wayne2up Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Witam, mam pytanie : Kopiłem moto pierwsza rejestracja 18.02.2009 z zagranicy (sprowadziłem) i jaką stawkę opłaty skarbowej będę musiał z tego tytułu ponieś?? Dla normalnych moto jest to 150 zl przy sprowadzaniu za granicy ( kraj Francja) a ten moto z przebiegiem 3 tyś. podobno jest traktowany jako nowy?? orientuje sie ktoś jak to wygląda z tymi niby nowymi jeszcze pojazdami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Może źle popatrzyłeś i twój motocykl ma więcej niż 6 tys km i cie te przepisy nie dotyczą.:bigrazz: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne2up Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) TYlko na fakturze/umowie mam niestety wypisane 3 tyś km, nie wspominając ze w rzeczywistości jest to 2 tyś Edytowane 27 Marca 2010 przez wayne2up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 uuuu to nie dobrze jak się ktoś pomylił i na fakturze wpisał 3 tys km. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne2up Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 A jakie są stawki ?? jak to wyglada? jakie warunki musi spełnić moto by nie bylo "nowe"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 By nie "było nowe" to z tego co kojarzę musi być starsze niż 6 pełnych miesięcy i musi mieć przebieg większy niż 6000 km. Tyle wiem , ale może sa jakieś dodatkowe obwarowania. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 6kkm i 6mies. oba warunki łącznie teraz przyjdzie Ci zabulić 22% vatu jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 vat 22%?? Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 taka jest stawka w tym kraju... raczej się nie pomyliłem normalnie kupując nową maszynę bierze się fakturę eksportową z 0% i płaci podatek u nas. mądry polak po szkodzie jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 to nie była odp. na Twój post tylko moja odpowiedź(przypuszczenie) na pytanie Wayne'a ;) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne2up Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Hmmm, no to nie dobrze a co gorsza jak go kupowałem to on jeszcze nie miał 6 miesięcy( kwestia 3 tygodni - ciekawe tylko czy musi mieć 6 pełnych miesięcy czy do 18 by wystarczyło), Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) Hmmm, no to nie dobrze a co gorsza jak go kupowałem to on jeszcze nie miał 6 miesięcy( kwestia 3 tygodni - ciekawe tylko czy musi mieć 6 pełnych miesięcy czy do 18 by wystarczyło), Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam 1. Kupiłes od osoby prywatnej czy od firmy ? 2.Pytanie o te 6kkm oraz 6m-cy .To tak jest w UE czy to produkt polski (przepis , nie motocykl) ? Edytowane 27 Marca 2010 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne2up Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 1. Kupiony w komisie we francji 2. Wydaje sie ze polski pomysł ma sprowadzanie prawie nowych pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi