Lukasz Opublikowano 7 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2004 no to ja nie wiem co jest grane pojechałem do serwisu który zachwalali forumowicze, mechanicy od ojca z roboty (fakt ze samochodowi ale zawsze mechanik) ogladali to rozkręcali pokrywki i stwierdzili tez ze trzeba rozpoławiać dzwoniłem tez do innego serwisu i tam tez mi powiedzieli zeby rozpołowić :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szable Opublikowano 7 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2004 wg mnie jest toto pod kolem magnesowym, jak to ktos wczesniej przypuszczal - nie wydaje mi sie zeby takie sprzeglo mozna bylo gdzies chowac miedzy cylindry etc. - w dominatorze jest pod kolem magnesowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 7 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2004 Chłopaki ja się poprostu nie znam ani nie wiem jak to wyglada i jak działa. Wiem tylko tyle co mechanicy powiedzieli, być moze mnie naciagaja :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szable Opublikowano 8 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2004 http://www.ringspann.de/uk/products/p8x/p88zst.htmtak to mniej wiecej wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 23 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2004 Można się spytać z którego roku jest twój cb 450 ?Czy wie ktoś może jak odblokować ten motorek z 27 do 44 KM czy to jest kosztowny zabieg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 24 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2004 Z tego co się dowiadywałem, to jest zabieg kosztowny i nieopłacalny - trzeba m.in. wymieniać wałki rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2004 Chłopaki ja się poprostu nie znam ani nie wiem jak to wyglada i jak działa. Wiem tylko tyle co mechanicy powiedzieli, być moze mnie naciagaja :D No wiec jeszcze raz, zeby cie Lukasz uspokoic - w DynoTechu cie napewno nie naciagaja, jezeli mowia ze silnik trzeba rozpolowic to niestety tak jest. Mnie tez wydawalo sie to niemozliwe, bo w konstrukcjach wielocylindrowych zwykle kolo magnesowe wyrzucone jest na bok, a sprzeglo rozrusznika pod nim.Jednak twoje moto to twin i widocznie zrobiony jest inaczej.Ten motorek moze ci sie przydac ( po doprowadzeniu go do porzadku ) na o wiele dluzej niz rok - ma niezla moc, niewielkie zuzycie paliwa i jest wystarczajaco duzy do turystyki w 2 osoby, jest to wg mnie rozsadny wybor dla mlodego czlowieka nie dysponujacego wieksza gotowka do wstepu w `bycie motocyklista`.Specjalnie wazne sa nizsze koszty serwisowania i mniejsze zuzycie paliwa w porownaniu z jakakolwiek czterocylindrowka. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kara Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Można się spytać z którego roku jest twój cb 450 ?Czy wie ktoś może jak odblokować ten motorek z 27 do 44 KM czy to jest kosztowny zabieg ?Słyszałam, że odblokowanie wersji zdławionej do pełnej mocy jest kosztowne.Wymaga wymiany wałka rozrządu i zmian w gaźnikach, trzeba również wymienić zębatkę (16 zębów zamiast 15). Druga sprawa to napewno walniięte łożyska główki ramy bo trzęsie kierą jak sie jedzie szybciej (po odpaleniu na pych :biggrin: ) Czwarta sprawa gdzie kupić tanio przednia oponę 18'' ? Koszt zakupu nowych łożysk do tej Hondy to jakieś 84-110 zł (zależy od producenta). Mi udało sie kupić łożyska stożkowe za 84 na Allegro, już je wymieniłam. Koszt wymiany w warsztacie to ok 80-150 zł (orientacyjnie-na podstawie cen w jednym z warsztatów). Ja wymieniałam je we własnym zakresie, wybijanie starych łożysk jest strasznie czasochłonne, czasem przydaje sie pomoc drugiej osoby i jeśli nie ma się o tym pojęcia lepiej oddać do mechanika. Opony najlepiej kupić na jakimś moto-bazarze-niedługo będzie w Łodzi. Czasami uda sie kupić coś tanio i w niezłym stanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Ale żeś kolego odgrzał kotleta :icon_mrgreen: sorry za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Nie kolego a kolezanko.Patrz dziewcze na daty, a nie tylko na tytuly ;)Witamy w Mechanice :P Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kara Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 No faktycznie nie spojrzałam na datę, ale może info sie komuś przyda, bo niektórzy przekopują forum po tematach które ich interesują, a nie po datach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi