Shinigami Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Chyba Cię kiedyś spotkałem na mieście, może nawet na mojej białej DT :) Sam chorowałem na ZXR400 ale ceny powalają. 10'000zł łatwo zobaczyć. Na Motoniedzieli BP przysiadłem się i.....jakie to jest niesamowicie niewygodne ! :banghead: Pozycja mocno sportowa i nie ma wypełnień w plastikach. Całe szczęście, że pod ładnymi plastikami siedzi mocny i trwały silnik ze słusznych rozmiarów chłodnicą. Heble też konkret, 2x duża tarcza i 220mm na tyle. Bądźmy szczerzy, seria Ninja zrobiła się turystyczna a ZXR wymarła :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slusar_o2 Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 u nas się do nie będzie raczej ninja nazywało ninja będzie w kanadzie i w stanach i ile tam wypuszczą. U nas pewnie er-4f czy coś podobnego. To w USA wymyślili przydomek "ninja", i nazwali nią słynną Top Gun'ową gpz'te 900, żeby się lepiej sprzedawała. Japońce podchwycili nazwę i wypuszczali wszystkie sportowe motocykle z dopiskiem ninja. Ale USA i reszta świata zawsze stosowali inne nazewnictwo. To samo było z 500 i starą 250. U nas to gpz 500, a w stanach ninja 500r. Tak samo jest z er-6. U nas to er-6 a w stanach to ninja 650r Tak więc moim zdaniem to nie będzie "ninja". No chyba że europejski departament kawasaki, obejmie taki sam kurs jak amerykański kolega, i do wszystkiego co ma szosowe opony będzie dopisywać na owiewkach ninja. Marketingowo całkiem fajny pomysł, ale na dłuższą metę to "ninja" przestanie mieć swój magiczny wydźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Skończy się na Big Fat White ninja :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Idą w stronę gdzie znajdą większe rzesze klientów. Powiem Wam, że tamte lata - 90 ciągle mnie kręcą :biggrin: Kultowe motocykle - ZXR750, 400, to pamiętam najlepiej bo sam za młodu chorowałem właśnie na te modele. Niestety musiałem się wtedy zadowolić "tylko" GPZtką 500 :wink: ZXRy stały gruubo w cenie - 15 tys. a to było nieosiągalne :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Przed chwilą sobie przypomniałem pytanie czy faktycznie 4F i 6F są takie same i ku mojemu zdziwieniu są różnice :biggrin: :cool: http://www.totalmotorcycle.com/photos/2011...-Ninja400Rb.jpg http://www.totalmotorcycle.com/photos/2010...-Ninja650Re.jpg 650 ma pasek na siedzeniu 400 ma uchwyty dla pasażera na boku zadupka, węższe kierunkowskazy, inną podkładkę pod tablicę, inne fabryczne opony i dopisek 400R pod Ninja na owiewce. Myślałem też, że kierunki na owiewce i lusterka są inne ale to kwestia metody wykonania zdjęcia (jedno jest jaśniejsze a w 400R przyciemnili photoshopką silnik) i ustawienia motocykli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 http://hellforleathermagazine.com/2010/06/...ike-perfection/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 waga 200kg ale z płynami tak ze wcale nie taki ciezki. wie ktos jaka bedzie roznica w enie miedzy 250 a 400 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 "gives us and estimated US MSRP of about $6,099 for the 400R. In comparison, the 250R’s US MSRP starts at $3,999." ok 2100$ różnicy :) ceny są dostosowane do USA to różnica będzie niemal identyczna chyba, że Kawasaki polska uzna produkt za trudny/łatwy w sprzedaży to cena może być odpowiednio zmieniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 patrzac na te ceny to nie oplaca sie kupic niczego mniejszego niz 600 za male roznice sa w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 To samo napisali w tamtym materiale. Uznali, że to będzie świetny sprzęt gdy jego cena będzie konkurencyjna dla ledwo używanych 600 albo nieco starszych 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 250-18.900zl er-6n650-26.500zl Z750-30.900zl Z1000-43.900 o ile miedzy 750 a 1000 jest zacna roznica o tyle miedzy 250 a 650 jest 7,6 to miedzy 400 a 650 ile bedzie 3,5 tys ? to wolal bym do 650 dolozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Wiesz, oprócz 3,500zł dochodzi jeszcze dylemat początkującego na zasadzie 250 znudziła mi się na kursie ale 650 to już z lekka samobójstwo (jak widać rozpatruję przykład ambitnego kursanta z wyobraźnią i rozsądkiem) i tu nagle PACH ! To jest TO ! 400R :crossy: 3,5 klocka w kieszeni na rejestrację, pierwszy przegląd ASO i może jakieś akcesorium :cool: nie wspominając o oszczędzonym zdrowiu ew. nerwach przy ogarnianiu większej pojemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bach Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 No, nie chciałbym nikogo martwić, ale rozmawiałem z pracownikiem Kawasaki i usłyszałem następującą informację: "W Polsce Ninja 400R nie będzie sprzedawana, przynajmniej nie w 2011r." :icon_eek: Może ktoś to zdementować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Może doszli do podobnego wniosku co gazeta. Ceny nie dość konkurencyjne. Kto w tym niedorozwiniętym kraju kupi 400 skoro "szejszet" to jedyna słuszna pojemność i kupienie używki AD2007 kosztuje grosze. Oczywiście, że bita i walona to już tam mniejsza z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 bita i walona to moze byc zona :) no w sumie ale wiecie przy dochodach polakow to nie ma co sie dziwic ze tak jest bo nas nie stac na ewentualne straty a taka 650 to i doswiadczony biker moze polatac nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi