mati27d Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Witam zapytam dość szybko i konkretnie przekładki sprzęgłowe zostały lekko przegrzane tj. nabrały koloru niebieskiego, ale się nie zwichrowały wg serwisówki czyli warp limit do 0.2 mm jest w normie,o przegrzaniu nic nie mówi jak to jest w przypadku tarcz, zużycia brak przebieg 5000km. Motocykl to kawasaki z750 07'. Ze względu że szykuje mi się wyjazd a potrzebuje zrobić sprzęgło na już, a dostępne od ręki mam tarcze ze sprężynami ebc src 38 kevlarowe bo moje stare się zużyły w ciężkich warunkach przegrzewając właśnie przekładki więc czy nadają się do użytku ?, bo z tego co czytałem zdania są podzielone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szparag Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 I będą podzielone, ponieważ zastosowanie tych przekładek to 50/50 % że będą działać lub nie. Jeśli są fioletowe to znaczy, że zostały przegrzane, pytanie w jakim stopniu straciły swoje właściwości, a tego na oko się nie oceni. Ja bym zalecił wymianę ! A swoją drogą, 5000 i sprzęgło do wymiany ???, Coś Ty mu robił ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Wychodzi nadczynność lewej dłoni :biggrin: Jeżeli montujesz nowe tarcze to i nowe przekładki. Stare pozostawiamy jeżeli nie wykazują zużycia lub śladów przegrzania. Raz przegrzane tarcze będą się szybko wichrowały i nie będą współpracowały z tarczami sprzęgłowymi na całej powierzchni a reszta to temat na pracę magisterską. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 18 Maja 2010 Administrator Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Całe sprzęgło do wymiany. Jak chcesz to testuj, ale daleko nie zajedziesz. Fioletowy kolor przekładek metalowych = szrot. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Sprzęgło załatwiłem na własne życzenie tak jak Piotr napisał nadczynność lewej dłoni :) , w takim razie lepiej będzie odpuścić ten wyjazd i poczekać na przekładki, a taka ładna pogoda się zapowiada na weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi