ponczo Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 słyszałem że podobno meteory puchną to prawda ? słyszałem tez że przed oddaniem do szlifu najlepiej wygotowac ze 2 razy tłok w goracym oleju i wtedy tłok nie bedzie puchł to prawda "Człowieku grzejesz olej w garnku aż będzie wrzał wrzucasz tłok i ma być dobrze" hahah pierwszy raz też to słyszę ja cie nie mogę rozbawiłeś mnie tym tłok musisz zahartować w motorze :D bez przesady nie będzie ci puch jak go dobrze dotrzesz tak jak trzeba puchnie tym którzy od razu po włożeniu dają w gaz i się zagrzewa bo nie jest jeszcze ułożony dobrze w cylku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidmoto Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 witam a da sie zrobic aby dt 125 paliła bez akumulatora na kopke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Przepraszam ale nie miałem czasy czytać całego tematu więc odpowiem na pierwsze pytania; Jeśli kolega nie używa dozownika to może być przez to bo kilka razy spotkałem się z opiniami że pierścienie pękają bez dozownika, u mnie było to samo jak jeździłem na mieszance. MTX 125 wersja japońska ma 19,9 KM i rozwija prędkość 120 km/h. co do spalania w terenie to mi spalał około 6l a też go nie oszczędzałem. P.S daj spbie spokój z kupowaniem japoni do reamontu chyba że dokładnie będizesz wiedział co jest do zrobienia i dowiesz się ile będize cie to kosztowało bo w obecnym momencie ten motocykl nadaje się na części, niestety... Sam tłok z pierścieniami WOSSNER + szlif(miałem wstawioną tuleje) wyniósł mnie ponad 400zł więc zastanów się bo jeśli nie masz tulei to padaka ale to możesz zobaczyć po odkręceniu dyfuzora. P.S.2 Jak coś mam dozownik do MTX 125 wersja japońska(SPRAWNY) P.S.3 MTX 125 tak jak i DT 125 nie nadają się do prawdziwej jazdy w terenie, pisze tak bo sam doszedłem do takiego wniosku. Jeśli chcesz się bawić w OFFa to kup sobie RM albo CR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 witam a da sie zrobic aby dt 125 paliła bez akumulatora na kopke No jasne że tak, akumulator jest tylko od świateł, rozrusznika i od silniczka krokowego żeby chodził :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidmoto Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 czytałem gdzieś na internecie Ze bez akumulatora zawór wydechowy nie będzie chodził i motor będzie przez to słaby ? moglibyście mi powiedzieć jak podpiąć instalacje aby palił bez aku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Mówił ci ktoś że twoje myśli są głębokie jak przesłanie w brazylijskiej telenoweli ? DT pali bez akumulatora tyle że nie kapuje po co chcesz go wyciągać;| Na DT nie pojeździsz hardcorowo to nie YZ tylko lekkie enduro akum się przydaje i wystarczy go dobrze przypiąć i kupić bezobsługowy a nic się z niego nie wyleje nic nie wypadnie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 DT pali bez akumulatora pali ale dawidmoto ma racje z tym zaworem wydechowym, w nowszych dt on jest sterowany elektrycznie i bez aku nie będzie sie otwierał i moto będzie chodzić jak na zatkanym wydechu (bardzo słabe ) na upartego można by kombinować z tą instalacją żeby uzyskać stabilne napięcie do zasilania zaworu ale moim Zdaniem to bezsens więcej zachodu niż to warte :D pozatym przy umiejętnościach dawidmoto to już w ogóle :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 pali ale dawidmoto ma racje z tym zaworem wydechowym, w nowszych dt on jest sterowany elektrycznie i bez aku nie będzie sie otwierał i moto będzie chodzić jak na zatkanym wydechu (bardzo słabe ) na upartego można by kombinować z tą instalacją żeby uzyskać stabilne napięcie do zasilania zaworu ale moim Zdaniem to bezsens więcej zachodu niż to warte :D pozatym przy umiejętnościach dawidmoto to już w ogóle :D :biggrin: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi