zaku92 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Witam! Szukam motocykla dla siebie. Prawko mam od wakacji wiec doszedłem do wniosku że pora kupić jakąś maszynę. Jeżeli chodzi o wymagania to są 3: - oszczędność. Chce żeby jak najmniej palił. - waga - nieźle by było jakby był jak najlżejszy - niedrogi - mam tylko 8000 na ten cel Motocykl chce wykorzystywać do dojazdu do szkoły (35 km), za jak najmniejsze pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 :icon_eek: jaki typ rodzaj motorsa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba405 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Suzuki Gs 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachub48 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 GS 500, ER-5, CB 500. Standard. Cytuj Jawa Robby 50 ==> Yamaha XT 600E ==> Honda CB 900F Hornet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaku92 Opublikowano 5 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Jeżeli chodzi o typ to mnie to obojętne. Myślałem nad jakimś enduro, ale mam pewne wątpliwości czy taki motocykl nadaje się dla początkującego. A co do tego GS-a czy 4-5 L/100km to dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachub48 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 enduro sobie odpuść na trasę, szkoda sprzęta, po a tym drożej wyjdzie utrzymanie. Jeśli chodzi o te 4-5l (bardziej 5), to nie jest dużo, moje 50 ccm (na razie) pali połowę tego ;P Cytuj Jawa Robby 50 ==> Yamaha XT 600E ==> Honda CB 900F Hornet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaku92 Opublikowano 5 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Właśnie przeglądałem motorki na allegro i zobaczyłem SV 650. Czy taki motocykl byłby dobry dla kogoś kto dopiero zaczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachub48 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 wiesz... jeden powie że er łan będzie odpowiedni, drugi powie że pół lytra. Cytuj Jawa Robby 50 ==> Yamaha XT 600E ==> Honda CB 900F Hornet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba405 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Zależy jak "zaczyna". Ja kupiłem GSXFa ale trochę wcześniej jeździłem mniejszymi motocyklami. Ale gdybym wogole nie jeździł i po tym co teraz poczułem nigdy bym nie kupił takiego mocnego motocykla na początek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaku92 Opublikowano 5 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 SV upatrzyłem sobie dlatego, że ma silnik widlasty, a nie rzędowy. Kolega mówił że w rzędówkach jest tak, że jak osiągnie pewne obroty to dostaje niesamowitego kopa, a w V-ce z każdych obrotów żywo rusza. Co do tego chyba ma racje, jak na razie kilka razy przejechałem się na wujka Intruderze VS800 i tam jest tak jak mówił kolega; rusza z każdych obrotów. Jeżeli chodzi o rzędówki to nie wypowiem się bo nie jeździłem. A jeżeli chodzi o to czy w ogóle czymś jeździłem to niestety, ale niczym, nie miałem nawet komara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachub48 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 uuu, jak nic nie miałeś to niezbyt dobrze, nauczyłbyś się podstaw jazdy. W takim przypadku to chyba trudno będzie się nauczyć jazdy na czymś większym, cięzkim. Cytuj Jawa Robby 50 ==> Yamaha XT 600E ==> Honda CB 900F Hornet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 SV upatrzyłem sobie dlatego, że ma silnik widlasty, a nie rzędowy. Kolega mówił że w rzędówkach jest tak, że jak osiągnie pewne obroty to dostaje niesamowitego kopa, a w V-ce z każdych obrotów żywo rusza. Jest dokładnie na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 raz, dwa. życzę udanej lektury jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Jest dokładnie na odwrót. A to ciekawe, możesz rozwinąć. Może dowiem się czegoś nowego, bo widzę że wiesz że gdzieś dzwoni ale nie wiadomo w którym kościele. Edytowane 6 Października 2010 przez heniek128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Liter w sporcie. Urazy fizyczne uczą pokory, a ból uwzniośla duszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi