KINDERMARCIN Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam moj problem polega na tym ze jak motocykl jest rozgrzany i stoji odpalony na luzie wciskam sprzeglo do konca i chce wrzucic jedynke to nie moge albo odbywa sie to ze sporym zgrzytnieciem, jak jade nie ma zadnego slizgania sie sprzegla i motocyk przyspiesza normalnie, dodam jeszcze ze sprzeglo mam podciagniete prawie juz na maxa tz.zostaly jeszcze trzy obroty i bedzie koniec czy to oznacza wymiane tarcz jesli tak to jakie sa tego koszta. Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesuaf Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam moj problem polega na tym ze jak motocykl jest rozgrzany i stoji odpalony na luzie wciskam sprzeglo do konca i chce wrzucic jedynke to nie moge albo odbywa sie to ze sporym zgrzytnieciem, jak jade nie ma zadnego slizgania sie sprzegla i motocyk przyspiesza normalnie, dodam jeszcze ze sprzeglo mam podciagniete prawie juz na maxa tz.zostaly jeszcze trzy obroty i bedzie koniec czy to oznacza wymiane tarcz jesli tak to jakie sa tego koszta. Pozdrawiam.. A spróbowałeś wymienić linkę sprzęgła? Jest zdecydowanie tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 A może by tak przebieg motocykla podać? Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 O ile wogole da si epodac prawdziwy przebieg, realny przebieg i to czy sprzeglo juz bylo wymieniane i kiedy, styl jazdy tez jest tu bardzo istotny. Po mojemu powoli zywot sprzegla dobiega konca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KINDERMARCIN Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 (edytowane) Pzebieg gsxr to 36 tys i jest wielce prawdopodobne ze jest to prawdziwy przebieg, motocykl posiadam od dwoch lat i bylo wszystko oki. Moje uwagi co do tego problemu to zauwarzylem ze jak moto jest odpalone i jest na luzie to wciskam sprzeglo a jedynke wbijam nie odrazu tylko przypuscmy po 3 sek. i wtedy jest te chrupniecie a jak wbijam jedynke rownomiernie z wcisnieciem klamki sprzegla i nie do konca wydaje sie byc wszystko cacy.. Edytowane 25 Maja 2010 przez KINDERMARCIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 olej w silniku, tez bedzie mial na to wplyw, jesli jezdzisz juz na czarnej mazi... pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Wszystko ok, tylko pytanie, w jaki sposób regulujesz to sprzęgło? Bo jeśli tylko przy klamce to czasem to nie wystarcza. Oprócz klamki są jeszcze dwa inne dużo ważniejsze miejsca gdzie reguluje się sprzęgło. Mam nadzieję że wiesz o czym mówię. Pozdrawiam Patryk T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi