wojtek-yz Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 posiadam yz 250 2-T 2004r drugi sezon oprócz zmiany oleju nic w niej nie robiłem (wekendowy amator) wypaliłem 3 litry motula tj... jakieś 90litrów 98 motor był po naniesieniu nicasilu tłok selekcja A nowa korba nic złego się nie dzieje ale myślę że wypadało by zmienić tłoczek no i właśnie czy cylinder w jakis sposób się szlifuje czy tylko dokładny wymiar i odpowiedni tłok do wymiany (będe chciał to sam zrobić ,chyba nie jest to wielka filozofia ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Jeśli nicasil nie jest uszkodzony lub zużyty zmieniasz tłok bez dotykania cylindra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Teoretycznie cylinder powinno się zhonować, ale w PL rzadko się to praktykuje. Nic się nie stanie jak założysz tłok bez honowania cylindra Edytowane 6 Października 2010 przez bananek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) dokładny pomiar i ocena stanu cylindra i do tego odpowiedni tłok , bez honowania pierwszy zbiornik na zwiększonej dawce oleju Edytowane 6 Października 2010 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Sie nie honuje bo nikt nie ma honownic z diamentowymi glowicami :) W reszcie swiata uprzemyslowionego owszem, honuje sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Adam, honuje się i mamy głowice diamentowe, przynajmniej u mnie w regionie przemysł lotniczy technologie cylindrów stosował już w końcówce lat 70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 (edytowane) Głowice diamentowe ? Na thumpertalku są filmiki instruktażowe jak serwisować moto i między innymi filmik z wymianą tłoką . Na tym filmiku typ zakładał do wiertarki taką jakby szczotkę do kibla z kulkami na końcu i tak honował cylinder. znalazlem ten filmik Edytowane 7 Października 2010 przez bananek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 To sie zgadza jesli chodzi o odswiezenie tulei zeliwnej, ale nie pokrytej nikasilem. Wueska, ja nie pisze o przemysle a rzemiosle :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Wiec adamie w tej chwili w Polsce jest możliwosć honowania tego rodzaju cylindrów tyle że nie ma według mnie po co. Sprzet i tak dłużej niż te kilka motogodzin nie pochodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumi7 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 chłopaki pomóżcie do yz 259 2t założył mi "mechanik" tłok po 1mth padła skrzynia i naprawiał ją inny mech i stwierdził że nicasila już niema w cylindrze to może być od tego ze tłok był źle dobrany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 A jesteś pewien, że ten nicasil tam był przed wymianą ? Jeśli nie to: 1 Nigdy go tam nie było. 2 Wytarł się dawno temu. 3 Mechanik nie wiedział jak to wygląda i przegapił zakładając nowy tłok. 4 Mechanik przeszlifował cylinder w trakcie wymiany tłoka usuwając nicasil. P.S Używaj kropek i przecinków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumi7 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 A jesteś pewien, że ten nicasil tam był przed wymianą ? Jeśli nie to: 1 Nigdy go tam nie było. 2 Wytarł się dawno temu. 3 Mechanik nie wiedział jak to wygląda i przegapił zakładając nowy tłok. 4 Mechanik przeszlifował cylinder w trakcie wymiany tłoka usuwając nicasil. P.S Używaj kropek i przecinków. WITAM! WYDAJE MI SIĘ ŻE, OPCJA 3. JEST JAK NAJBARDZIEJ TRAFNA, ALE WSZYSTKIE MOGĄ BYĆ PRAWDOPODOBNE.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi