jeremy61 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Hej, wczoraj jakoś nasiliło mi się takie cykanie w silniku, jakbym sobie nakładł świerszczy do silnika. Od dawna już mi pocykiwało coś, ale było to ledwo słyszalne a wczoraj to się nasiliło. Nie ma różnicy czy jadę czy motor pracuje na luzie. Oprócz tego żadnych zmian w działaniu silnika nie zauważyłem. Motor tak jak w opisie przebieg 14000km olej wymieniany 3000 km temu. Co to mogą być, zawory ? Można z tym jeździć czy trzeba się zacząć przejmować? Jaki może być ewentualny koszt naprawy? Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Albo zawory, albo masz strasznie wyciągnięty łańcuch rozrządu, co przy przebiegu 14tyś raczej nie jest realne. Poza tym przebieg 14tyś w moto z 2003r to trochę przesada.... Jedź na regulację zaworów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeremy61 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Albo zawory, albo masz strasznie wyciągnięty łańcuch rozrządu, co przy przebiegu 14tyś raczej nie jest realne. Poza tym przebieg 14tyś w moto z 2003r to trochę przesada.... Jedź na regulację zaworów. Pozdrawiam Co do przebiegu to jest w 100% realny kupowalem go 1,5 roku temu od pierwszego wlasciciela w UK z ksiazka serwisowa i przebiegiem 4500mil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 A kiedy wogole robiles regulacje zaworow? Tam lubia szybko sie skracac i trzeba regularnie pilnowac luzow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Albo zawory, albo masz strasznie wyciągnięty łańcuch rozrządu, co przy przebiegu 14tyś raczej nie jest realne. napinacz do wymiany , mi sie posypal tez przy 15k od nowosci uzytkowany na dojazdach do roboty :lapad: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi