toowdie Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Szybkie pytanie: w jaki sposób jest blokowana GSX-F 600? Rocznik '94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Szybkie pytanie: w jaki sposób jest blokowana GSX-F 600? Rocznik '94 szybka odp, najprawdopodobniej na gaznikach, sprawdz czy przepustnice podcisnieniowe sie unosza, tak przynajmniej blokowane bylo jajko w ktorym grzebalem... pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 o grzebaniu w jajkach slyszalem ale w jajku? hm... http://forum.gazeta.pl/forum/w,508,4248145...F_1998.html?v=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 przepustnice się unoszą do końca - sprawdzane ręcznie. obok dyszy głównej jest druga dysza - zaślepiona gumowym kołeczkiem - choć wątpię żeby to miało znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 (edytowane) mozesz pokazac w ktorym miejscu jest ten 'gumowy koleczek'? http://www.bikebandit.com/assets/schematic.../SU0322_020.gif edit. dre manuala - zaraz poczytamy... Edytowane 24 Czerwca 2010 przez szynszyll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 zastanawiam sie czy to nie nr 17, jest dysza główna, zaraz obok niej w kominku druga dysza. Przy czyszczeniu gaźników wyszło że obie są połączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 (edytowane) w opisie 'plug' czyli zatyczka to numer 35. nie wiem po kiego diabla ale kolesie zatkali kanal dyszy wolnych obrotow i paliwo do niej podali z kanalu dyszy glownej ( rozumiem ze kanaly w ktore wkrecone sa dysze sa polaczone ze soba ponizej dyszy co umozliwia podawanie paliwa) w instrukcji obslugi nie ma o tym slowa. na tej rozkladowce ten element ma numer 39: http://www.alpha-sports.com/suzuki_parts.h...0GSX600F/06.htm serwisowke masz tu: http://www.blackbears.ru/manual/files/Suzu...pair_Manual.zip i jak juz napisalem - nie ma w niej slowa o takim zabiegu - dysza wolnych nie jest zaslepiona. przygladnij sie samym 'sliderom' - nie maja jakis nadliczbowych dziurek? porownaj rowniez nastawy gaznikow jakie masz z tym co zastales. powodzenia. p.s. spotkal sie ktos z takim sposobem podawania paliwa do dyszy wolnych? Edytowane 24 Czerwca 2010 przez szynszyll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 przepustnice się unoszą do końca - sprawdzane ręcznie. obok dyszy głównej jest druga dysza - zaślepiona gumowym kołeczkiem - choć wątpię żeby to miało znaczenie. nie chodzi o to,z e paluchami podniesiesz a o to czy podcisnienie jest wystarczajace dla ich maksymalnego uniesienia, technika blokowania w tym przypadku polega na redukcji podcisnienia nad przepustnicami, cisnienie wytracane jest poprzez dodatkowo wywiercone otwory... pozdr o grzebaniu w jajkach slyszalem ale w jajku? hm... w tym wieku pora juz chyba na doznania a nie tylko na sluchanie o tym :wink: Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 (edytowane) jakis progres? warto zostawic coś do archiwum bo w sieci niewiele mozna znalezc. do janusza: rozkosz wzrasta gdy opoznia sie spelnienie J.J. Casanova ;) Edytowane 27 Czerwca 2010 przez szynszyll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 narazie klient zabrał moto co by z pogody skorzystać, jak tylko dojdę do tego to opiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 (edytowane) obok dyszy głównej jest druga dysza - zaślepiona gumowym kołeczkiem - choć wątpię żeby to miało znaczenie. to nie ma znaczenia, w moim też były a moto jest odblokowane Edytowane 27 Czerwca 2010 przez michal.051 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Te gumowe "korki" były też w gaźnikach Suzuki RF600R `94 którą miałem. Nie wiem po co one były, moto nie było kastrowane a gaźniki całkiem inne niż GSX-F/GSF bo RF ma proste kanały ssące czyli gaźniki były "kątowe". Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Dobra, moto znowu u mnie. Przepustnica ma dwa otwory na dole, powinna mieć dwa, czy jeden nadliczbowy jest? Czym to zakleić? żywicą? Przepustnica jest z tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 A nie masz ograniczenia na tym wihajstrze, co to go linki gazu obracają? Niektóre wtryski są tak kastrowane... Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Dobra, moto znowu u mnie. Przepustnica ma dwa otwory na dole, powinna mieć dwa, czy jeden nadliczbowy jest? Czym to zakleić? żywicą? Przepustnica jest z tworzywa. jak mi się będzie nudziło to na dniach zajrzę pod kopułki, lookne na przepustnice i policzę ile jest otworków, i tak mam coś do zrobienia pod bakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi