Piotrek992 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) Czy mógłby ktoś zrobić fotkę w jakim położeniu znajduje się u niego w GS-ie linka od gazu i regulacja wolnych obrotów lub napisać mi ile obrotów mniej więcej trzeba to powykręcać ? Edytowane 18 Października 2010 przez Piotrek992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baaaca Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Poszukaj na forum serwisówki tam wszystko jest napisane. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 A co sie stało wymieniasz linke na nowa srubke regulacji wolnych obrotów to na słuch sie bierze albo patrzy na obrotomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 18 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 A co sie stało wymieniasz linke na nowa srubke regulacji wolnych obrotów to na słuch sie bierze albo patrzy na obrotomierz Problem w tym, że jak kupiłem to było dobrze, bezmyślnie pogrzebałem i teraz mi nie chce palić. Cały czas zalewa świece. Wiem, że zaworki iglicowe do wymiany, ale może uda się go odpalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Liczba wolnych obrotów: 1100-1300 [obr./min] Dysza główna: 120 Śruba mieszanki podstawowej: 2,25 [obr.] Poziom pływaka: 14,6 [mm] Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 No czarekmbx podał ci potrzebe informacje do ustawienia gazników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Problem w tym, że jak kupiłem to było dobrze, bezmyślnie pogrzebałem i teraz mi nie chce palić. Cały czas zalewa świece. Wiem, że zaworki iglicowe do wymiany, ale może uda się go odpalić. Po co chcesz odpalac skoro najpierw masz zaworki do wymiany? W ten sposob znowu zabijesz swiece... Ktory to rok GS'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 18 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 W jakim sensie zabije swiece ? Moga dostac przebicie jak bedzie je non stop zalewalo ? Ale przeciez bylo wyregulowane prawie idealnie, palil na dotyk. Rok 1992. Liczba wolnych obrotów: 1100-1300 [obr./min] Dysza główna: 120 Śruba mieszanki podstawowej: 2,25 [obr.] Poziom pływaka: 14,6 [mm] Wielkie dzieki ! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) W jakim sensie zabije swiece ? Moga dostac przebicie jak bedzie je non stop zalewalo ? Ale przeciez bylo wyregulowane prawie idealnie, palil na dotyk. Rok 1992. Wielkie dzieki ! ;) Jesli zaworki przelewaja, to znaczy ze masz za wysoki poziom paliwa = bogatsza mieszanke w calym zakresie otwarcia przepustnicy. Z tym ze objawia sie to tak, ze na niskich obrotach masz jeszcze bogatsza, bo nie zdazy przepalic tego. Za bogata mieszanka zabija swiece. Było wyregulowane - Bylo - Nie da sie wyregulowac jesli zaworki nie trzymaja poziomu. Probowales je czyscic? Czasami jakis brud podleci pod zaworek przez co sie nie domyka. W autodacie tez mam takie dane. Edytowane 18 Października 2010 przez jimi11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 18 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) Ale przeciez jak wyczyszcze swiece to beda znowu dzialac. Dziwi mnie czemu nie mozna z powrotem ustawic tego co bylo. Przeciez przedtem tez byl za wysoki poziom paliwa. Nie rozbieralem jeszcze nic, nie czyscilem, ale jakby czyms przytkalo to by juz wylecialo. Udalo mi sie na chwile zrobic tak ze palil na dotyk, ale musialem zmniejszyc obroty na lince od gazu, co spowodowalo dalsze problemy z odpalaniem. Edytowane 18 Października 2010 przez Piotrek992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Skad wiesz ze zaworki iglicowe do wymiany ??? Jezeli tak jest to nic nie uda ci sie ustawic bez ich wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Dlatego, że kiedyś przelało mi paliwo do oleju jak zostawiłem kranik na pri. Przedwczoraj go odpaliłem i podbiłem przegląd, chodził rewelacyjnie, potem zaczął się dławić i zgasł pod domem, wczoraj rano zapalił bez problemu, ale wieczorem już kicha. Świece są bielutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 No to jak sa biale to go nie zalewa. Sprawdz stan kruccow ssacych - czy nie ciagnie lewego powietrza, oraz czy sa gumki zaslepiajace od synchronizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Wymieniłem świece i pali na dotyk. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumian_1989 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Najpierw zrób to co jest winą tego zalewania, bo świece znowu za jakiś czas wysiądą. A zmieniać świece 5 razy w sezonie to bez sensu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi