Jagdtiger Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Tamtego dnia akurat miałem aparat. A dzisiaj złożyłem wniosek o kolejną wizytę rzeczoznawcy bo na kalkulacji szkody, którą dostałem z PZU jest tyle buraków, że machanik się za głowę złapał. Wiecie może co to jest komplet klamek i do czego służy w motocyklu? Bo to mam wyszczególnione jako części do wymiany (PZU wyceniło ten komplet na 19 zł). Dopisałem w tym wniosku, że jeszcze nie mam drzwi w motocyklu ale skoro mam dokupić klamki to niech mi PZU też sfinansuje drzwi. Ciekawe co oni na to. Likwidator zauważył też porysowany tłumik prawy ale wgniecionego lewego już nie. Wpisał też taką pozycję: sprawdzenie widełek. Widełki to on ma chyba w rowerze :mrgreen: Ale to dobrze, bo będzie łatwo pacanowi udowodnić że nie ma zielonego pojęcia o motocyklach i będzie można mu nawciskać kitu. Niepokoi mnie najbardziej plama oleju jaka się zrobiła pod Duką. Na miejscu wypadku też trochę oleju wyciekło, wygląda na to że jakaś uszczelka cieknie albo jakiś przewód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 7 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 No i prawie po dwóch miesiącach bez moto udało mi się odebrać Dukę z warsztatu. Skończyłem boje z PZU. Wyszedłem trochę na swoje, Duka już na chodzie aczkolwiek nie wszystko w niej jest jeszcze w pełni sprawne (np wgnieciony wydech albo prostowana ośka). Teraz czekam na zakończenie postępowania przygotowawczego bo formalnie jeszcze nawet nie jest ustalone kto sprawca a kto poszkodowany. Jak dostanę opinię biegłego dotyczącą moich urazów to zdecyduję czy wytaczać sprawę cywilną przeciw dresowi... Nie mogłem się nacieszyć jazdą. Zaliczyłem nocne śmiganko po mieście. Nie ominęło mnie ściganie się z tuningowcem od świateł do świateł. Ale koleś był w porządku, na końcu podał rękę i pojechał w swoją stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Czerwca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 Dobrze słyszeć że wyszedłeś na prostą!!!A teraz wiesz, uważaj na siebie :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 8 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 Jagdtiger powodzenia :) Teraz ja z kolei nie śmigam :cry: - machina padła :) . Jeszcze nie wiem co jest bo mechanior zabiera się do silnika jak pies do jerza. Obiecał, że dzisiaj postawi diagnozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 8 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 no to Jag wreszcie będziesz na Zaspie. Mam nadzieję ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 2 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Nie wiem czy ktoś pamięta jeszcze sprawę mojego wypadku. Dodam że dres został już uznany winnym przez wyrok nakazowy. Jednak nie zgodziłem się na wymiar kary w tym wyroku. Po odwołaniu miała się potoczyć normalna rozprawa. Na pierwszą stawiłem się punktualnie. Przed salą sądową jednak pustki. Okazało się, że sprawca się nie stawił, sędzia zarządził więc doprowadzenie siłą na następną rozprawę. Na następnej jednak dres też się nie pojawił (byłem tylko ja i Ukasz jako świadek) ale do sądu wpłynęło pismo, że sprawca.....od 3 miesięcy siedzi w pierdlu :mrgreen: Na poniedziałek mam następny termin i tym razem mają go doprowadzić na rozprawę wprost z więzienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Jag, wyssij z niego ile sie da :) . Duka stoi na kolach, ty tez ... tzn. na nogach. Wiec wszystko wraca do normy. Powodzenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 2 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Tamta Duka już dawno sprzedana. Na razie mam bezwypadkową. A z dresa i tak już sporo wyssałem. Czekam teraz na pomyślny wyrok w sprawie karnej i zakładam mu cywilną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Na razie mam bezwypadkową. "Na razie" ... to, tak ku przestrodze? :mrgreen: Czekam teraz na pomyślny wyrok w sprawie karnej i zakładam mu cywilną. Chyba dam sie skasowac jakiemus dresowi ... sakiewka bez dna [nie liczac nerwow]. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 No no, ja też mam już wezwanie na poniedziałek (cholera, akurat w czasie laborek na uczelni :) ) :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michasiek Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 tak z ciekawosci, czego mozna sie spodziewac po wyroku za wyjątkiem zawieszenia na kilka lat możliwości zrobienia prawa jazdy ? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 3 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2004 Mandatu, ewentualnie jakieś odszkodowanie ale w sprawach karnych to są groszowe sprawy, więc nie będę się o to wykłócał, żeby dali np 200 zł. Najważniejsze żeby orzekli że koleś był winny, a to akurat jest już pewne. O kasę powalcze na cywilnej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 3 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2004 Jagdtiger nie masz obaw, że dres się wkurzy i przyjdzie z kolesiami obić Ci twarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 3 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2004 To podrzędny dresik, nie żadna mafia trójmiejska. zwykły pionek. Nawet by mnie nie znalazł. Tam gdzie jestem zameldowany od dawna nie przebywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 3 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2004 No to spoko, ale lepiej żebyś na wszelki wypadek miał oczy z przodu i z tyłu głowy. Powodzenia w wyciskaniu dresa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi