bobobox Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Jak w temacie. Czy potrzebuję do tego jakiś dowód zakupu, albo obecność właściciela? Mam kartę pojazdu i dowód rejestracyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek-J8 Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Jak w temacie. Czy potrzebuję do tego jakiś dowód zakupu, albo obecność właściciela? Mam kartę pojazdu i dowód rejestracyjny. przegląd każdy może zrobić,niemusi być własciciel,a kontynuacja o.c.-czy nowe o.c.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobobox Opublikowano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 przegląd każdy może zrobić,niemusi być własciciel,a kontynuacja o.c.-czy nowe o.c.? Kupiłem niedawno motocykl i na razie nie miałem możliwości spisania umowy. Mam kwitek PZU SA (dowód pokwitowania) na którym widać, że ubezpieczenie niedługo się kończy, przegląd tak samo. Czy mogę to poopłacać i jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek-J8 Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Kupiłem niedawno motocykl i na razie nie miałem możliwości spisania umowy. Mam kwitek PZU SA (dowód pokwitowania) na którym widać, że ubezpieczenie niedługo się kończy, przegląd tak samo. Czy mogę to poopłacać i jeździć? niewiem na 100% wiesz przepisy sie zmieniają to niebęde gdybał,ale przegląd spokojnie-nie interere ich kto robi-ważne byśą w kasie gotówke im zostawił niewiem na 100% wiesz przepisy sie zmieniają to niebęde gdybał,ale przegląd spokojnie-nie interere ich kto robi-ważne byśą w kasie gotówke im zostawił chyba musisz kontynuować O.C. jak z gostkiem załatwiłeś o.c.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobobox Opublikowano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 jak z gostkiem załatwiłeś o.c.? Nic nie załatwiałem. Zapłaciłem, wziąłem papiery i odjechałem. Jakie trzeba spełniać wymagania do zapłacenia OC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Bierzesz starą polisę i płacisz kontynuację, to samo z przeglądem. Dla nich jesteś potencjalnym klientem i maja ggzieś kto za to zapłaci aleeee na ubezpieczeniu OC jest podpis właściciela a podrobienie to już przestępstwo. Mniej radykalnym rozwiązaniem jest podpisanie umowy K- S. Zapłacić OC na siebie (1.umowa jest podstawą + stary dowód rej, 2. nie wydadzą Ci nowego dowodu rej. póki nie pokażesz ważnego OC w Wydz. Kom.) i zrobić badania na starego właściciela. Edytowane 19 Września 2010 przez żunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 stary nie potrzebujesz nic... o przegladzie nie bede nawet pisal bo takie debile tam sa ze u mnie w dowodzie z danych technicznych to polowa rubryk jest zle wypelniona... i mowilem nawet kobiecie w UM to powiedziala ze i tak musi to przepisac... no to ganiam gixxem ktory zgodnie z danymi po badaniu ma max hP przy 6000 rpm i wage w stanie suchym 230kg... ;)) jak chcesz oc to normalnie kupujesz na osobe w dowodzie (ubezpieczony) a ty wystepujesz jako ubezpieczjacy... ac tez mozesz tak kupic... zero problemow, nawet przez telefon mozesz zalatwic i przysla polise mailem... ;) Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Przychodzi mi pytanie do głowy dlaczego kupiłeś (jeśli kupiłeś) motocykl nie spisując umowy? Jest to lekkomyślne już w tym momencie. Nie lubię udzielać rad gdy coś zalatuje dwuznacznymi zdarzeniami. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damork Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 To w sumie średnio wygląda na to że kupiłeś, to że masz papiery nie znaczy dokładnie nic. OC jeśli opłacisz, to na własciciela figurującego w dokumentach, tak samo przegląd. A motocykl formalnie jest nadal własnością poprzednika i w każdej chwili może stwierdzić że on Ci go tylko użyczył i żąda zwrotu. A pieniądze? Jakie pieniądze? Pokwitowanie jakieś masz? To oczywiście najczarniejszy scenariusz, ale nie spisując umowy aż się o coś takiego prosisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek-J8 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 To w sumie średnio wygląda na to że kupiłeś, to że masz papiery nie znaczy dokładnie nic. OC jeśli opłacisz, to na własciciela figurującego w dokumentach, tak samo przegląd. A motocykl formalnie jest nadal własnością poprzednika i w każdej chwili może stwierdzić że on Ci go tylko użyczył i żąda zwrotu. A pieniądze? Jakie pieniądze? Pokwitowanie jakieś masz? To oczywiście najczarniejszy scenariusz, ale nie spisując umowy aż się o coś takiego prosisz. spojżałeś na to realistycznie damork,jak gosciu też jest gdzieś tu i se to przeczytałto pewnie flaszke dobrą masz u niego,i dziś idzie na psy ze mu motorek niechce oddać bobobox i pozamiatane.hehe żartuje oczywiście bo niespisanie umowy jest debilne dla obu stron,bobobox mandaty łap smiało na fotoradary itp-na gostka idzie konto wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi