fallo Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 witam wszystkich jestem tu nowy i od dzisiaj zaczynam działalnośc na forum :), na początek poweiem ze jezdze kawasaki er 5 '98, otóż mam taki problem, kilka dni temu wypadłem z zakrętu przy około 50km/h motor normalnie pali, luz i jedynka normalnie wchodzą ale wyższe biegi już nie, rozmawiałem z chłopem na ten temat i mi powiedział ze przy wypadnięciu z zakrętu byłem na drugim biegu i możliwe ze sie zawiesił, co o tym panowie myślicie ? jak możn naprawić ten problem ? dzięki za wzystkie możliwe opcje :) pozdraiwam użytkowników :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahim711 Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Musiałbyś zobaczyć zmieniacz biegów pod deklem od strony sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 rozmawiałem z chłopem na ten temat Z chłopem rozmawia się o pyrach i burakach, o moto trzeba gadać z mechanikiem. :banghead: Może chłop sam się zawiesił? Jak luz i jedynka wchodzą to bieg powinien być OK. Może masz dźwignię krzywą i po prostu nie "sięga" do drugiego biegu? Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fallo Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 wcześniej miałem lekko wygiety drązek od zmiany biegów, tak ze lekko zawadzał o śrube od stopki, dlatego zdjąłem go i w imadle wyprostowałem po czym założyłem z powrotem, myślisz ze za słabo albo zamocno go wygiąłem ? raczej wygląda na pierwotny stan ... :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 jeśli dźwignia się nie blokuje na zewnątrz to trzeba się dostać do wybieraka Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Może to głupie pytanie ale ...... w końcu byki zdarzają sie najlepszym tą dwójkę sprawdzałeś na odpalonym silniku czy na zgaszonym ?? bo jak na zgaszonym to nigdy nie wejdzie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumet Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Może to głupie pytanie ale ...... w końcu byki zdarzają sie najlepszym tą dwójkę sprawdzałeś na odpalonym silniku czy na zgaszonym ?? bo jak na zgaszonym to nigdy nie wejdzie :biggrin: Czasami ciezko jedynke zapiac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klops_87 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Najprawdopodobniej masz cos z wybierakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) Może po prostowaniu, dzwignię założyłeś w innej pozycji i dlatego masz problem? Przestawienie o jeden ząbek czasem czyni cuda. Edytowane 18 Października 2010 przez Luca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Może to głupie pytanie ale ...... w końcu byki zdarzają sie najlepszym tą dwójkę sprawdzałeś na odpalonym silniku czy na zgaszonym ?? bo jak na zgaszonym to nigdy nie wejdzie :biggrin: W tym silniku nie wrzucisz dwojki nawet jak silnik jest odpalony, a stoi. Dopiero powyzej 10kmh mozna ja wrzucic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamin Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 W tym silniku nie wrzucisz dwojki nawet jak silnik jest odpalony, a stoi. Dopiero powyzej 10kmh mozna ja wrzucic. ??? Miałem taki - wszystkie biegi muszą wchodzić, zwłaszcza na odpalonym silniku. Chyba że dźwignia jest odwrotnie założona i zamiast 2 wchodzi 1 i... koniec :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 ??? Miałem taki - wszystkie biegi muszą wchodzić, zwłaszcza na odpalonym silniku. Zakladam ze budowa skrzyni jest taka sama jak w GPZ - jesli tak to nie da sie wrzucic 2ki na postoju. Ktos przy konstruowaniu wymyslil taki patent, zeby nie trzeba bylo szukac luzu na postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi