Skocz do zawarto艣ci

Buty sportowo turystyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Cze艣膰 :wink:

Szukam but贸w sportowo turystycznych, zamierzam wyda膰 niewiele ponad 400 z艂.

Je偶d偶臋 Yamah膮 XJ 600 ale nie wykluczam 偶e za sezon lub dwa przesi膮d臋 si臋 na sporta lub czopsa tego jeszcze nie wiem.

Jak na razie w sklepach mierzy艂em

1)

METRO FAZER

BUTY METRO KLIKNIJ BY ZOBACZY膯

2)

FORMA

BUTY FORMA KLIKNIJ BY ZOBACZY膯

Pytanie do Was co my艣licie o tych butach, czy kto艣 u偶ywa but贸w tych firm i morze co艣 o nich powiedzie膰 ? :smile:

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Co do firmy i modelu to sie nie wypowiem bo mam ma艂e rozeznanie lecz posiadam podobny kr贸j i tej pierwszej proopzycji odradzam ze wzgl臋du na sk贸ropodobny materia艂 w miejscu zgi臋cia nogi (z przodu i z ty艂u garbowany). U mnie po jakim艣 czasie zacz膮艂 peka膰 i sie wykrusza膰.

Te drugie s膮 moim zdaniem bardziej uniwersalne i napewno wygodniejsze i wytrzymalsze pod wzgledem tej samej ceny.

Udanych wybor贸w...

Odno艣nik do komentarza

Co do firmy i modelu to sie nie wypowiem bo mam ma艂e rozeznanie lecz posiadam podobny kr贸j i tej pierwszej proopzycji odradzam ze wzgl臋du na sk贸ropodobny materia艂 w miejscu zgi臋cia nogi (z przodu i z ty艂u garbowany). U mnie po jakim艣 czasie zacz膮艂 peka膰 i sie wykrusza膰.

Te drugie s膮 moim zdaniem bardziej uniwersalne i napewno wygodniejsze i wytrzymalsze pod wzgledem tej samej ceny.

Udanych wybor贸w...

Dzi臋ki, wyczi艂臋m jeszcze dwa modele

2)

FALCO ARAGON KLIKNIJ LINK

3)

http://www.scigacz.pl/Buty,FALCO,Rival,5064.html

dodam tylko 偶e buty nr 3 najbardziej mi si臋 podobaj膮 ale jest taki wa艂 偶e w moim rozmiarze s膮 jakby p贸艂 numera na mnie za du偶e i nie wiem gdzie dorwa膰 niniejsze do przymiarki ?

Za to buty nr 2'a s膮 bardzo wygodne ale nie maj膮 systemu wentylacji oraz ochraniaczy na pi臋t臋..

Mo偶e doradzicie mi jakie艣 buty w kasie max do 550 z艂 bo je偶d偶臋 w adidasach i pi*dzi mi po nogach :wink:

chcia艂bym co艣 w stylu nr 3'y

Edytowane przez Pawet
Odno艣nik do komentarza

Jak na razie w sklepach mierzy艂em

2)

FORMA

BUTY FORMA KLIKNIJ BY ZOBACZY膯

Pytanie do Was co my艣licie o tych butach, czy kto艣 u偶ywa but贸w tych firm i morze co艣 o nich powiedzie膰 ? :smile:

Ja je偶d偶e w Tourach Formy. Buty do艣膰 podobne do tego co znalaz艂e艣. Jestem z nich bardzo zadowolony. Do艣膰 wygodne, nawet przy ca艂odziennej je藕dzie i chodzeniu. Jeden feler jaki maj膮 to przemakaj膮 po jaki艣 2h jazdy w deszczu.

"Ja tylko nie wierz臋 w jednego wi臋cej boga ni偶 ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozosta艂ych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierz臋 w twojego." Stephen Roberts

Odno艣nik do komentarza

• 3 tygodnie p贸藕niej...

Co do membrany,to w butach z gore-tex te偶 si臋 noga latem poci,mam Alpinestars S-MX GORE_TEX waterproof i jak latem nie jad臋 w dalsz膮 tras臋 to zak艂adam wojskowe spodnie i normalne buty,z przemakaniem jest lepiej ale mo偶na to te偶 uzyska膰 za pomoc膮 membrany w spray'u (koszt ok 20 z艂)

Najwa偶niejsze jest to 偶e je偶eli wybierasz to nie te 艂adniejsze tylko wygodniejsze,takie w kt贸rych mo偶na w miar臋 komfortowo spacerowa膰,w kt贸rych nic nie uciska itp.poniewa偶 niewygodne buty mog膮 zepsu膰 nawet najlepsz膮 wypraw臋.

Je偶eli si臋 jeszcze nie zdecydowa艂e艣 to poszukaj modeli dro偶szych but贸w,np; zesz艂orocznych lub starszych ale nowych,moje w sklepie kosztowa艂y 1100 a w necie starszy model by艂 za 680z艂,przejecha艂em w nich ponad 30 kkm i po ma艂ej konserwacji wygl膮daj膮 prawie jak nowe. :wink:

Pozdrawiam

Edytowane przez lombardo
Odno艣nik do komentarza

jesli chodzi o jako艣膰 u偶ytych materia艂贸w i wygode u偶ytkowania (cho膰 to poj臋cie wzgl臋dne bo kazdy ma innaa stop臋) to bardzo dobrze wypadaj膮 buty TCX dawny Oxtar. model competizione to na prawde udany produkt. wiem ze cena to 100% wiecej ni偶 zak艂adasz ale wierz mi 偶e warto poczeka膰 i doinwestowa膰

http://www.sklepef.pl/shop/174/34353-3553-...-competizione-s

ja mam SMX plus z Astarsa ale obecnei je odradzam. strasznie stracily na jako艣ci.

MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy

serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materia艂y eksploatacyjne

S艂awek - 604 635 069 Bart - 695 880 500

Odno艣nik do komentarza

• 3 tygodnie p贸藕niej...

Poszukaj sobie w katalogu Intermotors - oni maj膮 wyprzeda偶e teraz i te偶 mo偶na co艣 w podanych przedzia艂ach cenowych znale藕膰.

Pumy, Astarsy, Rayteki (koledzy maj膮 ok sezonu i nic si臋 z nimi nie dzia艂o) i Adrenaliny. Cena ok tylko jeszcze czyja艣 opinia by si臋 przyda艂a... kt贸re wybra膰

Odno艣nik do komentarza

ja mam Pumy 800 Desmo juz od jakiegos poltora roku i powiem szczerze ze polecam kazdemu. Maja membrane Gore-Tex, latem codziennie sie bujalem po miescie i w d艂uzsze trasy ( do 300km) super komfort, nie jest ani troche w nich za goraco. Jednakze teraz, w chlodniejsze dni, za cieplo w nich nie jest.

Co do samej membrany, to mialem watpliwa przyjemnosc przetestowac. Po ok godiznie ulewy (konkretne oberwanie chmury) byly kompletnie mokre;)

Edytowane przez whistler26
Odno艣nik do komentarza

• 4 tygodnie p贸藕niej...

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

Udost臋pnij

• Dodaj now膮 pozycj臋...