MOC Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Idzie ku lepszemu, w koncu zmienia te kretynskie przepisy, ktore wyrzadzaja wiecej zlego jak dobrego. Pod obrady Rady Ministrów trafi nowelizacja ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych, która zlikwiduje problem podwójnego OC komunikacyjnego, dowiedziała się "Rzeczpospolita". http://ubezpieczenia.wp.pl/kat,113544,titl...,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 A jeśli sprzedałem pojazd z ważnym ubezpieczeniem i nie zawiadomiłem o sprzedaży a kupujący nie powiadomił o kupnie? Co zrobić? OC już dawno się skończyło, a ja jedyne co mam to umowę kupna- sprzedaży... Cytuj http://www.apanonar.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Ogólnie to powinieneś zgłosić ale krzywdy Ci nie zrobią za to. Dopadną nowego właściciela i jego będą tyrać. Ale najpierw Ciebie zgnębią stertą listów i jak w końcu się poddasz i pójdziesz zgłosić sprzedaż to wtedy masz spokój a nowy właściciel ma problem. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Dzięki za odpowiedź! Cytuj http://www.apanonar.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe_wee Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Ja np miałem taki przypadek dzisiaj: Poszedłem ubezpieczyć auto. Poprzednie skończyło się 5/06/2010. Pojechałem gdzie zawsze (Compensa) żeby przedłużyć. Z racji, że jest to pierwszy pojazd zarejestrowany na mnie (ta umowa jest trzecią z kolei) ucieszyłem się, że dostanę kolejne 10% zniżek co da mi już całe 20%. Niby nie dużo ale zawsze 100wka w portfelu. A tu pani na dzień dobry pyta mi się ile mam lat. Ja na to, że 27. A ona że ubezpieczyciel podniósł wiek dla zwyżek do 28 roku życia. Czyli dodatkowe 30% i ku*wa ręce mi opadły. W zeszły roku miałem 774zł/rok a w tym 1041zł/rok. Więc pytam. Dlaczego mając prawo jazdy od 08/06/2000r czyli od dziesięciu lat nadal jestem traktowany jak młody kierowca a ktoś zrobi prawko w wieku np. 30 lat i nie ma zwyżki. Gdzie sens a gdzie logika? Najgorsze jest to, że i tak nic nie byłem w stanie zmienić w tej kwestii bo nie wypowiedziałem ubezpieczenia więc i tak musiałem zapłacić i zawrzeć kolejną umowę. Dawno się tak nie wkur*iłem a co gorsza nawet nie moglem pocisnąć agentce, u której byłem bo to nie jej wina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Jest na powyzsze rada,bardzo prosta i wypróbowana. Zmieniasz,ustawiasz datę na fax-ie wstecz. Wysyłasz do firmy ubezpieczeniowej pustą kartkę,drukujesz potwierdzenie i ....tym samym masz potwierdzenie wypowiedzenia umowy. A problem leży po stronie firmy,niech szukają. Ty masz potwierdzenie,ze swoje zrobiłeś. Pozdrawiam Eeee tam. Nie jest prawdą, co piszesz. Jak się ma to do art 61 k.c.? art. 61 § 1. Oświadczenie woli, które ma być złożone innej osobie, jest złożone z chwilą, gdy doszło do niej w taki sposób, że mogła zapoznać się z jego treścią. Odwołanie takiego oświadczenia jest skuteczne, jeżeli doszło jednocześnie z tym oświadczeniem lub wcześniej. § 2. Oświadczenie woli wyrażone w postaci elektronicznej jest złożone innej osobie z chwilą, gdy wprowadzono je do środka komunikacji elektronicznej w taki sposób, żeby osoba ta mogła zapoznać się z jego treścią. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi