Dariow Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Ok to do niedzieli rano na forum a później na telefonA Jacek się nie odzywa :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman11 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Panowie jeszcze takie coś zawsze zmieniałem oleje i filtry sam w swoich sprzętach tu z olejem raczej problemu nie będzie filtr ( a raczej chyba wkład filtra ) jest chyba z prawej strony w silniku trzeba odkręcić ten dekielek , a jak zmienia się płyn chłodniczy , odpowietrza itp , na jaki zmienić żeby nie było problemów , filtr powietrza z prwaej strony na górze w tej zabudowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek6 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 fireman11 ale o co cho ?Coz Ty masz za XVZ 1100 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman11 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 XVS 1100 mam też ale na sprzedaż , a od kilku dni mam XVZ 1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrej.p Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) witam - wlasnie zakonczylem dzisiaj sezon- stojka na przednim kole [na wskutek hamowania przed rowem ] i miekkie ladowanie kolami do gory w rowie w kiernku odwrotnym do jakiego jechalem- chce spytac; moze ktos z was wie gdzie mozna kupic prawa oslonw kolan ,prawa pokrywa kufra z zawiasem ,oslona lampy przedniej [chromowana nakladka na lampe] moze ktos bedzie zamawial ze stanow , moze ktos wie gdzie to mozna kupic ? wdzieczny bede za informacje. Edytowane 6 Października 2013 przez andrej.p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wto Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Witam Kolegów po dłuższej nieobecności.Panowie wczoraj odebrałem przestrojone CB radio hula fajnie. Jak ktoś potrzebuje namiary proszę oto link http://www.cbradio.wroclaw.pl/site,Serwis,pl.htmlGość jest z Wrocławia i jest profesjonalistą. Można mu radyjko wysłać pocztą. Ja akurat zawiozłem osobiście i on mi osobiście przywiózł bo akurat był w okolicy. No i bardzo dobrze się stało bo podłączył takie urządzenie pod moją antenę i wyszło że mam uwaloną. Jak bym podłączył radio i rozpoczął nadawać to by się spaliło. Generalnie zrobił super. koszt 50 zł. Przy okazji to też jest kolega motocyklista więc zna klimaty.Teraz muszę wymyślić coś z mikrofonem, bo przerobiłem słuchawki komputerowe i w słuchawkach jest wszystko ok, ale niestety mikrofon milczy, więc myślę że jest jakiś myk w tych mikrofonach. Może ktoś z kolegów wie o co chodzi, to prosiłbym o podpowiedź. Piny które podłączyłem pod mikrofon to 1-plus i 4-ground (-).Pozdrawiam wszystkich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Czachę czy kufer tył żeby dostać się do CB kurde nawet nie wiem jak wkleić foto A to te zaworki służą do pompowania , a ja myślałemże to ma gdzieś tam swoją sprężarkę i można tak pompować przez naciśnięcie jakiegoś przycisku , dużo jeszcze muszę się nauczyć :biggrin:Owszem sprężarki były montowane w poprzednich modelach w naszych już zabrakło i pozostała pompka. Byś nie zaszalał w tylny amor możesz napompować max 4 atm. Natomiast w przednie tylko po max 0,5 atm. Pamiętaj że orginalne instrukcje obsługi nie zalecają max. wartości w amorach. CB znajduje się pod centralnym kufrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 witam - wlasnie zakonczylem dzisiaj sezon- stojka na przednim kole [na wskutek hamowania przed rowem ] i miekkie ladowanie kolami do gory w rowie w kiernku odwrotnym do jakiego jechalem- chce spytac; moze ktos z was wie gdzie mozna kupic prawa oslonw kolan ,prawa pokrywa kufra z zawiasem ,oslona lampy przedniej [chromowana nakladka na lampe] moze ktos bedzie zamawial ze stanow , moze ktos wie gdzie to mozna kupic ? wdzieczny bede za informacje.oj witam nie tylko w klubie venturowców ja tez zaliczyłem jakiś czas temu glebę części kupiłem na allegro (osłony ze skarżyska trochę trzeba je poprawić) część ze stanów i jeszcze mi parę części brakuje może bee coś zamawiał napisz na maila co potrzebujesz pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) Andrej takie ciężkie moto do góry kołami :eek: dobrze że Cię nie przygniotło właśnie miałem pisać żebyś dzwonił do Manka bo on też miał przygodę ale widzę że już wydobrzał po imprezie i jest na forum :biggrin: Bobi dzięki za spotkanie może jeszcze uda nam się w tym roku wyjechać gdzieś dalej Edytowane 6 Października 2013 przez Dariow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrej.p Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 witam maniek- napewno ciezko bedzie kupic oslone lampy , zobacze co z plastikami. na allegro reklamuje sie firma -producent elemetow z plastiku http://allegro.pl/oslony-kolan-xvz-1300-royal-star-venture-owiewka-i3595670392.htmlale niewiem czy jakosc tych wyrobow bedzie podobna do oryginalu. moze ktos korzystal z uslug tej firmy to prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawtom Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Teraz muszę wymyślić coś z mikrofonem, bo przerobiłem słuchawki komputerowe i w słuchawkach jest wszystko ok, ale niestety mikrofon milczy, więc myślę że jest jakiś myk w tych mikrofonach. Może ktoś z kolegów wie o co chodzi, to prosiłbym o podpowiedź. Piny które podłączyłem pod mikrofon to 1-plus i 4-ground (-).Pozdrawiam wszystkich!!!Mikrofony komputerowe zwykle mają wkladkę typu pojemnosciowego (elektretowego). Interkom w Venture współpracuje tylko z mikrofonami dynamicznymi i dlatego mikrofon z zestawu komputerowego przy bezposrednim podlaczeniu nie zadziała. Odpowiedni mikrofon znajdziesz na tej stronie: http://www.interkomy.pl/interkom-honda-goldwing.Sam serwis interkomy.pl też zresztą polecam - montowalem u Pana Marka zestawy do kasków pod Venture, potem do HD, a ostatnio zestaw bluetooth do telefonu i muzyki. Pełen profesjonalizm i obsługa na najwyższym poziomie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrej.p Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Andrej takie ciężkie moto do góry kołami :eek: dobrze że Cię nie przygniotło właśnie miałem pisać żebyś dzwonił do Manka bo on też miał przygodę ale widzę że już wydobrzał po imprezie i jest na forum :biggrin: Bobi dzięki za spotkanie może jeszcze uda nam się w tym roku wyjechać gdzieś dalejbylem dzisiaj ogladac miejsce zdarzenia - faktyczie mialem szczescie ze wyrzucilo mnie z siedzenia ze 2 metry i bylem poza zasiegiem tego zdarzenia przyczyna to za szybka jazda po serpetynach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobi71 Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) Bobi dzięki za spotkanie może jeszcze uda nam się w tym roku wyjechać gdzieś dalej No również dzięki, miło było poznać osobiście.Szkoda że Maniek zaniemógł :)Daj znać jak gdzieś się będziesz wybierał, ja też się odezwę. Edytowane 7 Października 2013 przez bobi71 Cytuj to co najlepsze w motoryzacji to motocykle, samochody i ich części :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wto Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Sawtom dzięki za namiar. Ja chciałem sam sobie zrobić taki interkom bo to dużo taniej wychodzi, tylko że nie wiem czy czasami w tych interkomach nie ma czasami jakiegoś myka zrobionego. Gdzieś wyczytałem że oryginały różnią się kolorami zestawów, i dlatego podejrzewam że może być gdzieś jakiś układ elektroniczny schowany. Ale mimo to dzięki za info co do samego mikrofonu. Mam dynamiczny to spróbuję zrobić 1 do 1.Pozdrowionka!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek6 Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 XVS 1100 mam też ale na sprzedaż , a od kilku dni mam XVZ 1300No to zmien to na swoim profilu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi