Prezes Opublikowano 6 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2004 Ave, Rozglądam sie ostatnio za pierwszym moto. Mam oczywiście odwieczny problem ( brak $$$$), tzn.chcę mało zapłacić i dobrze kupić :buttrock: W zasadzie jestem zdecydowany na GS 500, tylko że raczej starsze roczniki (89-90), chcę się zmieścić w 5000-5500 zł. Co i rusz do głowy przychodzą mi różne alternatywne rozwiązania - ostatnio Honda CB 450. No i właśnie, czy takie rozważanie ma w ogóle sens? Hondę mogę kupić nieco taniej, ale za to kilka lat starszą. Czy warto szukać tutaj oszczędności rzędu 1000-1500 zł, czy raczej powinienem trzymać się twardo pierwszego pomysłu (GS) i szukać wytrwale aż znajdę coś sensownego ale droższego?Może jakieś opinie, komentarze, dobre rady?Dla ułatwienia podaję warunki brzegowe: ma to być pierwsze moto, nie chcę spędzić całego sezonu w garażu/warsztacie, im mniej zapłacę tym lepiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamils Opublikowano 7 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2004 szczerze mowiac nie jezdzilem ani na tym ani na tym wiec moja opinia moze nie byc wiarygodna ale z tego jakie kraza opinie ponoc najlepszy gs. poszukaj jeszcze czegos w archiwum i w necie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mur.doc Opublikowano 7 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2004 Też mam zamiar kupić GS'a ;) Z tego co wyszperałem w internecie wiem, że silnik ma nie do zdarcia, jeśli znajdziesz egzemplarz bez przerdzewiałej ramy to wszystko powinno być ok i bezproblemowo. Raczej nie należy kupować egzemplarzy przerobionych na streetfighta, bo są najczęściej w rozsypce. O CB 450 dużo nie wiem, od razu wykreśliłem go ze swojej listy - bardzo stary moto, brzydki, słaby, itd. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 7 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2004 cb450 stary i słaby?no co tyrobili go bodajże do 90 rokufajna kratownicowa rama44KM czyli prawie tyle samo co gsdwie tarcze z przodu (co prawda z tyłu beben)3zawory na cylinderno i Honda Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepcio Opublikowano 7 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2004 TYLKO CB NIe stracisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2004 W tym przypadku nie zastanawiał bym się nad konkretnym modelem, tylko nad egzemplarzem, który oglądasz ! Jeden i drugi może być wspaniałym motocyklem, ale tez pażdzierzem, w którego wpompujesz masę kasy w reanimację. Oglądaj jedne i drugie, a jak znajdziesz model w dobrym stanie kupuj. Czasami pozornie przestarzała Honda CB450 może być w lepszym stanie, niż nowszy GS, który nigdy nie widział właściwego serwisu i kubła z wodą, żeby go umyć :-). Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 Zrobię pewnie tak jak radzi Paweł. Dzięki za opinie.A, jeszcze jedno. Kwestia serwisu i dostępu do części. GS to jednak bardziej popularne moto i niewątpliwie ma tutaj przewagę nad Hondą, ale jak to wygląda w przypadku Hondy? Czy mogą być problemy z częściami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas Opublikowano 11 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 a mnie w mojej cb tylko pekla raz linka z gazu i to tyle ile musialem w nia wlozyc ( nie liczac dzwona ) jak na moj gust to super moto. moj egzemplarz nie kopcil nie cykal dzwonil i nic innego nie robil. chodzil jak z nut a poza tym 2R i dwa wydechy dawaly cudny klang :) no i mi sie bardziej podoba niz gs500. jest tez troche wiekszy i duzo tanszy niz GS. jesli nie latales na niczym to CBka powinna ci dac wiele radochy no i nic na niej nie stracisz. a co do tych dwu tarcz w przodu to sa jak brzytwa (jak hamowalem pierwszy raz to mialem pelne gacie jak mi bmw droge zajechalo ale zostal mi po wszytstkim jeszcze zapas miejsca ) jedyne czego w swojej nie lubialem to cienki lacz z tylu ( 110) ale w czasie jazdy prowadzila sie bezblednie i wybaczala duzo bledow w stulu zaciesniania zakretow i wybojow na nichpozdrawiamps - no i gs jest o wiele wiecej niz cb450 i to jest fajne - ja spotkalem tylko jedna cb450na drodze( nomen omen jezdzilismy razem jakis czas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi