Mateo772 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Witam wszytskich. Mam problem z odpalaniem swojej Dr-ki. A mianowicie dzieje się coś takiego: Mam jedynie elektryczny rozrusznik chcac odpalic moto rozrusznik tak jakby przerywał, akumulator daje z siebie prąd, słychac cykanie a rozrusznikiem nie przekręca. Nie wiem, co to moze byc. Tak jakby cos 'omykało'. Czekam na odpowiedzi. Dodam ze ruszając z pycha zapala bezproblemu z 1 metra. I jezdzi bezproblemowo. Ale tak byc nie moze... :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Masz uszkodzone sprzęgło jednokierunkowe rozrusznika Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo772 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 A mogło się rozwalic te sprzegło z dnia na dzien czy czy siadało powoli? Bo jeszcze 2 dni temu odpalał od strzała. .Fakt faktem czasami była jakaś 'omyłka' na rozruszniku ze tak jakby przekręcił na pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 A mogło się rozwalic te sprzegło z dnia na dzien czy czy siadało powoli? Bo jeszcze 2 dni temu odpalał od strzała. .Fakt faktem czasami była jakaś 'omyłka' na rozruszniku ze tak jakby przekręcił na pusto. I wtedy trzeba było zapytać, teraz pozostaje wymienić na nowe. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluminat Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Dokładnie tak jak napisał Pan Piotr - sprzęgło jednokierunkowe rozrusznika. Rozrusznika się nie lekceważy, zrobiłem taki sam błąd jak autor tematu i też miałem rozrusznik do wymiany (w DT). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Dokładnie tak jak napisał Pan Piotr - sprzęgło jednokierunkowe rozrusznika. Rozrusznika się nie lekceważy, zrobiłem taki sam błąd jak autor tematu i też miałem rozrusznik do wymiany (w DT). jak miales rozrusznik do wymiany to w takim razie nie zepsulo sie Tobie sprzeglo rozrusznika, nie wprowadzaj zamieszania... pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo772 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 A moze mi ktoś powiedziec gdzie znajduję się te sprzęgło rozrusznika? I gdzie to mogę kupic? Bo szukałem trochę w internecie i nic nie znalazłem do DR-ki. Dam rade sam to wymienic? I miej wiecej jaki koszt jest tego sprzęgła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesuaf Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 A moze mi ktoś powiedziec gdzie znajduję się te sprzęgło rozrusznika? I gdzie to mogę kupic? Bo szukałem trochę w internecie i nic nie znalazłem do DR-ki. Dam rade sam to wymienic? I miej wiecej jaki koszt jest tego sprzęgła? Szukaj do DR 125, GN 125 i GZ 125 (Marauder). Mają takie same silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi