granat Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Obiecane moto do identyfikacji, moge sie sugerowac poczatkiem numeru 58...rocznik 58? Wszystko by na to wskazywało... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3506cd4faf2cb3dc.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6085bc99ed6fdacc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Te zwloki wygladaja na wskazywany przez Ciebie rocznik, ale odrestaurowac to wymaga znacznego wkladu i prac i nakladow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Wcale nie, restauracja jest tak samo kosztowna i czasochłonna jak w przypadku kazdego innego modelu, trzeba to wypiaskowac, pomalowac, poskładac, wymienic łozyska, skompletowac, jeden grzyb, a czesci mam, wiec jedyny problem w czasie:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Skoro tak twierdzisz, to nie bede cie nawet odwodzil od tej mysli. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cosworth Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) Jestem tu nowy także witam wszystkich serdecznie. Kupilem WFM miesiąc temu i chciałbym się poradzić trochę w paru sprawach bo na pewno macie wieksza wiedze na temat tego motoru niż ja. Mianowicie motocykl nie ma tabliczki znamionowej i układu wydechowego. Chciałbym abyście pomogli mi oszacować który to może być rok na podstawie mojego opisu.1. Zbiornik paliwa z kratką i korek po prawej stronie jak to w wfm a nie na srodku jak w przypadku wsk.2. silnik taki jak w wfm z 62 roku ( taki sam jak w tych co zbiornik paliwa montowany na tasme i gume )3. swiatlo tylne nie ma klosza ale po gumie widać ze ma kształt prostokątny a nie okragly z góry jak w większości wfm-kach.4. puszki narzędziowe trójkątne a filtr nie ma gumy do takiej obudowy miedzy krzynkami narzędziowymi tylko jest taki doczepiany ,,talerz''(z gaźnika wychodzi)zamierzam odrestaurować ten motocykl i zastanawiam się jaki wydech powinien tam być. Na niektórych zdjęciach widać rybke a na innych cygaro. Wedlug mojej opinie posiadam wfm z 1959 roku ale mogę się mylic. proszę o pomoc. Z góry dziekuje :) Edytowane 27 Listopada 2013 przez Cosworth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Licznik w półce czy lampie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Jestem tu nowy także witam wszystkich serdecznie. Kupilem WFM miesiąc temu i chciałbym się poradzić trochę w paru sprawach bo na pewno macie wieksza wiedze na temat tego motoru niż ja. Mianowicie motocykl nie ma tabliczki znamionowej i układu wydechowego. Chciałbym abyście pomogli mi oszacować który to może być rok na podstawie mojego opisu.1. Zbiornik paliwa z kratką i korek po prawej stronie jak to w wfm a nie na srodku jak w przypadku wsk.2. silnik taki jak w wfm z 62 roku ( taki sam jak w tych co zbiornik paliwa montowany na tasme i gume )3. swiatlo tylne nie ma klosza ale po gumie widać ze ma kształt prostokątny a nie okragly z góry jak w większości wfm-kach.4. puszki narzędziowe trójkątne a filtr nie ma gumy do takiej obudowy miedzy krzynkami narzędziowymi tylko jest taki doczepiany ,,talerz''(z gaźnika wychodzi)zamierzam odrestaurować ten motocykl i zastanawiam się jaki wydech powinien tam być. Na niektórych zdjęciach widać rybke a na innych cygaro. Wedlug mojej opinie posiadam wfm z 1959 roku ale mogę się mylic. proszę o pomoc. Z góry dziekuje :)Najlepiej jak zrobisz zdjęcia, umieścisz na jakimś specjalistycznym serwerze i dasz link do nich. Na podstawie twego opisu mogę stwierdzić, że może to być WFM z ok. 1959-1960 r albo WSK M06 z podobnego okresu. Na podstawie opisu będzie ciężko jednoznacznie wskazać pochodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cosworth Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 (edytowane) licznik znajduje się w półce a nie w lampie. Wydaje mi się że od 60 roku kratka zniknela i pojawily się zbiorniki na metalowy pasek z guma. WSK miała korek wlewu paliwa na srodku a w przypadku wfm po prawej stronie tak jak u mnie. Gdy będę miał chwile wrzuce jakies zdjecie. A jeśli to faktycznie będzie 59 rocznik to czy zamontować mu Wydech rybka? dziekuje za zainteresowanie w sprawie :) Edytowane 1 Grudnia 2013 przez Cosworth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szef100 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Po pierwsze zobacz numery ramy jak są na belce po lewej stronie na wysokosci silnika czy numery są bite na glowce ramy i zaczynaja sie od S01 jesli sa na belce na wysokosci silnika to Wfm z warszawy a jak 2 opcja to Wsk ze Swidnika. Potem sa tacy ludzie co mają zbiory numerow ram Wfmek i Wesek i napewno pomogą w rozszyfrowaniu roczniku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helwart Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 cześć, w mojej WFM (1956) ojciec wzmocnił ramę gdyż dużo jeździł i wspawał płaskownik zamukając profil ramy od dołu, czy ktoś wie czy one były jako ceownik od główki ramy do wahacza czy tylko część ramy była z profilu typu ceownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 cześć, w mojej WFM (1956) ojciec wzmocnił ramę gdyż dużo jeździł i wspawał płaskownik zamukając profil ramy od dołu, czy ktoś wie czy one były jako ceownik od główki ramy do wahacza czy tylko część ramy była z profilu typu ceownik?Żadna WFM nie miała ramy z profili zamkniętych. Takie wykonanie ramy stosowano w SHL 150 i 175 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cosworth Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Witam. W odpowiedzi na post Pana Szefa100. Mam nr ramy na lewej belce ramy a nie na głowce. Nr ramy zaczynają się na 23 i sa 6 cyfrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wfemka Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Według mnie jest WFM z 1960 roku w bazie mam wfm z numerem 197070 z 1960 jako pierwszą a z numerem 241318 ostatnia z roku 60 twoja znajduje sie pomiedzy więc według mnie to 1960 rok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cosworth Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 dziekuje za info. bardzo mi pomogles. teraz już wiem z którego roku mam ten motorek. jeszcze raz dzięki. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 A zdjęcia???Kurna, znowu archeologia....żyje tu ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi