Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

no to przyszedł czas na zmianę - na celowniku F800GS. Do tej pory hulałem na Shadowce :crossy: , więc przesiadka na enduro to dla mnie przeprowadzka do Chin. Proszę wypowiedzcie się w temacie uniwersalności tego moto, w kontekście sportu -

, dalszych tras (również świeżo zaoranego pola) i codziennej przepychanki przez miasto w korkach :evil:.

No to pozostaję mi chyba sprawdzić walory tego moto osobiście.

czekałem, czy się ktoś odezwie ;) proponuję poczytać advrider.pl - jest paru użytkowników, kilka wątków poświęconych temu modelowi, włącznie z opisem wad i akcji serwisowej (wymieniali łańcuchy cz, bo się rwały)

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

• 3 tygodnie później...

Witam,

no to przyszedł czas na zmianę - na celowniku F800GS. Do tej pory hulałem na Shadowce :crossy: , więc przesiadka na enduro to dla mnie przeprowadzka do Chin. Proszę wypowiedzcie się w temacie uniwersalności tego moto, w kontekście sportu -

, dalszych tras (również świeżo zaoranego pola) i codziennej przepychanki przez miasto w korkach :evil:.

No to pozostaję mi chyba sprawdzić walory tego moto osobiście.

Mam F 800 GS ponad rok, ok 12 000 km na liczniku. Jeżeli jesteś ciąglę zainteresowany info daj znać.

• 2 lata później...

Witam

Od niedawna jestem posiadaczem f 800 z 2013r,problem mam z zakupem gmoli do modelu z tego roku.Od maja firma Touratech obiecuje mi je i nie wiem czy wogole dostane.Mam zaplanowany wyjazd do Gruzji zostalo mi juz niewiele czasu,czy ktos z Was moze mi pomoc, a moze tez mial podobny problem jakie zalozyc gmole?

Dziekuje za odpowiedz

Pozdrawiam

Hej ja na tej stronie znalazłem co najmniej 2 rodzaje

http://www.boxer-parts.eu/listaProduktow.php?vd045993b87=2&kat=91

Ich brauche keine Hilfe, kein Koffein, kein Kokain

Ich brauche Öl für Gasolin, sondern Dynamit und Terpentin

Explosive wie Kerosin, mit viel Oktan und Blei

Da Dieselkraftstoff

Benzin! Benzin! Benzin!

• 1 miesiąc temu...

IMHO zajebiste moto all-around.

Zrobiłem na razie lekko ponad 30 tys. km i nie mam powodu narzekać. Chociaż ująłbym mu te małe kilka cm, bo czasem nóżki troche brakuje ;) Co do akcji serwisowych, to dotyczyły modeli z "wieku dziecięcego" produkcji.

• 7 miesięcy temu...

Hejo!

Przymierzam sie do zmiany sprzeta, choc jak to bywa nie wiadomo ;)

Brane pod uwage byly dwa, nowa tenera i f800gs, gdyby nei to ze wersja yamahy z ABS ma "obciete" zawieszenie to pewnie nei bylo by tematu ;)

Konkrety:

Interesuje mnie uzytkowanie na codzien, serwis, jego koszty, ile mozna zrobic samemu?

czy ma jakies upierdliwe wady fabryczne? w jakich rocznikach?

w jakim przedziale przebiegu i rocznika szukac?

czy warto kupic sztuje objuczona kuframi i po "wyprawach" ? boje sie troszke o zawieszenie

i ostatnie, czy to dobry sprzet, nie zmieniam moto za czesto i planuje zachowac je 4-6lat.

Usługi IT - www.tricori.com