wojcik_dan Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Ok. Wielkie dzięki. Chyba już jestem przekonany. Spróbuję jeszcze gdzieś dosiąść FZ1. No i nie wiem czy sprzedawać już teraz Gixa czy do jeździć do końca sezonu i w zimę poszukać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Na zimę raczej ciężko moto sprzedać, lepiej chyba poczekać do ciepłych dni jak ludzie są na ciśnieniu i za dobrą cenę sprzedać :wink: Fajnie wygląda ten FZ1 Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Teraz masz najlepszy czas na sprzedaż moto. Stosunkowo szybko sprzedasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) Wydaje mi sie, że tak do końca nie ma co porównywać FZ1 do R1 w kwestii charakterystyki oddawania mocy. W końcu takie zabiegi jak adaptacja sportowego pieca do bardziej szosowej i cywilnej maszyny wygląda zazwyczaj w ten sposób, że max moment osadza się niżej celem zwiększenia użyteczności i elastyczności motocykla (kosztem mocy?). Co prawda słyszałem o jakiejś dziurze w środkowym zakresie obrotów, ale to ciągle ponad 100 Nm przy ok. 8 tys. więc nie ma lipy. Co do samej FZ1, to kurcze... tylko w czerni :) pozdr PS. aha, tylko pamietaj, że ładnejszego motocykla od tego, którego masz teraz już raczej nie ma he he! :) Edytowane 17 Maja 2010 przez pitersky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcik_dan Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 (edytowane) Wydaje mi sie, że tak do końca nie ma co porównywać FZ1 do R1 w kwestii charakterystyki oddawania mocy. W końcu takie zabiegi jak adaptacja sportowego pieca do bardziej szosowej i cywilnej maszyny wygląda zazwyczaj w ten sposób, że max moment osadza się niżej celem zwiększenia użyteczności i elastyczności motocykla (kosztem mocy?). Co prawda słyszałem o jakiejś dziurze w środkowym zakresie obrotów, ale to ciągle ponad 100 Nm przy ok. 8 tys. więc nie ma lipy. Co do samej FZ1, to kurcze... tylko w czerni :) pozdr PS. aha, tylko pamietaj, że ładnejszego motocykla od tego, którego masz teraz już raczej nie ma he he! :) Ooo dopiero teraz zauważyłem, że na takich samych maszynach latamy :buttrock: . Cały czas mam dylemat czy już zmieniać czy jeszcze trochę polatać na tej ślicznotce. :wink: Edytowane 18 Maja 2010 przez wojcik_dan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Cześć. To ja ci mogę sprzedać swojego zrxa. Golas jak się patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 autor tematu chyba celuje jednak w inny klimat jak ten zrx... obie maszyny daja rade, jednak wizulanie lepsze wrażenie robi fz1. co do wlaściwości jezdnych nie dane mi bylo tego sprawdzić, jak ktos juz napisał moto najpiekniej wyglada w czerni! jednak zastanow sie nad speed triple, podobno jest świetnym moto, dźwięk poezja, na żywo w czerni poprostu bajka! ma styl! nie żebym miał coś do japonii (broń Boże!) ale Triumph to inna liga... z twoim doświadczeniem nie bałbym nie 150 kucy w nakedzie... jednak juz troche latasz i to też nie byle czym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilkujadek Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 JEŻDZĘ FZ1 3 SEZON INIE WIEM SKĄD TA OBAWA PRZED NIM. WCALE NIE JEST JAKIŚ SPECJALNIE WYRYWNY, DO 7000 OBROTÓW JEST CAŁKIEM GRZECZNY, POWYŻEJ RZECZYWIŚCIE ŁADNIE CIĄGNIE ALE WTEDY TY JUŻ JESTEŚ NA TO PRZYGOTOWANY. NA PEWNO NIE ZRZUCI CIĘ NIEOCZEKIWANIE. CO DO PODWOZIA TO ZDECYDOWANIE DAJE RADĘ, MOTO JEST STABILNY, NIE MYSZKUJE I NIE CZUĆ ŻE COŚ TAM SIĘ WYGINA CZY SKRĘCA NA ŁUKACH. GENERALNIE ABSOLUTNIE NIE MASZ SIĘ CZEGO BAĆ. ALE I TAK POWINIENEŚ SIĘ PRZEJECHAĆ, POZYCJA JEST INNA NIŻ NA SPORTACH, NIE JESTES TAK ZESPOLONY Z MOTOCYKLEM I NIE PROWADZI SIE TAK PRECYZYJNIE. KONIECZNIE ZŁAP JAKĄŚ JAZDĘ PRÓBNĄ, ŻEBYŚ POTEM NIE ŻAŁOWAŁ. POZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koczis Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Witam. To i ja się tu zapytam. Przymierzam się do zmiany moto z R1 2004 na fzs 1000 lub FZ1 Fazer. Dylemat polega na tym, czy to nie będzie "cofanie się wstecz"? Miałem okazję przejechać się obydwoma modelami(po ok. 2 km-mało), i jakoś tak dziwnie, ale może to przyzwyczajenie do sporta(2 lata). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 to zdecydowanie przyzwyczajenie do sporta :bigrazz: co do dylematu autora, stawiam na zakup FZ1 (i nie koniecznie dlatego, że jeżdżę FZ1 :D) Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 :>http://sites.google.com/site/jaquzie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 ja też zmieniam R1 na FZ1 :) a dokładnie FZ1N Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koczis Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 ernestZL , to jak już zmienisz to napisz jak wrażenia, bo ja nie mogę się jakoś rozstać z R1, chyba zbyt sentymentalny jestem :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 ernestZL , to jak już zmienisz to napisz jak wrażenia, bo ja nie mogę się jakoś rozstać z R1, chyba zbyt sentymentalny jestem :)) A ja bym chętnie zamienił FZ1 na R1 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koczis Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Ooo, to napisz coś o FZ1, bo może, może. Jak coś to tu jest ta moja: http://allegro.pl/item1187458172_sprzedam_..._2004_rn12.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Ooo, to napisz coś o FZ1, bo może, może. Jak coś to tu jest ta moja: http://allegro.pl/item1187458172_sprzedam_..._2004_rn12.html Ja bym nie zamieniał tej R1 na FZ1 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi