PTAQ Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Witam!!!! Wpisywalem w wyszukiwarce, ale nie znalazlo takiego tematu na forum. Wiec sie was uprzejmie pytam- co sadzicie na temat tego moto??? Jako na pierwsze moto i za takie pieniadze, to chyba bedzie dobry jak na poczatek i jeszcze taki rok, ponoc jest w miare lekki i dosyc szybki. Piszcie jak sie ten sprzet sprawia na drodze, czy duzo spala, jak z czesciami itp. moze ktos ma takiego sprzeta????? A tu jest link o jaki sprzet mi chodzi: http://www.allegro.pl/item227061917_kawasa...50_2000_r_.html Z gory dzieki!!!! Pozdro!!!!! Mam Eliminatora 252 od listopada 2006, przejechane na nim wprawdzie zaledwie 2500 km ale jestem z niego bardzo zadowolony. Prócz takich czynnosci jak wymiana oleju itp. musiałem w nim wymienić jedynie linke sprzęgła bo się poprostu przetarła. Cena jaką podałes jest adekwatna do przebiegu. Ja za swoją z 97 i udokumentowanym przebiegiem 15 tyś km dałem 5,5 tyś zł + 600 zł rejestracja (moto było z Niemiec). Ja na Twoim miejscu szukałbym jednak moto z mniejszym przebiegiem, choć tu trzeba uważać żeby sie nie dać zrobić w balona... Wczesniej jezdziłem na Suzuki GN 250, ale nie żałuje że przesiadłem się na inną, lepszą 250-tke. Jak sie kasa uzbiera to będzie trzeba rozejrzeć się za czyms większym, ale mysle ze eliminatorem pośmigam jeszcze przynajmniej 1-2 sezony. Spalanie: 5,5 l w mieście jak sie czasem dobrze odkreci manetke, w trasie: 4,3 l. przy prędkości 100 km/h. Polecam! Bardzo fajna, zwrotna maszyna. Jak na pierwszy motocykl godna uwagi. Jesli chodzi o częsci - oryginalna linka 100zł. ale można tak jak ja profesjonalnie dorbić już za 2 dychy :D z minusów: cięzki dostęp do świecy.Trzeba rozebrać praktycznie poł motocykla.Ale widocznie z założenia zaglądanie tam ma się ograniczac jedynie do minimum ;) -trzeba także uważać zeby nie zgiąc kluczyka w blokadzie kierownicy :/ . Ja już to zrobiłem 2 razy i teraz bardziej uważam :P - przy prędkościach 120 - 140 boczne plastiki potrafią czasem "wyskoczyć" z wciskanych gumek. Na szczescie trzymaja sie jeszcze na srubach, ale lepiej jest je w jakiś sposób zabezpieczyc, bo szkoda byłoby ich potem szukać gdzies po rowach... wiecej minusów jak narazie nie zauważyłem, na szczęście :) polecam bez dwóch zdań. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PTAQ Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 160 km/h ? To moj jest z 97, ma 30 KM i wiecej jak 141 km/h nie chce isc. Ale nawet jakby szedł 150 to i tak szkoda go tak meczyc. Nie można zapominać że to zaledwie 250-tka. Jak na tą pojemność idzie naprade ładnie. 110 km/h to taka optymalna predkość dla tego moto :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 fakt te boczne plastiki moga wyskoczyc z zaczepow ale jesli sa nie popekane to powinny sie jeszcze trzymac na srubce takze luz! ja po przesiadce z malego eliminatora zdecydowalem sie na wiekszego ZL600 teraz go sprzedaje i kupuje oczywiscie wiekszegoZL900:) tak wiec eliminatory maja cos w sobie! Kawasaki rulez:) Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurbat Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Heja,u mnie spalanie wychodzi mniej niż 5 litrów i to sporo.Co do v-max to szybciej niż 120 kmh nie latałem bo na obroty wchodzi już wtedy wysoko i średnia to przyjemność, nawet żeby się utrzymać w siodle. Ale kopka ma dobrego, puszki na światłach z poolposition wymiata;) jak trzeba.Poza tym każdy silnik grzeje po nogach :icon_biggrin: Jakby co to na PW pisać, latałęm na tym dwa sezony to mogę coś podpowiedzieć. Teraz do sprzedania (nówki opony i zestaw napędowy, gaźniki przeczyszczone ;) ) : http://www.allegro.pl/item231050113_kawasa...b_gsx_kle_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PTAQ Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Heja,u mnie spalanie wychodzi mniej niż 5 litrów i to sporo.Co do v-max to szybciej niż 120 kmh nie latałem bo na obroty wchodzi już wtedy wysoko i średnia to przyjemność, nawet żeby się utrzymać w siodle. Ale kopka ma dobrego, puszki na światłach z poolposition wymiata;) jak trzeba.Poza tym każdy silnik grzeje po nogach :banghead: Jakby co to na PW pisać, latałęm na tym dwa sezony to mogę coś podpowiedzieć. Teraz do sprzedania (nówki opony i zestaw napędowy, gaźniki przeczyszczone :evil: ) : http://www.allegro.pl/item231050113_kawasa...b_gsx_kle_.html kolorek mi sie podoba :icon_exclaim: ale to prawda, powyzej 110 to jazda przestaje byc na ty moto przyjemną jazdą i zaczyna sie albo pogonią za jakims innym moto albo ucieczką ;p Spalanie w moim: 5,5 w miescie, 4,3 na trasie przy 100 km/h, to chyba tak w sam raz, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saibot Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Siema! sluchajcie mam zamiar zafundowania sobie takiego Eliminatorka tylko nie wiem jak wyglada kwestia odbokowania tego ;/ moto ktore mam na oku jest z niemiec wiec 27KM. Jesli blokada jest na walku rozrzadu to zlekka kiła bo 1000zl mi nie starczy. Jesli gaznik lub cos innego to looz ok 200zl. Bawił sie ktos juz w to albo slyszal jak to wyglada?? nio i prosze o info osiagow tych zdlawionych El'ek :) Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saibot Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Siema! sluchajcie mam zamiar zafundowania sobie takiego Eliminatorka tylko nie wiem jak wyglada kwestia odbokowania tego ;/ moto ktore mam na oku jest z niemiec wiec 27KM. Jesli blokada jest na walku rozrzadu to zlekka kiła bo 1000zl mi nie starczy. Jesli gaznik lub cos innego to looz ok 200zl. Bawił sie ktos juz w to albo slyszal jak to wyglada?? nio i prosze o info osiagow tych zdlawionych El'ek :) Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 szczerze odradzam ta wersje! klopotu masa a i efekty mogo byc nie wspulmierne do wylozonej kasy!wersja ta podobnie przyspiesza ale cos kolo 110-115kmh mowi stanowcze stop! spalanie takie same wiec odpusc sobie jest juz troche tych maszyn wiec jest w czym wybierac!pozdro Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PTAQ Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Siema! sluchajcie mam zamiar zafundowania sobie takiego Eliminatorka tylko nie wiem jak wyglada kwestia odbokowania tego ;/ moto ktore mam na oku jest z niemiec wiec 27KM. Jesli blokada jest na walku rozrzadu to zlekka kiła bo 1000zl mi nie starczy. Jesli gaznik lub cos innego to looz ok 200zl. Bawił sie ktos juz w to albo slyszal jak to wyglada?? nio i prosze o info osiagow tych zdlawionych El'ek :D Pozdro! Co? Jakiego odblokowania? Pierwsze słysze. To nie skuter zeby go odblokowywać :D 27 KM to normalna wersja, zadna jakas tam zblokowana. Z którego roku jest to moto? jak na moje oko pewnie 91 - 94 od 96 wychodziły z tego co wiem eliminatory z 30 KM, starsze od 91 miały chyba 34 KM. ale standardowo 27 lub 30, w zależności z którego roku. Zresztą to jest choper 250ccm, który jak na swoją pojemność to i tak słusznie zasługuje na miano "małej rakiety", no ale jesli to Ci nie wystarcza to moze lepiej zebys kupił sobie od razu kawasaki eliminatora 600 z 64 konnym silnikiem? A jesli chodzi o osiagi to kumpla EL z 91 roku z 27 KM jechał podobno 150 km/h, moj 30 KM -> 141, to moge potwierdzić. Wg mnie to super wynik jak na choperka o takiej pojemnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PTAQ Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 A Twoj EL 250 ile miał konikow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 moj mial 30 albo 33 ale nie o moc tu sie rozchodzi zdlawiona wersja poprostu ma mniejsza predkosc max i naprawde widzialem juz kilka takich egzemplarzy wiec przed kupnem trzeba to sprawdzic!pozdro Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blinek Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Dzieki za ocene i za pomoc. A co sadzicie o Romecie 250 z 2007r. ( chopper)????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurbat Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Chińska to jest dobra porcelana i ryż. Ja odradzam moto z Chin.Jeździłem, widziałem - między innymi dziury w silniku, zalewane deszczówką gaźniki, odpadające lustra...w moto 3 miechy po zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PTAQ Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 moj mial 30 albo 33 ale nie o moc tu sie rozchodzi zdlawiona wersja poprostu ma mniejsza predkosc max i naprawde widzialem juz kilka takich egzemplarzy wiec przed kupnem trzeba to sprawdzic!pozdro aha. chyba ze tak. To moze moj tez jest zdławiony jak kumpel ktorego eliminaor ma o 3 KM mniej ode mnie jedzie 150 a moj idzie "tylko" 140, hm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saibot Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 a jednak sa wersje dlawione. praktycznie kazda EL'ka ktora wysylana byla na niemiecki rynek byla standardowo dlawiona w niemczech. dlatego byla to wersja z 27KM. Dzownilem do znajomego mechanika i mowil ze podlaczajac Kawe pod kompa jest z wstanie okreslic z jakiego kraju pochodzi (po roznicy miedzy czesciami), nastepnie wymiana odpowiednich elementow i juz motorek smiga jak nalezy :P calkowice odblokowane wychodzily na wlochy, japonie i szwajcarie :icon_mrgreen: heh kupilem tego eliminatorka i mialem juz zalatwione oblokowanie (bo posiadal podobno te 27KM) ale na przegladzeie zmierzyli ze posiada dokladnie 32,6KM wiec jest looz! :biggrin: heh w papierach ma ze predkosc zwiekszono o 10km/h i leci 145. ale to sie okaze w praktyce :icon_mrgreen: narazie 130km/h sypalem i koniec drogi :bigrazz: nie no 600 odpadaja jak na poczatek :lalag: pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi