kamil521 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 witam, mam problem z moto wymienionym w temacie , jest to Thundercata wersja na gaźniku z 96r , problem polega na tym że na wyższych biegach ,tak od 4 przerywa i prawie nie przyspiesza(po wcisnieciu sprzegla i ostrym przegazowaniu silnik sie wkreci na wyzsze obr lecz moto nadal nie przyspiesza ) na luzie trzyma trzyma obroty ok. kreci normalnie pod odcinke bez przerywania . co mu dolega ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 uzupełnij wiek i stało się nagle czy od początku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil521 Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 więc tak to zaczelo sie nagle , czy moze byc to przyczyna tego ze nie mam airboksa , bo airboksy laczy taka metalowa rurka a do tej rurki idzie wąż a on z kolei wchodzi w gazniki moze to jest problem ze dostaje sie w ten wąz za duza ilość powietrza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 więc tak to zaczelo sie nagle , czy moze byc to przyczyna tego ze nie mam airboksa , bo airboksy laczy taka metalowa rurka a do tej rurki idzie wąż a on z kolei wchodzi w gazniki moze to jest problem ze dostaje sie w ten wąz za duza ilość powietrza ? To jest przyczyna. Musisz go skompletować a dopiero później sprawdzać czy idzie do odcinki na ostatnim biegu :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 nie znam tego motocykla, brak airboxa może być pośrednią przyczyną, ale ja bym sprawdził czy membrany nie są dziurawe - sprawdź dokładnie pod lupą. Jaki masz kolor świecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil521 Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 nie kompletowalem airboksa tylko wziołem ten wąż odwróciłem w drugą strone kierunku jazdy tak żeby nie szło w niego bezposrednio powietrze i jest dobrze :), może przez to wszystko sie tak działo żę tam syfy lecialy od swiec zacząłem na samym poczatku ale to nic nie dało dzieki za rady ,zaprowadze moto na synchronizacje gazników i czyszczenie i jeszcze dodam zeby je dokladnie przepatrzyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Jaki masz kolor tych swiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi