xden Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Witam. Zamierzam przerobić lc4 na sm, żeby nieco pośmigać po mieście. Ktm ma zestaw kół 18/21 cali i ze względu na brak funduszy zamierzam przepleść przednie koło na obręczy 18' i wymienić obie gumy na szosowe. Adapter sobie dorobię, fajną tarczę kupiłem za grosze. Tutaj pojawia się moje pytanie: jakiej szerokości oponę uda mi się upchnąć na felgę 2,25 cala? Np, jeśli sprawiłbym sobie zestaw 140 tył/110 przód, to czy taka jazda miałaby sens? Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Ja bym na przod nawet setke sobie wlozyl dla lepszego wchodzenia w zakrety. Taki komplet jak najbardziej ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 jakiej szerokości oponę uda mi się upchnąć na felgę 2,25 cala? Upchnąć upchniesz może i 150 mm, ale uzyskasz tak kosmicznie wybrzuszony profil że nie mam bladego pojęcia czy da sie na tym sensownie latać. Z samą szerokością nie ma raczej problemu, duzo rasowych SM lata na 120 przód i 150 tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xden Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Dzięki Wam, a może ktoś się jeszcze pochwali, jak się śmiga na takim wybrzuszonym profilu z tyłu po winklach? Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez xden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 na przód zapleć 17 cali, taniej sie nie da Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xden Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Z przodu już siedzi piękne 2,5x17 dida. Koszt - 60zł. Jaką gumę na to założyć, na jakim profilu, może być taka nie-dedykowana-do-sm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi