Mico Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Witam wszystkich! Mam problem z obrotomierzem w mojej R1 z 2001 roku, zaczelo się to jakiś czas temu, i wyglądało to tak że raz na jakiś czas obrotomierz przestał działać, czasami się zawiesił na jakiś tam obrotach, ale po chwili zaczynał działać poprawnie. to występowało naprawde rzadko, ale po długim postoju przestał działać już na dobre. Więc wykręciłem licznik zawiozłem do elektronika, zobaczył i przelutował cały licznik bo było pare pękniętych lutów. pomierzył pare rzeczy i powiedział że nic nie widzi żeby coś było nie tak. wsadziłem licznik ale nie działa dalej, sprawdziłem instalacje i kable maja wszystkie przejście. i zabardzo nei wiem co robić dalej, jak sprawdzić czy moduł od silnika padł? nie mam nikogo znajomego z takim motocyklem i nie mam możliwości przekładania części. proszę o jakieś wskazówki co sprawdzic... z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Obrotomierz ma funkcje diagnostyczna w tym motorcyklu. Jezeli sie zawiesza na : 3000obr - problem z TPS,czyjnik kata uchylenia przepustnicy. 7000 ---EXUP (odlaczony ?) 8000- czujnik rezerwy paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mico Opublikowano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 wiem Tomek o tych funkcjach... on przestaje dzialac na roznych obrotach, albo wogole sie nie podnosi i wskazuje 0. nagle mu odbije i chodzi przez chwile poczym znowu stanie i nie wskazuje nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Pod lewym wypełnieniem jest biała duża wtyka która bardzo często robi armagedon ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 wiem Tomek o tych funkcjach... on przestaje dzialac na roznych obrotach, albo wogole sie nie podnosi i wskazuje 0. nagle mu odbije i chodzi przez chwile poczym znowu stanie i nie wskazuje nic. Właśnie tak działa funkcja samodiagnostyki. Czy przypadkiem motocykl jest z Wlk Bryt.? Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mico Opublikowano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 motocykl jest z niemiec. ta białą kostke już przeczyściłem , i faktycznie była pośniedziała , ale to też nic nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Dwie najczęstrze przyczyny to padnięty serwomotor exupu albo chluptające paliwsko w zbiorniku urywa przewodzik od rezerwy. Samodiagnoza działa pokazując przez chwilę np. 8krpm potem spada na chwilę do 0 po czym odbija i pokazuje faktyczne obroty i w koło macieju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mico Opublikowano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 to nie jest tak ze on sie zawiesza na chwile i pokazuje dalej obroty. np:przez pare dni pokazuje 0 po czym zaczyna przez pare min dzialac, po czym znowu staje i nie pokazuje nic przez pare dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Jak zegary ci przestaną działać to pomierz tą wtyczkę czy wszystko aby na pewno do zegarów dochodzi jak powinno. Jeśli dochodzi to .... nowe zegary? Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi