meitras12 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Witam !!! Mam problem z moim rometem. Mianowicie kupiłem rometa ogara za 300 zl bez, dokumentów. Jeszcze przed zimą palił, a teraz na wiosne gdy go z garazu wyciągnąlem nie pali ani na popych ani z kopki. Cieknie chyba tez paliwo z gaznika , a patrzyłem i pływak jest cały, a co do odpalania to czyściłem swiece i nie wiem co jeszcze moge zrobic bo ten romet to moj pierwszy motocykl i sie jeszcze za bardzo nie znam. Byłbym bardzo wdzięczny za jakąs rade bo moj ojciec juz go skazal na zlom a ja chce go jeszcze uratowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Świeca ma iskrę ? Dostaje paliwo ? I tak w ogóle używaj przecinków :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matys210 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Spróbuj przeczyścić gaźnik. Może świeca ma przebicie czyli że iskra jest z boku świecy a nie na końcu świecy. Jak ma iskre to ten gaźnik albo może zapłon jest źle ustawiony czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 W tym silniku to moze byc doslownie wszystko. Zmien swiece, zanim wkrecisz nowa wlej tak ok 1-2ml benzyny przez otwor od swiecy, wkrec ja i odpal. Jesli na chwile zalapie i zgasnie to znaczy ze gaznik do czyszczenia. Jesli nie zagada to trzeba ustawic zaplon i patrzec dalej. Gdy bedziesz bral sie za czyszczenie gaznika to przytknij palec do otworu idacego do cylindra i zakrec silnikiem. Jesli nie bedzie zasysal to wylecial zimmering przy wale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi