

serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne

Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500