Draco Fisher Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Witam! Dziś odbyłem pierwsze jazdy w tym sezonie i wyszła mi pewna sprawa - strzały w tłumiki. Diagnoza - wyregulować i zsynchronizować gaźniki.Motocykl w zimie częściowo rozbierałem, zakładałem nowe filtry itp. i linki mogły w jakiś sposób zmienić swoje położenie. I w związku z tym mam pytanie. Czy nie orientuje się ktoś, gdzie w okolicach (bliższych lub dalszych) Rybnika, można zlecić regulację i synchronizację gaźników? Zależy mi na tym, by serwis rzeczywiście się na tym znał, bo ustawić gaźniki w Intruzie wcale nie jest sprawą prostą.Będę wdzięczny za wszelkie namiary. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Hejka. Jeśli wymieniłeś tylko filtry w układzie zasilania to musisz tylko zmienić skład mieszanki. Synchronizacja nie jest ci potrzebna.Jeśłłi zmieniałeś też linki to już poważniejsza operacja. Robiłem to u siebie wczoraj. więc jak bedziesz miał kłłopoty z ustawieniem gaźników w jakimś serwisie to wal śmiało.P.S. A może sie przejedziesz na otwarcie sezonu do Poznania to mam kolesia który jest w tym mistrzem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Dzięki siwy za rady :-) Otwarcie sezonu w Poznaniu, jak dobrze pamiętam, jest 17-go?My w tym czasie mamy zlot w Rybniku, właśnie z 4UM i niestety nie będę mógł się zjawić, ale dzięki za propozycję. :-) Jak nie znajdę na śląsku żadnego zakładu, który ustawiłby mi gaźniki, to zgłoszę się do Ciebie po namiary i odwiedzę Poznań :-) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Dużo dobrego słyszałem o Marcinie z Zabrza (firma Motocykl Zabrze Witosa 1). W moim moto synchronizował kiedyś gaźniki i jest ok. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Jak nie znajdę na śląsku żadnego zakładu, który ustawiłby mi gaźniki, to zgłoszę się do Ciebie po namiary i odwiedzę Poznań :-) P.w jastrzębiu kudłaty robi motorki dobrze i tanio bo u olka w bielsku niewiem czy chłopaki maja czas... Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 A jak świece ??? Może to nie gaźniki - czasmi po zimie nawet świece o małym przebiegu wymagają wymiany. Jeśli tego nie zrobiłeś, to zacznij od tego i może być po problemie. Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Witam! Dużo dobrego słyszałem o Marcinie z Zabrza Dzięki za informację :-) w jastrzębiu kudłaty robi motorki dobrze i tanio A możesz mi dać namiary na Kudłatego? Z góry dzięki. A jak świece ??? Może to nie gaźniki - czasmi po zimie nawet świece o małym przebiegu wymagają wymiany.Wymieniłem świece jak i wszystkie płyny, więc to można wykluczyć... Dzięki wszystkim za rady :-)Do zlotu w Rybniku nie zdążę się z gaźnikami uporać, :clap: ale zajmę się tym w następnym tygodniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Wymieniłem świece jak i wszystkie płyny, więc to można wykluczyć... I o to chodzi - podstawowa sprawa poszła "w zapomnienie" bo została zrobiona, nie będzie "ale" przy robieniu gaźników. Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi