Gość josha Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Temat zamieszczam przy piwie, z prostej przyczyny.Podobnych zapytań jest tu bez liku. Zastanawiam się od dłuższego czasu, nad zakupem czegoś do turystyki. K4 zostaje na tor, bo tylko tam odczuwam przyjemność nią jazdy. Kawa, trochę po mieście, na mały wypadzik, też jest ok. W terenie, pochlapać się błotem też mam na czym. Brak mi typowego turystyka na dwie osoby. Po długim wertowaniu stron, typu allegro, e, i coś tam jeszcze, zafascynowałem się BMW. Problem w tym, że BMW ma tyle odmian, że się co nieco gubię. Do rzeczy' 1. Motocykl ma mieć ok 100 kucy 2. Ma mieć dobrą ochronę przeciw wiatrwo- deszczową 3. Dobrze by byo, gdyby miał szybę regulowaną elektrycznie. Czasami plecaczek kierownikuje, a ja plecakuje 4. Napęd, hm, dobrze żeby był wał lub pasek 5. Cena ok 10000złociszków ^. Może też być inna marka, spełniająca te kryteria. Są jekieś pomysły? A, jeszcze jedno, boję się jednocylindrowych w BMW, typu rotax itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 r1100rt , bo o 1150 raczej ciężko w tych pieniądzach st1100 :bigrazz: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 r1100rt , bo o 1150 raczej ciężko w tych pieniądzach st1100 :bigrazz: Jest fajny. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Bandziorek Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Popieram. a moze lepiej GS troszke droższy ale nowszy a turystyce to sprawa pierwszorzędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Popieram. a moze lepiej GS troszke droższy ale nowszy a turystyce to sprawa pierwszorzędna Ale który gs? BMW znakuje swoje pojazdy jak za czasów zimnej wojny, ruskie czołgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Bandziorek Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Najbardziej wpasiony to 1200GS ale 800 tez da rade ale nie ma boxera i tego zawieszenia co 1200. tylko to calkiem inna kasa zobacz na allegro. GS 800 daje rade. R2 ale jest kardan i wiekszosc rozwiazan z 1200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 (edytowane) hahha - z tym wałem to dałeś plamy na całej linii no i ciekawe co miałeś na myśli pisząc "większość rozwiązań"?! Edytowane 5 Września 2010 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Bandziorek Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Kurde chyba za szybko. ma łancuch a o rozwiazania to chodzilo mi o uklad jezdny oprócz przodu zawiechy. podobna pozycja, schowki, mocowania i wyglad. tylko boxera brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 (edytowane) jakie schowki?? no koleś - nie pogrążaj się wpadłeś - piszesz w każdym temacie od rzeczy, może najpierw trochę poczytaj, ochłoń, ogarnij się a zacznij pisać jak będziesz miał coś faktycznie mądrego (i na temat) do napisania w pierwszym poście było coś o 10kzł - f800gs to co najmniej 3x większa kasa, zresztą r 1200gs tak samo poza tym to nie miało być turystyczne enduro tylko (jak zrozumiałem) po prostu turystyk i tyle Edytowane 5 Września 2010 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 dobra, nie pogrążaj się z beemek w tej cenie... można szukać r1100rs, ewentualnie przyjrzeć się cegłom czyli starszym modelom na leżącym silniku r4 (k1100-1200). elektryczna szyba to gadżet, ręczna regulacja (r1100rs) wystarczy do przestawienia raz na jakiś czas jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Bandziorek Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 przecie pisałem ze drozsze. lepiej zbluzgac przeczytalem to jeszcze raz. przepraszam zle sie wyrazilem. chodzilo mi o kufry, wiekszosc z rynku wturnego je ma. faktycznie dziwnie to zabrzmialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 r1100rs. ok. Proszę, powiedzcie mi, jak jest z awaryjnością, serwisem, kosztem części eksploatacyjnych? Kolejne pytanie, czy dobrze chroni przed wiatrem nogi, a zwłaszcza kolana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 z beemek w tej cenie... można szukać r1100rs, ewentualnie przyjrzeć się cegłom czyli starszym modelom na leżącym silniku r4 (k1100-1200). K1200RS za 10k zl to slaby temat. Nawet jesli faktycznie za tyle da sie go kupic - to moze byc szrot. K1100 to co innego, 10k zeta wystarczy. elektryczna szyba to gadżet, ręczna regulacja (r1100rs) wystarczy do przestawienia raz na jakiś czas Ja w ogole prawie jej nie podnosze, chyba ze trza ciachnac po autostradzie 200/h dluzsza trase.. a mam ponad 180cm Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 r1100rs. ok. Proszę, powiedzcie mi, jak jest z awaryjnością, serwisem, kosztem części eksploatacyjnych? Kolejne pytanie, czy dobrze chroni przed wiatrem nogi, a zwłaszcza kolana? ad. 1. kupić trzeba egzemplarz niezajechany i prawidłowo serwisowany, po wnikliwej kontroli. mój ma obecnie z górką 90kkm, za ostatnie 35kkm wymienione zostały: sprzęgło, fajki świec (tu koszt wysoki w porównaniu z japonią, kilkaset złotych), opony których w zasadzie nie należy liczyć, oleje i filtry w cenach porównywalnych, zmiana co 10kkm, pewnie klocki. awarie przypominam sobie 3: jedna to pęknięcie ze starości jakiejś końcówki przewodu paliwowego czy membrany, których pewnie nieautoryzowany serwis nawet nie sprawdził podczas przeglądu, druga to pęknięta rurka stelaża pod siodłem z racji jazdy po naszych drogach z pełnym obciążeniem, trzecia to obecnie zawieszony pływak kontrolki poziomu paliwa, przez co muszę pamiętać kiedy tankować. mam go od 6 lat ad. 2. śmiem twierdzić, że lepiej niż plastiki i znacznie lepiej niż nakedy, za to na pewno słabiej niż rt jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Dzięki, wszystkim za odpowiedzi. Znalazłem na alle coś takiego http://moto.allegro.pl/bmw-k1100lt-k1100-k...1206546650.html co myślicie o tym motocyklu? i drugi, który mi się podoba, w sensie motocykla. Jednak kolor mnie trochę odrzuca http://moto.allegro.pl/bmw-r1100rs-r-1100-...1206996304.html Co o nich myślicie? Może ktoś mieszka w pobliżu i mógłby obejrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi